23 Haziran 2022 Perşembe

Idrissa Gueye & Galatasaray, 6 numara için yaş ya da maliyet takıntım yok


Galatasaray'ın bu sezon transferde önceliği "6 numara". Yıllardır doldurulamayan bir boşluk. Her transfer yazısında bunu yazıyorum ve yazmaya da devam edeceğim. 6 numara transferinde, yaş ya da maddiyat kriterim yok. Mümkün olan en iyi ismi almamız ve bu uğurda da şartları zorlamamız lazım. Bütçe ne kadar bilmiyorum da, en önemli kısmı orta saha için harcanacak. 6 ve 8 numaralar olmazsa olmaz. Özellikle de 6 numara.

İddialı isimleri konuşuyoruz. Idrissa Gueye de o isimlerden biri. 32 yaşında ve PSG formasını giyiyor. 3 sezondur orada ve kendi pozisyonunda ligin en iyilerinden biri. Hatta istatistiklere bakınca, çoğu defansif aksiyonda, Ligue 1 içinde en iyi 6 numara. Kesiciliği, temposu, atletizmi, çalışkanlığı ve takım oyununa yatkınlığıyla ön planda. Orta sahada merkezi kapatamamak bizim en büyük sorunlarımızdan. Orası kapanmayınca, ligin en iyi stoper tandemine sahip olman nafile.

Topla ilişkisi de iyi düzeyde. Basit oynar ama etkili olur. Seni orta sahadan, topla çıkışlarıyla da öne taşıyabilir. Sert ve agresif bir 6 numara, bu caydırıcılık önemli. Orada savunma kalitesini üst düzeye çıkardığınızda, hücum odağınız artar. Gueye'nin orta sahadaki partnerlerinin ana odağı hücuma kayar. 6 numara önemli. Hatta en önemlisi. Takım içindeki savunma ve hücum bağlantısı direkt olarak bu pozisyonda sağlanıyor.

PSG ile 1 yıllık sözleşmesi kaldı, 32 yaşında ve geçtiğimiz sezon takımıyla bazı sorunlar yaşamıştı. PSG'nin orta sahada revizyona gitmek istediği söyleniyor. Zor bir transfer, çok iddialı isim ama imkansız da görmüyorum. İş maliyete bakıyor. Geçtiğimiz sezon PSG formasını toplamda 33 kez giydi. Ana rotasyonda yeri var, hatta ağırlıklı olarak 11'de. Neymar, Messi, Mbappe 3'lüsünün taşınmak zorunda olduğu takımın "hamallığını" yapmak zor iştir.

Bu ligin üstünde bir 6 numara. Kaliteyi de bu düzeyde tutmalıyız. Bu pozisyon için "potansiyelli" bir isimden öte, garantiye oynarım. Mümkün olduğunca da tecrübe ararım. Yukarıda da yazdım, yaş ya da maliyet takıntım olmaz, en iyisini isterim. Tabii mümkün olan şartlarda. Gueye ismi fazlasıyla heyecan verici. Bu hamleyi yapabilirsek, çevresindeki futbolcuların da yükselişini izlemek keyifli olacak. O pozisyonu uzun zamandır dolduramadığımızı düşününce, hata yapma şansımız yok.

9 yorum:

  1. Ligin en iyi stoper tandemi sende ve neredeyse pozisyon hatasi yapmadan rakiplerine nazaran en fazla golü sen yiyorsun hem de Muslera varken cunku ortayi tutamiyorsun. Gecenlerde Sinan Yilmaz da ayni seyi söyledi ve bence de en önemlisi 6 ve 10 ya da 8 numaralar baska türlü sansin olmuyor. Bizimnlige de vakinca Joseph ve Gedson ile su an favori BJK dedi Sinay Yilmaz kisacasi Etebo yerine Josephi alsaydin liginnkaderi degisiyordu en kalitelisinden 6 numara sart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merkezi kapatamadığın sürece, stoper tandemi ya da kalecin bir şey ifade etmiyor.

      Sil
  2. Yanında iyi bir 10 numara ve berkan ile çok iyi bir ortasaha olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tane 8 gerekiyor bence. 10'dan öte.

      Sil
    2. Doğrudur teknik dikine futbol oynayan bir sekiz numara gedson fernandes tarzı

      Sil
  3. İdrissa Gueye gelecekse yok denilmez. 32 yaşında da olsa Türkiye'de orta sahaya hakim olur. Ama bir tane de ayakları iyi oyuncu şart.

    YanıtlaSil
  4. Hiç transfer yapmayıp sadece 6 numara alsak bize yeter.Taķ iyi bir 6 -Berkan ve Cicaldau yeter bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 ve 8 lazım. 10 numara alınmasa da olur derdim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir