5 Haziran 2022 Pazar

Bu zor asisti de, olabildiğince kolay gösteriyor


Yunus Akgün, Milli Takım'daki ilk maçında tabelasını yaptı. Yaptığı asist oldukça zor ve akılcı. Bu zor asisti de, olabildiğince kolay gösteriyor. Israrla "açık alan" vurgusu yapanlar var da, bence asıl becerisi dar alanda. Bu beceri de onu Galatasaray'da iyi bir noktaya getirecek. Teknik kapasitesi yüksek, çok seri ve oyun aklıyla da öne çıkan bir kanat. Adana Demirspor formasıyla, bu sezon "tabela" özelliğini de konuşturdu. 

Sadece Kerem Aktürkoğlu'na bakarken, Yunus Akgün'ü de ciddi bir opsiyon olarak yazacağız. Kerem Aktürkoğlu ayrılırsa, o pozisyon için mutlaka transfer yapılacaktır. Yine "tabela" özelliği ön planda olan bir kanat olmalı. 10 gol 10 asist bandını zorlayacak kanatlar değerli. Kerem Aktürkoğlu bunu başardı, Yunus Akgün de Galatasaray formasıyla başarabileceğini gösterdi. En azından 1 sezon da olsa tutabilmek, katkı almak gerekiyor.

Kerem Aktürkoğlu'nun ayrılması halinde, Doğukan Sinik de opsiyonlardan biri. O da Nuri Şahin sonrası, performansını olabildiğince yükseğe çekti ve Milli Takım'a kadar yükseldi. Kerem Aktürkoğlu yorgun, Far Oer Adaları karşısındaki ilk 45 dakikadaki kötü oyunu buna işaret. Doğukan Sinik, 2. 45 dakikada oyundaydı ve iyi iş çıkardı. Tabii onun eksiği, gol / asist rakamları diyeyim. Onu mutlaka yukarı taşımalı. Hızı, tekniği, patlayıcı özelliği iyi de, bitiriciliği yükselmek zorunda.

Halil Dervişoğlu ise, son dönemde Milli Takım ile daha iyi maçlar çıkarıyor. Gol sayısına bakınca, Milli Takım performansı daha iyi. Tabii bunda gol attığı maçlardaki rakiplerin zayıflığı etken. Yine de net potansiyel ve oyun aklı, umarım Galatasaray'da kalır. Enes Ünal da bağlantı forveti gibi oynayınca, Halil Dervişoğlu'yla birlikte çakıştılar ve sanki 2 tane sahte 9'la oynadık. Serdar Dursun sonrası, oyunu daha net rakip sahaya yıkabildik. Bu kaliteyle değil de, oyun tarzıyla yorumlanabilir.

8 yorum:

  1. Yunus 10 numara olarak çok daha yararlı olur.Montella 'da bazen 10 numara gibi oynattı.Teknik özellikleri üst düzey bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayabilir. Dar alanda da var çünkü. Israrla altını çizmem bundan.

      Sil
  2. Galatasarayla ilgili bir şeylere sevinmeyi özlemişim çok mutlu oldum asistte, bizde as oynayabileceğinden şüpheliyim sezonun başlarında ama şu an gözü kapalı on bire yazılabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka oynayacaktır.. Daha iyisini bulamayız.

      Sil
  3. Yunus zaten bizde Kerem de bir sene daha durur gibi geliyor bana. Halil de mutlaka kalmalı bence. Trabzon filan alırsa çok üzülürüz iyi oyuncu Halil Dervişoğlu bonservisi ile almalıyız. İleride bonservis bile getirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O 2li artan yerli ağırlığındaki en büyük gücümüz olur.

      Sil
  4. Keremi satıp Doğukan sinik yunus kanatlarıni tercih ederim. Piyasası varken elden çıkarılmalı. Halili pek begenmiyor taraftar ama doğru rakama alınıp takıma katılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğukan Sinik'in tabelası problem. Onu yükseltmesi lazım. Şu an bence Kerem'in yerini zor doldurur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir