13 Haziran 2022 Pazartesi

Etiketi olan, çok büyük bir futbol figürü


Etiketi olan, çok büyük bir futbol figürü. Pirlo'dan bahsediyoruz, tüm Dünya'nın tanıdığı ve ilgiyle takip edeceği bir teknik direktör. Türkiye Ligi'ne gelmesi de, Dünya basınında ilgi çekmiştir, konuşuluyordur. Ben dışarıdan bir gözüm ve Pirlo'yu bu topraklarda görecek olmak da keyifli olacak. Teknik direktörlüğüne gelirsek, Juventus dönemi başarısızlıkla geçti. Bir anda görev aldı ve adı ne kadar büyük olsa da, takımın profili ona da yüksek kaldı. Kaçınılmaz bir başarısızlık izlemiştik.

Teknik direktörlük için yeni sayılır tabii. Peşin hüküm vermek için erken. Montella'yı hatırlayın. O da görev aldığı takımlarda genellikle başarısızdı. Çok önemli takımlarda şans bulmasına rağmen, iyi iş başardı diyemeyiz. Başaramadığı için Türkiye'ye geldi ve ben burada da yapamaz diye bekliyordum. Burada ise ayağa kalktı, kendisini kanıtladı ve en azından bu sınırlarda saygı duyulan bir teknik adam. Bu tarz bir sezon daha geçirdikten sonra, Avrupa da onu tekrar deneyecektir.

Pirlo için de bu geçerli olabilir. Karagümrük iyi bir takım çünkü. Transfer de yapacaklardır. Türkiye Ligi'nde takımın fiziğini toparlayıp, biraz yetenek, biraz da taktik varyasyon eklediğinizde fark oluşturabiliyorsunuz. Pirlo da bunu başarırsa ayaklanır ve yürür. Kendisi adına iyi bir takıma gitti. Karagümrük'ü ilgiyle takip edeceğim. Volkan Demirel de mesela hiç beklentimin olmadığı bir isimdi ama büyük iş başardı.

Bir de işin absürt tarafı var. Volkan Demirel'i dinledik. Hadi takımın stadı yok, bu bir şekilde çözülüyor da, tesisin olmaması büyük bir sorun. Volkan Demirel söyledi, aşırı yağışlı günlerde, kapalı halı saha kiralayarak idmanlarını yapmışlar. Herhangi bir binaları yok ve Volkan Demirel bu yüzden kendisine ofis kiralamak zorunda kalmış. Tesisi olmayan bir takımın teknik direktörü Pirlo olacak. Benim için vizyon, böyle etiketli isimleri getirmek değil. Altyapıyı sağlam tutup, temelden yükselmek.

6 yorum:

  1. Bence sezonun sürprizi Volkanın çok zor şartlar altında, başarısız denemeyecek bir başlangıç yapmış olması hocalığa, kimin aklına gelirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 1. adamlık denemesi bir de. Farioli gibi bir ismin yerine gelmesine rağmen. Büyük iş başardı.

      Sil
  2. Fatih Karagümrük'un İtalya bağlantısı çok fazla sanırım. Ayrıca bu transferleri takımın ismini duyurabilmek için de yapıyorlar sanırım biraz da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada iyi bir hatları var ve bunu kullanıyorlar.

      Sil
  3. süleyman hurma bu bağlantılarını nasıl bu kadar sağlamış, ilginç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her dönem bu bağlantıları bir şekilde kurmuştur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir