7 Haziran 2022 Salı

Florentino Luis & Galatasaray, bazı fırsat durumlar oluşur


Galatasaray'a dönem dönem yazılan futbolculardan biri de Florentino Luis. Gedson Fernandes'le birlikte, adı her geçen gün yazılırdı. Gedson Fernandes, Beşiktaş'a gidince bu gündem kapanmıştı. Sıra Florentino Luis'de gibi. Benfica'yla oynadığımız Avrupa Ligi maçlarını hatırlarsınız. Orada plakası alınan futbolculardan biriydi. O günden bu güne gelişimi istenildiği gibi gerçekleşmemiş olsa da, yaş henüz 22 ve hala potansiyel sahibi.

Gedson Fernandes'in Galatasaray'a geldikten sonraki yükselişini hatırlarsınız. Aynı şey yaşanır büyük ihtimalle. İyi bir teknik adam gerekiyor tabii. O dokunuş sonrası, buradaki ortam futbolcuya yarayacaktır. Benfica'da yeni sezonda kadroda düşünülmediği yazılıyor ve 6-7 milyon avro'luk bonservis beklentisi var. Kira + satın alma opsiyonu da olabilir. Benfica'dan kiralanıp da, Türkiye'de yürüyen futbolcu sayısı çok.

Daha öncesinde de blogda değinmiştik. Tempolu bir 6 numara ve net kesici. Biraz daha pas ve teknik tarafını geliştirmesi gerekecek. O özelliği de kazanınca, komple bir 6 numara oluyorsunuz. Geçen sezonu Getafe'de kiralık olarak geçirmişti. Getafe günleri pek parlak geçti diyemeyiz. Bu tarz futbolcular, Türkiye'de büyüyor aslında. Yatırım imkanı varsa, Gedson Fernandes ile başardığımız, bu transfer adına referans olmalı. 

Takım oyuncusu ve orta saha sertliğini yükseltecektir. Bu tarz potansiyelleri transfer etmek adına da bazı fırsat durumlar oluşur. Şu an bunun içindeyiz. Potansiyelini biraz hatırladığında zaten geçmiş olsun. Düşüşte olduğu dönemde ve kulübü de takımında düşünmüyor. Kiralama ihtimalini zorlardım önce, tabii opsiyon maddesi de ekleyerek. Bonservisini alabilme durumum var ise, işi 5 milyon avro'lara çekebilirsem kaçırmazdım.

8 yorum:

  1. Football Manager'deki wonderkidleri takımda görmek güzel oluyor :) Gerçi Gedson gitti ama Florentino çok işimize yarar gelirse

    YanıtlaSil
  2. Romalı diawara bizim ihtiyacımız olan futbolcu inşallah transferi gerçekleşir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olur ama aldığı ücret çok fazlaydı.

      Sil
  3. Burada kesinlikle büyüyecektir nelsson gibi oynadığı maç sayısı yaşına göre baya iyi inşallah uygun ücrete sonuçlanır ve 2-3 sene defansif orta sahada sıkıntı yaşamayız inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç futbolcu için bu çok önemli. Gencin tecrübelisi.

      Sil
  4. Ligimiz o kadar kalitesiz ki Avrupa orta sıralarda oynayan takımlarda dahi oynayamayan oyuncular yıldız oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kısım da haklısın ama, bu tarz yetenekler de bu ülkede genellikle büyüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir