1 Haziran 2022 Çarşamba

Halil Akbunar & Galatasaray, sol bekleşebilirse ne ala


Halil Akbunar'ın olası transferiyle ilgili daha önce de fikrimi, düşüncemi paylaşmıştım. O günden bu güne çok bir şey değişmedi. Halil Akbunar'ın bu seviyelerde tutunabilmesi, sol bekleşebilmesi ile doğru orantılı. Milli Takım'a yükseldiği dönemi hatırlayın, orada da sol bekte denendi. Kanatlar için, teknik kapasitesi sınırlı kalabilir. Temposu, mücadelesi üst düzeyde. Göztepe'de ciddi bir tabela yapsa da, biraz da açık alan ve mücadele artısıyla.

Bu seviyelerde iş biraz daha sete bakacak ve dar alan becerisi kıymetli olacak. Halil Akbunar'ı ise o noktada farklı bulmam. Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün gibi kanatlarımız var. Bu isimler de bahsettiğim profil adına ideal isimler. Halil Akbunar gibi bir koşucunun olması, kanatlar adına mutlaka alternatif sağlar da, fark oluşturmaz. Emre Kılınç da yapamıyor kanatlarda, zamanında Olcan Adın da yapamadı.

Halil Akbunar'ın gelişimini, Olcan Adın'a benzetirim. Olcan Adın da kısa zaman sonrasında, Galatasaray'da sol bek alternatifine dönüştü. Kanatlarda tutunamadı çünkü. Trabzonspor günleri gol / asist sayısı yüksek olsa da, Galatasaray'ın oyunu farklıydı. Halil Akbunar da bunu yaşar. Ama sol beke dönüşebilirse, ben bu seviyede tutunur, hem de yeniden Milli Takım'a yükselir. Yerli sol bek kıtlığı yaşanırken, bu transferi önemseyebilirim.

Yerli ağırlığı da artarken, futbolcunun talipleri olacak. Piyasa da doğal olarak yükselecek. Buna yapacak bir şey yok. Yerli alternatifini mümkün olduğu kadar altyapıdan sağlama gerekliliği var. Bu gerekliliği sağlayamazsan, bu tarz transferleri yapmak zorundasın. Ben transfere "sol bek" üzerinden bakıyorum. Aklıma gelen, daha makul şartlarda alabileceğimiz başka alternatif de yok. Yerli bir sol bek gerekliliği ise olmazsa olmaz.

2 yorum:

  1. Yeteneklerinin yanı sıra saha içinde karakter de koyabilen futbolcu. Galatasaray'a yakışacak bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. mevkisi konusunda da sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir