14 Haziran 2022 Salı

Galatasaray'da teknik direktör işinin bu hafta çözülmesini bekliyorum


Galatasaray'da teknik direktör işinin bu hafta çözülmesini bekliyorum. Dursun Özbek'i dinlediğimde, mazbata alıp, sportif aş atamalarını yaptıktan sonra, açıklamanın yapılacağını söyledi. Bu iş bitmiş gibi geliyor bana. Teknik direktörün ismi kimdir bilmiyorum da, bu anlaşmanın zaten öncesinden bitirilmesi gerekiyor. Göreve geldikten sonra, teknik direktöre karar verilmez. Ön hazırlığınız olur ve hamleyi de göreve gelir gelmez gerçekleştirirsiniz. Çünkü zamanınız yok. 

Marco Rose, De Zerbi, Marcelo Gallardo ve Okan Buruk'un ismi geçiyor. Arada Tudor diyen de oldu ama böyle bir gaflete düşüleceğini düşünmüyorum. De Zerbi'nin, Eşref Hamamcıoğlu'nun listesinde olduğunu düşünüyorduk. Demek ki Cenk Ergün bu isimlerle her şartta görüştü ve bir liste oluşturdu. Mancini ihtimalini hiç düşünmedim de, De Zerbi'nin olabileceğini söylüyordum. Proje ve imkanlara mutlaka bakacaktır. Dursun Özbek yönetimi de bu imkanları ona verebilir.

Marco Rose, geçtiğimiz sezonu Dortmund'da tamamladı ve sezon sonunda yolların ayrılması benim için sürprizdi. Futbolcuların şikayetçi olduğu söyleniyordu. Sert ve tempolu idmanları. İşin fizik durumu onun için her şeyin önünde. Geçiş oyunu ve duran top organizasyonları ustasıdır. Geçtiğimiz sezon Dortmund'a bakınca, çok gol attılar, çok gol yediler. Şampiyonluk yarışında da yapabileceklerinin en iyisini yaptılar.

Fizik durumunun bizim ligimizde de etken olduğunu düşünüyorum. Fiziği yükselten, buna da az biraz yetenek katabilen yürür. Yeter ki ipler elden kaçırılmasın. Galatasaray, Rose'nin bu idmanlarını ne kadar kaldırabilir bilmiyorum. De Zerbi ise daha farklı, pozisyon oyununu oynayan ve bundan ödün vermeyen bir teknik adam. Kalecisinden forvetine kadar bu oyunu talep eder. Bu yönde takım kurmak da, ciddi maliyet gerektirir. Bir bakmışsınız, tüm takım değişmiş.

Marcelo Gallardo'nun geleceğini çok düşünmüyorum. River Plate'te tapılan bir teknik adam olmasının yanında, Arjantin'de lig devam ediyor ve sezon bitmeden ayrılık yaşanmaz. Ayrılması halinde de, çok daha büyük takımlarla adı anılır. Okan Hoca ise sanki listenin en sonuna düştü. Kimse olmazsa üzerinden düşünülüyor olabilir. Onun hatası, ısrarla medyaya çıkıp, Galatasaray isteğini dile getirmesi. Bu da değer düşürüyor.

5 yorum:

  1. Marco Rose gelirse tek gelmez ekibi ile gelir ona da ekibi ile birlikte 5-6 milyon vermek gerekir en az bu da bizi ciddi anlamda zorlar.
    De Zerbi Türkiye'ye gelmez sanırım yükselen bir profil daha iyi imkanlarla iş bulma ihtimali çok daha fazla. Kadroyu da hiç beğenmediği söyleniyor. İlk on bire 7-8 takviye istemiş artı o da ekibi ile gelir.
    Gallardo, Mancini zaten olmaz. Lafı çok uzatmadan Okan Buruk'la anlaşmak lazım bence direkt

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. De Zerbi de gelebilir buraya, yeter ki ona transfer imkanını sağla.

      Sil
  2. Takımda iskelet yok yerli kadrosu vasat para sınırlı Okan en iyi çare.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O elbette de, önce Okan Hoca ya da Okan Buruk demeliyiz kendisine :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir