19 Haziran 2022 Pazar

Artem Dzyuba & Galatasaray, bu ligin forveti


"Beşiktaş'ın olası Weghorst, Fenerbahçe'nin olası Dzyuba hamleleri beni üzer" demiştim. Bu ligin forvetleri çünkü. Bu isimlerin, ligde ezemeyecekleri stoper sayısı çok az, hatta yok gibi bir şey. Fenerbahçe / Dzyuba ilişkisi ne durumda bilmiyorum. Dzyuba'nın Türkiye'ye gelme isteği net, Fenerbahçe'nin teklifini ise kabul etmediği yazılıyordu. Yine aydı iddialar içinde, Galatasaray'ın Dzyuba'yla ilgilendiği de var.

Elbette önceliğimiz orta saha, oraya odaklanmamız lazım. Orta saha hattı oturmadan, atacağımız diğer adımların anlamı olmayacak. Yine de boşta bir Dzyuba varsa, o ihtimali değerlendirirsiniz. Yine yazayım, bu ligin forveti çünkü. Fiziğiyle ön plana çıkar, rakip ceza sahası içinde durdurulması güç. 1.96 boyu var, net bir hava hakimiyeti. Sadece havadan da düşünmeyin, iyi bitiricidir. Sizi önde tutar, rakip stoperleri ezer, bağlantı olur. Pivot özelliğiyle kitap yazar.

Belki çok çalışkan değil, ağır da bir forvet ama güçlü bağlantı. 33 yaşında olması da handikap gibi görülebilir. Ben ise en az 2 sezon net katkısının olacağını ve, sadece gol değil, asist rakamlarıyla da ön planda olacağını düşünüyorum. Okan Hoca'nın çift forvet kullanma ihtimali güçlü. Dzyuba'nın yanına, biraz daha çalışkan bir forvet yazdığında, doğru 2'liyi yakalayacağını düşünüyorum. Tabii bu işi için forvet rotasyonunun revize olması lazım.

O da Gomis ve Diagne'nin ayrılığı. Bu isimlerle yollar ayrılacaktır. Mostafa Mohamed konusunda ise iş teklife bakar. Kalması halinde, Okan Hocanın onu kazanabileceğini düşünüyorum. Dzyuba gibi bir hamle gelirse, gol etkimiz, rakip ceza sahası içindeki gücümüz yükselecek, bağlantı net oluşacak. Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün gibi kanatlar, Dzyuba'nın boşaltacağı alanları dolduracaklar. Bu ligin forveti, imkan varken transferini çok istiyorum.

6 yorum:

  1. Forvet ve stopere bedelsiz oyuncu koyabilirsen bütün parayı orta sahaya gömebilirsin ve orada kaliteyi baya yükseltebilirsin

    YanıtlaSil
  2. Gomis'i gönderebilirsek alınması muazzam olur. Aksi takdirde hem maddi hemde manevi yorar bu iş takımı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığı ücret fazla. Alternatif adına da lüks kalacaktır.

      Sil
  3. İki tane yabancı santrafor var zaten. Onlar giderse düşünülebilir. Fakat Dzyuba arkasına Halil de güzel olabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir