30 Haziran 2022 Perşembe

Erik Botheim & Galatasaray, fırsat doğduğunda kaçırmayacaksın


Galatasaray'ın imkan olursa, forvet rotasyonunu bütünüyle değiştirmek istediğini düşünüyorum. Bunu da daha önce yazdım. Gomis ve Diagne ile yolları ayırmak zor. Mostafa Mohamed, ayrılık adına en olası isim. Ondan bonservis geliri elde edip, Diagne ile de bir şekilde yollar ayrılacaktır. Gomis'in kalacağını düşünüyorum. O da, tecrübeli golcü kontenjanından katkısını sağlar. Yaşı ne olursa olsun, kamp dönemiyle birlikte performansı geçen sezonun üzerine çıkar.

Forvet için birçok ismi konuştuk. Okan Hoca'nın idealinde, ön alanda çalışkan, hareketli, pivot özelliği gösterecek isimler var. Alınacak bir forvet mutlaka bu tarzda olur. Botheim biraz daha farklı çünkü. Ön alanda çalışkan, hareketli. Bundan ötesi ise "golcü" bu çocuk. Tabelası da sadece gol üstüne değil, asist katkısı da büyük. Bodo'yla bu sezon 14 maça çıktı ve 7 gol 6 asisti vardı. Solbakken'le iyi bir uyumları vardı.

Krasnodar bu transferi 7.5 milyon avro'ya gerçekleştirmiş olsa da, kullanabilmek onlara nasip olmayacak. Savaş durumu var, bu yüzden ödeme işi de sorunluydu ve futbolcu fesih hakkını kullandı. Serbest statüde ve bu da işi "fırsat" kıvamına getirdi. 2.5 milyon avro yıllık, 2 milyon avro da imza ücreti istediği yazılıyordu. Çok absürt rakamlar değil. Bonservisi 7.5 milyon avro'ydu. Bu değer şu an daha da artmıştı. Böyle bakmak lazım.

Botheim de, Solbakken de fırsat olursa, bu transferleri gerçekleştirirsin. Solbakken için 1.5 da, 2 de verirsin. 6 ay sonra sözleşmesinin bitiyor olması bir şey değiştirmez. Çünkü talipleri var ve bu fırsatı 6 ayı düşünerek, daha az para vereyim diye kaçıramazsın. Botheim de öyle, boştaysa bu transferi kaçırmamalısın. Bu ayarda bir forvet için ödeyeceğin bonservis çok daha yukarısı. Bir de pivot alabilirsen, bu sana çift forvetin de kapılarını açacak.

Genç isimler bir de. Hepsi gelecek sahibi ve ileride daha çok kazanman mümkün. Botheim, henüz 22 yaşında. Bir fırsat daha ne ölçüde oluşabilir ki? İstikrarlı, ön alanda daha çalışkan, net bir golcü alıyorsun. Mostafa Mohamed'i "bitiriciliği" üzerinden övüyorduk, onu da kaybetti. İstikrar yok, sorunlarla uğraşıyoruz. Boetheim'in katkısı bu anlamda büyük olur. Çok daha önde bir potansiyel zaten. Fırsatları kaçırmayalım.

10 yorum:

  1. Bir kaç videosunu izledim çevre
    kontrolü ve alan açıp duvar olma stili gerçekten çok iyi . Belki bu ligde bu denli bunları yapması zor olsa da bu konuda kumaşı gayet başarılı. Bence kaçırılmaması gereken bir transfer ki hele bu maliyet ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net bir potansiyeli var. Fırsat doğdu, kaçırmamak lazım.

      Sil
  2. Koca Real Madrid bu tehlikeyi bildiği için geçen sene 200 milyon dolar ödemeyi göze aldı Mpabbe için ve korktukları oldu, bu sene PSG ile sözleşme uzattı adam. Şimdiden 6 ay sonrası için peşin peşin sözleşme imzalamayacaksa (Solbakken için konuşuyorum), sözüne güvenip beklemenin manası yok. Ver parayı al oyuncuyu. Botheim içinse bahsedilen rakamlar gayet uygun, beklemenin manası yok, imzalat, forvet rotasyonunu kızıştır, oynamak isteyen ya kalır savaşır ya da gider bu durumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solbakken için Ocak'ı beklemezsin zaten, bugün olursa olur.

      Sil
  3. Lisansı çıkarılmayan oyuncu da yabancı kontenjanında sayılacak sanırım. Eldeki oyuncuları elden cikaramayacaksak sözleşme imzalamak zor olabilir. Çok fazla yabancı forvet var elimizde. Botheim iyi oyuncu gelsin isterim Okan Hoca da iyi kullanır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eldeki oyuncularla bir şekilde yollar ayrılır.

      Sil
  4. Bazı şeylere gerçekten anlam veremiyorum. Şu iki adam da bahsedilen paralara Galatasaray'da oynamak istiyorsa bugün kampta olmaları gerekliydi. Bu adamlar için bahsedilen paralar komedi resmen. Bardakçı için 3.3 bonservis 1 yıllık verdiğimiz yerde bu adamlar için 3-5 hesabı yaparsak çok pişman oluruz. Yıllardır bunların acı örneklerini çok yaşadık ve ders almıyoruz maalesef.

    YanıtlaSil
  5. Bence yine fırsatlar birer birer kaçacak ilk hafta ortasaha Berkan Taylan Cica, forvet eldeki 3'un biri olacak gidişat o yönde :( Abdülkerim'e 3 verdiğin yerde Marcao'yu 10'a satmazsin bir de. Yeni yönetim de hayalkirikligi olur endişen var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçırmamak gerekiyor :) Yeni yönetim için hayal kırıklığı endişem yok. Erken henüz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir