6 Haziran 2022 Pazartesi

Şu formayı görünce de benim aklıma Fernando Meira geldi


Bu formayı görünce aklınıza ilk hangi futbolcu gelir soruları çok sorulur. Şu formayı görünce de benim aklıma Fernando Meira geldi. Kimi bu forma için Lincoln der de, benim aklımda Meira var. Bir fotoğrafı vardı, nedeni o olabilir. Meira'yı nasıl hatırlarsın derseniz de, anlayamadık ki derim. Zamansız gönderildi çünkü. Uefa Kupası'nda ilerlemek mümkündü ama alınan 2 karar bizi orada kırdı attı diyebiliriz.

Skibbe'nin gönderilmesi bir kırılma. Ligde istediğini alamasan bile, Uefa Kupası'nda gayet yürüyordun. O sezon kupayı kazanan, final oynayan takıma bakınca da asla hayal olmayacağını anlarsınız. Grupta yendiğimiz takımlar ortada. Takımın eksikleri vardı da, keyifli ilerliyordu. Skibbe'nin gidişi bana göre ilk sarsıntı. Diğeri de Meira'nın gidişi. Transfer dönemi de bitmesine rağmen, bu adamı 6 milyon avro için sattık. Sezon başında 4.5 milyon avro'ya almıştık. 1.5 milyon avro adına değmedi.

Meira, tam anlamıyla beklentiyi karşılıyor muydu dersek, o da tartışılır. Belki de bunu gördükleri için, teklif gelmişken değerlendirelim dediler. Hataydı yine de. Elinde stoper yoktu çünkü. Sakatlar, cezalar derken, Hamburg karşısında Kewell'ı stopere çektin. Meira oynayabilse belki de turu geçecektin. Kırıldık çünkü o turda. 2-0 öndeyken bu seriyi verdik. Kırılma noktalarında da, Meira gibi bir ismin faydası olacaktı ki kırılmayasın.

Top tekniği muazzam, geriden oyun kurma konusunda fazlasıyla iyi, hatta bu özelliği itibarıyla orta saha da oynayabilen bir futbolcu. Savunma aksiyonunda sorun yaşayabiliyordu. Çok sert ve agresif bir isim değildi diye aklımda. Benfica ve Stuttgart forması giymiş, iddialı bir futbolcuydu. Galatasaray'a transferi de bence önemli işti. Yanını doğru tamamlayabilsek, lider özelliğiyle de farkını oluştururdu. Servet Çetin de ağır olunca, o tandem çok tutmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir