14 Haziran 2022 Salı

Gönül isterdi, burada Atalay Babacan, Abdussamed Karnucu gibi gençler de olsun


2000 grubundan yana umutlar büyüktü. Bugün itibarıyla, o jenerasyonumuzdan 2 isim A Milli Takım forması giymekte ama beklenti bambaşkaydı. O futbolcuları Galatasaray'a entegre edemeyince, Milli Takım'a yansıması da doğal olarak olmuyor. Gerçi Yunus Akgün'ün kazanımı da bize yazmaz. Adana Demirspor'la 1 önceki sezon geçirdiği dönem bir yana, asıl çıkışı biten sezonda yaptı. Galatasaray'da devam etse ya da o Rizespor işi gerçekleşse, bugün ondan da bahsedemiyorduk.

Bir tek Ozan Kabak var. Onu ayağının tozuyla takıma kazandırabildik. Çok güçlü geldi çünkü. Aslında Yunus Akgün, Ozan Kabak'tan önce A takımda süre bulmaya başlamıştı. Aynı dönemde A takıma çıktılar. Ozan Kabak'ın şanssızlığı, sezona sakat girmesi oldu. Sonrasında formayı aldı ve takımdan ayrılana kadar bırakmadı. Yunus Akgün ise o sezonu rotasyonun derinliklerinde tamamladı. Sezon başı şans bulmasına rağmen, devamı gelmedi.

Gönül isterdi, burada Atalay Babacan, Abdussamed Karnucu, Emirhan Civelek gibi gençler de olsun. Atalay Babacan ve Abdussamed Karnucu'dan yana beklentim büyüktü. Abdussamed Karnucu, çok küçük yaşlarında, ciddi sakatlıklar ve ameliyatlar geçirdi. Atalay Babacan ise bir türlü atılımı yapamadı, fizik olarak küçük kaldı. Oysa bu jenerasyonun belki de en yeteneklisiydi. Bir süredir, çeşitli takımlarda kiralık olarak forma giyse de, beklediğimiz çizgide değil.

Bu gençler, en azından sezon başı idmanlarına katılacaklar. Kaçı A takımda devam edebilir bilmiyorum. Yeni teknik direktörü görelim önce. Bu tarz gençler özelinde bakış açısı nedir görmek lazım. Beklentin var mı derseniz, 2000 grubuna yönelik kalmadı. Yunus Akgün'ü saymıyorum tabii. Emin Bayram, Metecan Baltacı ve Eren Aydın gibi gençler şu aşamada daha ön planda gibi. Rotasyon adına yerli almayıp, orayı bu gençlerle doldurmak gerekiyor.

8 yorum:

  1. Alt yaş gruplarında birçok takım aynı sorunu yaşıyor. Oyuncular olmadan oldum havasına girip yeterli çalışmıyorlar.Kerem 2 sene içinde 3.ligden gelip değerini 20milyon euro gibi ciddi rakamlara çıkardı.Oyuncuların çalışması ve kendini hazır tutması gerek. Bu gruptan Abdussamed sürekli oynadı.Kendisinden hala ümitliyim.Atalay'da futbolcu fiziği yok.Çok zayıf kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş futbolcuda da bitiyor elbette. O gelişimi sağlamak adına çok çalışmalı.

      Sil
  2. Ozan, Tunus'un 1.5 katı fizik farkına bak. Gerci Yunus Ozan gibi olsa Yunus olmaz o zaman.

    YanıtlaSil
  3. emir tintiş de karagümrüke gitmiş profesyonel sözleşme alamayınca (yıllardır alt yaş gruplarında milli takım solbeki olan bir çocuk). ve beklentimiz vardı ondan bu zihniyet değişmeli artık şu gençlere bir şans verilsin en kötü ihtimal 10-15 dk ne kaybedersin, fb bjk ts ne kaybetti mesela
    Rıdvan Frankfurta gitti mesela, kim bu Rıdvan yıllarca alt yaş milli takımlarda Süleyman Luş'un yedeği, tamam futbolcudada var hata ama şans vermeyenin oyuncuyu küstürenin hiçmi suçu yok .
    yazık gerçekten yazık alt yaş gruplarında Galatasaray hep şampiyon, şampiyon değilse 2. alt grupla üst grup bir değil eyvallah ama bir şansı çok görmemek lazım bu çocuklara
    geçen seni başı mesela Ali Yavuz Kol ışık veriyordu ısrar edilse şimdi ne konuşurduk acaba.
    neyse ümidim azaldı bu konuda artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce menajer ağını kesip, sonra altyapı ve üstyapı bağlantısını oluşturmak gerekiyor..

      Sil
  4. Yıllardır bu sol bek yokluğunda Süleyman Luş'a nasıl hiç şans vermedik anlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vermedik de, o da ışığı yakmadı. Kiralık olarak gittiği yerlerde de başaramadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir