9 Haziran 2022 Perşembe

Opsiyon vardı sanırım da, Umut Bozok mu tekliflerini kabul etmedi bilmiyorum


Ligin 2. yarısında harikalar yaratan Muleka'nın "satın alma opsiyonu" vardır diye biliyordum, yokmuş. Kasımpaşa bu transferden çok büyük rakamlar kazanabilirdi. Kulübüne dönünce, direkt olarak transferi adına umutlanabiliriz. Umut Bozok da ligin gol kralı ve ondan da kazançları büyük olur diye bekliyordum. Opsiyon vardı sanırım da, Umut Bozok mu tekliflerini kabul etmedi bilmiyorum. Lorient'le 1 yıllık sözleşmesinin kaldığını ve takımına geri döndüğünü açıkladı.

Opsiyon işi gerçekleşse, şimdiye açıklanmıştı da. Hatta bu iş sezon içinde bitmişti. Böyle bir değeri son güne bırakmazsınız. Karagümrük, Emre Mor'la imzaladı mesela. Umut Bozok ise takımına döndüğünü açıkladı. Bu transferden de 3.5 - 4 milyon avro'ları olabilirdi. Lorient'e dönüp, 1 yıllık da sözleşmesi kalınca, bu rakam aşağı düşüyor. Belki talibi bol olur ama, futbolcunun Galatasaray isteği büyük. Böyle bir sezonun ardından da Galatasaray kendisine kayıtsız kalmaz.

Forvet konusundaki düşüncemi biliyorsunuz. Mostafa Mohamed'in taliplerinin olduğu yazılıyordu. 7-8 milyon avro'yu gördüğüm an bu işe tamam derdim. Diagne'yle de yolları ayırmak en sağlıklısı gibi duruyor. Kalırsa katkı alınır ayrı da, gönderilmesini isterdim. Gomis için de imkan olsa yollar ayrılsın derdim. O kalacak gibi duruyor. En azından tecrübeli alternatif der ve katkımızı alırız. Kamp gördükten sonra da, yaşı ne olursa olsun, mutlaka geçen sezonunun üzerine koyar.

Muleka ve Umut Bozok, forvet için düşünülebilir alternatifler. Gomis ile de onları tamamlarsın. Kağıt üstünde bakınca "içe sinmeme" gibi bir durum olsa da, kaliteli bir yapı oluşur. Mücadele ve hareketlilikten ödün vermemek gerekiyor. Umut Bozok oldu, Muleka olmadı desek, yine de forvet rotasyonunun yenilenmesini isterim. Böyle bir şeye ihtiyaç var. Bazı fırsatlar doğuyor, bunu kaçırmayı istemem.

6 yorum:

  1. Iki oyuncu da Kasimpasa'nin isteyecegi bedellerden cok asagiya alinabilir yeter ki su secim süreci bitsin ve yerli bir hoca gelsin, yabanci bir hoca gelmesi durumunda yine transferde gec kalinacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnecekler de. Rakamları o kadar büyük olmayacak.

      Sil
  2. Umut Bozok mutlaka alınmalı. Forvet hattinda çeşitlilik olması açısından çok güzel olur. En uçtaki yabancı ağırlığı azaltılmalı. Ayrıca transferi için en güzel dönem sözleşmesinin son senesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir bağlantı oyuncusu olduğu kadar, net de bitirici.

      Sil
  3. Fanatik Galatasaray 'lı.Kendisinin kabul etmemesi muhtemel.Kasımpaşa çok iyi para kazanırdı kendisinden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'a gelebileceğini düşünüyor doğal olarak :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir