9 Haziran 2022 Perşembe

Galatasaray'dan ayrıldığı günden bu yana, gelişimi adına çalışmaya devam ediyor


Selçuk İnan, Fatih Hoca'nın yanından ayrılıp, 1. adam olma yolunda adımlar atıyordu. 2 yıl, Fatih Hoca'nın yanında yardımcılık yaptı ve bu da onun adına yeterli bir süre. Necati Ateş'in mazisi daha eski olmasına rağmen, hala Fatih Hoca ile devam ediyoruz dedi. Ümit Davala, Hasan Şaş gibi isimler yıllardır bu konuda adım atmadı. Selçuk İnan 37 yaşında ve bu işe fazlasıyla kafa yoruyor. 2 yıl da, alabileceği en iyi stajlardan birini aldı.

Galatasaray'dan ayrıldığı günden bu yana, gelişimi adına çalışmaya devam ediyor. Avrupa'da maçlar izleyip, iddialı teknik adamların idmanlarında yer alıyor. Gelişimi için kıymetli hareketler. Kendi ekibini de kurmuş ve şu an görev bekliyor. O beklediği görevi mutlaka alacak. En son, Mancini ile 1 hafta geçirdi. Galatasaray günleri, ona bu tarz kapılar açtı. Bu cv'yi de en iyi şekilde kullanması gerekiyor.

Günümüz trendi de, bu tarz genç ve potansiyel teknik adamlara şans veriyor. Yeni yüzler görmeliyiz. Başarılı da oluyor bu isimler. Selçuk İnan'dan da bu anlamda ümitliyim. Neler yapacağını ben de merak ediyorum. Oyun düzeni nasıl olacak, felsefesi nedir? Önüne gelen ilk teklifi değerlendirmek yerine, en doğru teklifi beklemesi de doğru. Süper Lig ya da imkanı büyük bir 1. Lig takımında onu izleyebiliriz. Samsunspor'da görmeyi çok istemiştim.

Fatih Hoca "teknik direktör yetiştiremiyor" diye eleştirilir de, böyle bir görevi olmadığını her fırsatta yazıyordum. Yanında yer alacak teknik adamın bir şeyler öğrenmeye niyeti olmalı. Selçuk İnan, 2 yıl içinde alacağını almış ve 1. adam olmak için harekete geçti. Doğru olan da bu. O antrenörler risk alacak ve rahatım yerinde demeyecek. Fatih Hoca'nın yardımcısı olmak rahat, işin hazır nasılsa. 1. adam olmak bambaşka iş.

2 yorum:

  1. İnsanın kendisinde bitiyor. Yıllarca kendini gelistirmeyip günü kurtaran birçok antrenörumüz oldu maalesef.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir