23 Haziran 2022 Perşembe

Vaziyet aldık, bekliyoruz


Sosyal medya bir anda, Galatasaray'ın olası transfer hamleleriyle çalkalanmaya başladı. Sabah, Erden Timur'un basın toplantısında "futbolun" geleceği adına şifreleri almıştık. Transfere ihtiyaç duyulduğunu, şartları son ana kadar zorlamayacaklarını ama bir futbolcu da alınacaksa, onu almak için gerekirse para harcanacağını söyledi. Pazartesi günü yeni sezonu açıyoruz. Transfer işi de mümkün olduğu kadar erken bitmeli ve iskeleti sağlamalıyız.

Elbette öncelikler var da, "orta saha" almadan başka transfer yapmayız demek de hata. Eksikler belli. Ağırlığı elbette bazı noktalara verip, asıl parayı orası için harcayacaksın. Bu sürede de diğer transferleri de gerçekleştireceksin. Bugün için adı geçen birçok isim beni mutlu etti. Negatif baktığım tek isim Keita Balde diyeyim. Onda da, menajer önerisi olmuş ve görüşülmüştür. Transferinin gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Çünkü ihtiyaç yok.

İsimleri daha detaylıca yazarız da, en azından haberleri derleyip, kısa kısa yazalım. Kazımcan Karataş'ın Galatasaray'da olduğu yazılıyor. Altay'da bu sezon sol bekte forma giyip, potansiyelinden esintiler gösterdi. Normalde forvetti, oradan kanada geçti, şimdi ise sol bek oynuyor. Hücum yönü güçlü ve fizikli bir futbolcu. 19 yaşında henüz, geleceği var. Transfer edip, parlatmak gerekiyor. Potansiyeli olan yerlilere her zaman kapı açık.

Hidemasa Morita'yı hatırlarsınız. Vitor Pareira kendisini Fenerbahçe'ye çok istemişti. Güçlü bir ağı var ve getirdiği isimlerin geldiği noktaya bakınca, futbolcu gözlemine güvenirim. Santa Clara'dan Sporting'e transferi söz konusuydu. Belki de bu transfer gerçekleşecek. Galatasaray, biraz da fırsatı kolluyor diyeyim. İstikrarlı ve güvenilir bir 6 numara. Defansif hata pek yapmaz, merkezi kapatır, belki hücumda çok katkı sağlamaz ama bileklerine hakim, geriden oyunu iyi kuracak bir 6.

Lausanne forması giyen Zeki Amdouni de gündemde. 21 yaşında ve önemli bir potansiyel. Yabancı sayılacak tabii, çünkü İsviçre Milli Takım'ını seçti. Burak Yılmaz'a benzetiliyor tarzı, ciddi bir potansiyeli var. O da gelecek adına iyi adım olur. Bunun yanında, Vedat Muriqi ve Umut Bozok gibi isimlere de ilgi alaka devam etmekte. Umut Bozok'un Trabzonspor'u reddettiği ve bizi beklediği yazılıyor.

Abdülkerim Bardakcı işi de bitmemiş gibi görünüyor. Fenerbahçe'ye gitti gidiyor derken, fiyatta anlaşma sağlanamadı. Bu konuda bildiğim şu. Dursun Özbek, Konyaspor'la yaptığı görüşmede, Marcao'nun gitme ihtimali olduğunu ve bizi beklemeden, hiçbir takımın teklifini kabul etmeyin demişti. Onlar ise o kısa sürede Fenerbahçe ile anlaştı ama futbolcu tarafı buna yanaşmıyor görünüyor. Galatasaray yeniden devreye girebilir, şaşırtıcı olmaz.

8 yorum:

  1. Kazimcan dogruysa sevinirim, izleyen sozune guvenilir isimler umutlu konusuyordu zamaninda hakkinda.
    Abdulkerim icin 3 m euro uzeri bonservis dogru bulur musun? Bence cok riskli o kadar bonservis vermek su ortamda

    YanıtlaSil
  2. Kazım can olmaz sa cemali sertel düşünülebilir mi çünkü rize spor daiyi bir sezon geçirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum düşünüleceğini. Onu Başakşehir tutar, oynatır.

      Sil
  3. Səninlə bir mövzuda belə müzakirəmiz olmuşdu xatırlayırsansa:)
    Van Aanholta mütləq yerli alternativ lazım idi Emir Tintişi düşünürdüm alt yapıdakı məsələlər biraz qaranlıq tərəfi var
    Oranı da əmin əllərə tapşırmaq lazımdır
    Yetişdir hazırla sonra da mən getmək istəyirəm desin
    Bu problem də mütləq çözülməlidir

    YanıtlaSil
  4. Altay'dan Kazimcan meselesi tam olarak nedir. Onunla ilgili bir yazı gelecek mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferini yazdım da, mesele yok aslında. Eyüpspor'un sahibi, senin adına transfer ediyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir