4 Haziran 2022 Cumartesi

Corentin Tolisso & Galatasaray, bir transfer ne kadar riskli olabilecekse


Tolisso ile alakalı bir transfer bağlantısı var mıdır bilmiyorum da, medyada adı anılan isimlerden biri. Sezon sonu itibarıyla, sözleşmesi bitmiş olan birçok futbolcu gibi diyelim. Tolisso ismi ne kadar iddialı olursa olsun, sakatlık geçmişi aşırı kalabalık. Bu transferin de, her ne kadar sözleşmesi bitmiş olsa da, ciddi maliyeti olacak. Haliyle de, bu kumarı oynayacak lüksümüz yok. Isco için açık kapı bulabiliyorum mesela. Tolisso ise çok riskli.

Bu sezon içerisinde de kaçırdığı birçok maç var. Geri döndüğü her vakit sahada da, ayrı kaldığı zaman çok. Kaliteli bir futbolcu, bu tartışılmaz. Tabelası yüksek, oyunun 2 yönünü oynayabilen, çok tempolu bir 8. 4-3-3 içerisinde, 6 numara ve Berkan Kutlu'yu yazarken, 10 numara özellikli "gereken" futbolcunun profilini kendimce çizmiştim. Belhanda tarzı derken, Belhanda'yı kast etmiyorum. İşin hücum tarafı yanında, oyunun 2 yönünde vereceği katkı, tempo önemli.

Tolisso, tabela yapan orta saha. Gol / asist katkısı alırsınız, hücuma akıl katar, savunma tarafında da mücadeleyi arttırır. Lyon'da parlarken çok büyük bir orta sahaydı. O günün şartlarında, 41 milyon avro gibi bir rakama Bayern Münih'e geldi. Bayern Münih'de asında uzun yıllardır oynuyor ama sakatlık illetinden bir türlü kurtulamadı ve istikrarını yitirdi. 27 yaşında, serbest kalacak isim değil yoksa. İstikrarını biraz koruyabilse, Bayern Münih'de devam ediyor olacaktı.

Fransa Ligi'ne döner diye düşünüyorum. Abou Diaby'nin bile transfer yapabildiği Dünya'da, Tolisso bu yaşta ciddi bir transfer yapar. Lyon, Marsilya gibi takımlar bu transferi kaçırmaz. Galatasaray'ın alacağı bu tarz isimlerde olmazsa olmazı "kumar" olmayışı. Boşa para harcanmamalı. Büyük paralar verilecekse, alınacak katkı da istikrarlı ve büyük olmalı. Tolisso işi bu yüzden gündeme gelmez. Witsel tarzı isimler daha yaşlı olsa da, bence daha garanti adımlar.

2 yorum:

  1. Ne kadar sakatlık sıkıntısı olsa da söylediğin gibi bize kadar kalmaz villareal, sevilla seviyesinde kulüplere gider.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir