23 Haziran 2022 Perşembe

Eldor Shomurodov & Galatasaray, mümkün olsa bütün forvet rotasyonu değişir


Galatasaray'da mümkün olsa, bütün forvet rotasyonu değişir. Mostafa Mohamed, Gomis ve Diagne 3'lüsüyle yollar ayrılır. Mümkün mü derseniz, zannetmiyorum. Gomis ve Diagne'yi elden çıkarmak zor çünkü. En olası isim Mostafa Mohamed, ona da talipler var. Kalması halinde de, bu isimler arasında en fazla öne çıkacak isim o. Karışık bir süreç. Son güne kadar her şey olabilir. Hayal edilen, transfer döneminin sonuna kadar ne ölçüde gerçekleşebilir göreceğiz.

Okan Hoca'nın oyun düzeninde, ön alanda çalışacak, mücadele edecek ve baskıyı başlatacak santraforların önemi büyük. Sezon içinde yer yer 4-4-2'yi de deniyor. Pivot santrafor önceliği, sonrasında çalışkan isimlere bakıyor. Mostafa Mohamed'e ön alanda daha çalışkan olmayı ve baskıyı öğretebilirsiniz. Pivot özelliğini zaten gösterir. Vedat Muriqi adı geçiyor, Rizespor'da neler yaptıkları akıllarda. Roma forması giyen, Eldor Shomurodov ismi var bir de.

Eldor Shomurodov da, ön alanda çalışkan, hareketli ve ekmeğini taştan çıkaran bir forvet. Roma rotasyonunda yeri olan bir isim olduğundan, transferi çok zor. Geçtiğimiz sezon toplamda 39 maça çıktı ve 5 gol 6 asisti var. Ağırlıklı olarak kenardan geliyor. Roma öncesi, Genoa performansıyla ön plandaydı. Gol sayıları hiçbir dönem çılgın seviyelere ulaşmıyor. Oyun içi katkısı ve ön alandaki çalışkanlığıyla ön planda.

10 gol bandını zorlayıp, asist rakamını da yüksek tutuyor. Genoa'da da, Rostov'da da bu durum böyleydi. Roma adına değerli bir alternatif. Bonservisi adına zaten gücümüz yetmez de, kiralamak bir ihtimal desek, Roma rotasyonunda yeri olduğundan bu zor. Forvet için hamle yapsalar ve 3. santrafor durumuna düşse, ancak o şekilde ihtimal var diyebiliriz. Okan Hoca'nın aradığı, sevdiği santrafor tarzı. Muriqi ile birlikte gelse, 4-4-2'nin ayak sesleri derdik ve ön alan baskınının keyfine varırdık.

8 yorum:

  1. Burada sihirli kelimeler 'mümkün olsa' ama biliyoruz ki mümkün değil. Çünkü yıllardır hazır oyuncu transfer edip başarılı olmak politikasının iflas edeceği en başta belli olmasına rağmen bu yanlış politikada ısrar edildi. Geldiğimiz nokta itibari ile de mümkün değil noktasına geldik sonunda. Şimdi gelen her yönetim ise babasından kalan malları satıp pavyonda yiyen mirasyedi misali süslü cümlelerle proje diye ortaya koyduğu söylemlerle kulübün mallarını haraç mezat satma derdine düşmüş durumda. Bir spor kulübünün gayrimenkul satarak yada yaparak veyahut kiralayarak maddi bağımsızlığını kazanacağını düşünmek bir tek bana mı saçma geliyor merak ediyorum. Halbuki benim anladığım sporda başarı kazanarak yada sporcu yetiştirip satarak mali olarak imkan yaratmaktır. Dünya değişti spor ve özellikle futbol değişti. Emlakcilik yaparak mali bağımsızlığını kazanacağını iddia edenler tarafından yonetilmektense kulübün satılmasını ve futbola yatırım yapıp başarılı kılmaya çalışan birilerinin almasını daha doğru buluyorum. Geçmişte başarısız olduğu açıkça ortaya çıkmış kişilerin şimdi kurtarıcı gibi tekrar yönetime getirmek zaten bu sorunun cozulemeyeceginin en büyük göstergesi değil midir ? Yine zor bir sezon daha bizi bekliyor. Anlik başarılar olabilir hatta şampiyon bile olunabilir ancak sürdürebilir olmayacak hiç biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mümkün olup olmadığına bakacağız. Bence iyi bir futbol yönetimi var ve kimse gayrimenkul satmıyor. Geliştirip, değerlendiriyor. Eşref Hamamcıoğlu'nun algı oyunları bu. Kendisi seçimi kaybetti ama algısı hala yaşıyor mu :)

      Sil
  2. İmkan varsa məncə də bütün forvetlər dəyişsin
    1.?
    2.Umut Bozok
    3.Halil
    4.Eren Aydın
    1in yerinə Vedat da ola bilər hər hansısa biri ola bilər
    2. Umut Bozok Galatasarayı istəyən Galatasarayı gözləyən bir isim bu istəyi qarşılıqsız qoymamaq lazımdır məncə
    3. Halilin də bu qədər performansı yüksəlmişkən və necə potensialı olduğu məlumkən əldən qaçmamalıdır
    4.Eren alt yapıdan yetişən yeteneklerden biri
    Rotasyonda kupa maçlarında mütləq şans bulmalıdır deyə düşünürəm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plan budur da, Diagne ve Gomis ile yolları ayırmak o kadar kolay görünmüyor.

      Sil
  3. Keşke alabilsek kira vs farketmez

    YanıtlaSil
  4. Burak bu oyuncu şu anda +1 kontenjan tanımına uyuyor atlet 1.88 ama Elmander tarzı kanat özelliği var hava hakimiyeti fena değil çalışkan tecrübeli yedek santrfor için ideal aday bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncuyu 1 kere bile izlemediğine o kadar eminim ki. Geçen sezonu ile alakalı hiç fikrin yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir