16 Haziran 2022 Perşembe

Cyle Larin & Galatasaray, doğru düzen içerisinde net katkı alırsın


Bazı futbolcuların zirve dönemleri var. O dönemi gördükten sonra, futbolcunun sonraki satışını değerlendirmek gerekiyor. Eşik aşıldığı an, geriye dönüşü kolay olmuyor. Larin adına da bu zirve, 2020 / 2021 sezonunda kazandıkları şampiyonluktaki katkısıylaydı. Toplamda 45 maçta 23 gol 6 asisti vardı. Bunu da ağırlıklı olarak sol kanatta oynayarak yaptı. Sergen Yalçın'ın hücum düzeninde, Larin'in rolü netti.

Topla mümkün olduğu kadar az ilişki. Rakip beki ile eşleştirip, ters eşleşme oluşturma ve onun fizik olarak üstün kalması. Arka direk ve savunma arkası koşuları, rakip ceza sahası içinde gol noktasında topla buluşması. Rol bu. Yeri geldi forvete atıldı, sol kanada N'Koudou geçti. Aboubakar'ın yokluğunda, ağırlıklı olarak forvet oynamak zorunda kaldı ama daima asıl etkisini sol kanatta gösterdi. O da topla az ilişki içine girerek.

Onyekuru bambaşka bir tarz mesela. Fatih Hoca'dan koptuğu günden bu yana da zorlanıyor. Tek benzer tarafı, onun da topla mümkün olduğu kadar az ilişkisinin olması gerektiği. Larin, kanat / forvet diyeceğimiz bir tarz. Babel'i de kanat oynatıp, rakip beke karşı fizik olarak üstün kalmasını bekliyoruz. Tabii onun topla ilişkisi ve tekniği daha iyi. Yine de tempo ve fizik olmayınca, geriye bir şey kalma. Larin'de de bunlar var.

Larin'in, Belçika Ligi'nde kiralık olarak geçirdiği dönem de çok iyiydi. Onun öncesinde ise, Beşiktaş'ın hayal kırıklığı olarak gördüğü isimlerden biriydi. Tam anlamıyla, Sergen Yalçın kazanımı diyelim. Futbolcuyu zirveye çıkarmış olsa da, Beşiktaş bu isimden bonservis geliri elde edemedi. Geçen sezon da, sözleşme pazarlıkları derken, Larin performans veremedi. Ayrılık bir noktada kaçınılmaz göründü. Bugüne bakınca da, Galatasaray için iyi bir kazanım olabilir.

Beğenmeyeni çok da, doğru düzen içerisinde net katkı alırsın. Yukarıda saydım, öncelikle topla ilişkisini aza indirip, onu rakip ceza sahası içinde doğru konumlandıracaksın ve fiziğini ön plana çıkaracaksın. Yaşı daha 27. Galatasaray'ın kanatlarında Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün olsa da, hem alternatif oluşturacaksın, hem de futboluna farklı bir yön katabileceksin. Forvette de alternatif olur, bu 2'liden birini merkeze çekebilip, Larin'i kanada atabilirsin.

4 yorum:

  1. Fifa 16 oyun taktiği gibi oynarsan katkı alırsın. Şişir topu hızlı oyuncuya atarsa kazanırsın biraz önlem alınınca zerre katkı alamazsın. Artık böyle oyuncuların devri kapandı. Takım oyununa zerre katkısı olmayan adamlar bunlar. Gelirse çok yanlış transfer olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sergen Yalçın o taktik ile mi katkıyı aldı ve şampiyonluk geldi?

      Sil
    2. Evet aynen o taktik ile aldı. Keza fatih terim in de onyekuru yu kullandığı taktik buydu. Başka hangi oyunda katkı alabileceksin? Top tekniği yüksek değil çalım yapıp adam geçemez. Hızı ile açık alanda ancak verim alırsın başka oyuna gelemez.

      Sil
    3. Hiç zannetmiyorum. İzledik çünkü. Ghezzal, Aboubakar, Rosier bu taktik ile mi büyüdü :) Larin mi hızı ile açık alanda top aldı. Larin, emin misin :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir