20 Haziran 2022 Pazartesi

James Rodríguez & Galatasaray, ayrılma isteği neticesinde transferini bekliyor


James Rodriguez ismi sezon içinde de konuşuluyordu. Al-Rayyan'da mutsuz olduğu ve ayrılmak istediği söyleniyordu. Oynadığı 14 maçta 5 gol 7 asisti var da, ligin çok albenisi yok. En son Mart ayında resmi maç oynadı, sonrasında yok zaten. Ayrılma isteği neticesinde, transferini bekliyor. Tam Türkiye kıvamına geldi işte. Bir ara Başakşehir için de konuşuluyordu. Menajer önerileri başlamıştır. Haliyle de, Galatasaray adına da konuşulacak.

30 yaşında, kalitesi çok büyük de, futbolu da düşüş içinde. Geçmişinde sakatlık gelgitleri de olmuştu. Yaş hala çok geç olmasa da, fizik ister istemez düşüyor. Futbol aklı üst seviye yoksa. Teknik özelliği üst seviyede ve net bitirici. 4-2-3-1'li düzenlerin, ideal 10 numarası diyeyim. Eskiden olsa, kanat oyun kurucu gibi de oynuyordu. Şimdi fizik sarsıldı, hız da düşüyor. Forvet arkasına geçip, yeteneğiyle ön planda olmaya çalışacak.

Bu tarz transferlerde 2 tane soru var. İlki maliyeti. Al-Rayyan'da mutlaka çok çılgın rakamlar kazanıyor. Buraya gelmek adına da, belli ölçüde fedakarlık yapacak. Yine de o fedakarlık yaptığı ücret dahi, bizler adına yüksek kalabilir. Katar Ligi'ne gitmiş bir ismin dönüşü daima kumardır. Ne durumda gelecek, yükselebilecek mi, odaklanacak mı? Büyük rakamlar gözden çıkarılırken, bunun garanti isimler adına yapılmasını tercih ederim.

Galatasaray'ın 10 numara ihtiyacı var tabii. Ben o pozisyon için, Halil Dervişoğlu / Emre Akbaba rotasyonuna tamamım mesela. Asıl kaynağı, 6 - 8 numaralara kaydırırdım. James Rodriguez, biraz lüks bir isim. Bu tarz bir futbolcu gelirse, mutlaka kurguya uydurulur da, Galatasaray'ın daha risksiz ve garanti adımlar atacağını düşünüyorum. Bu dönemde, menajerlerin önerileri gelmeye devam edecektir. Arada fırsatlar da doğar ama plandan şaşmamalı.

12 yorum:

  1. Menajeri iyi çalışıyor:) 0 bonservis ve yıllık 750 bin Euro'ya gelecekse alalım :)

    YanıtlaSil
  2. Hiç gerek yok.Halil ,Emre ve Yunus var 10 numara olarak. Yabancı transferinde 6 ,8 ve 9 numara alınmalı.Mohammed gidecek gibi görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara alınabilir de, maliyet olacaksa, James Rodriguez kumarı oynanmaz.

      Sil
  3. James gelsin demiyorum ama kalite lazim, Halil/Emre ile yaratici oyuncu noktasini kapatacaksak yine ilk 5 disinda kaliriz bu sene, rakiplerin en relax olani zaten sampiyon olmus Trabzonspor'da ortada Hamsik, Bakasetas gibi oyuncular oynuyor Fenerbahce ve Gedson'u alan Besiktas'i saymiyorum bile. Emre Akbaba hadi neyse de Halil gecen sene varlik gösteremedi bu sene daha guclu rakipler karsisinda bana umit vermiyor acikcasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman başka bir 10 numara alınacak. Ama kumar olmayacak.

      Sil
  4. Cicaldau/Emre Akbaba/Emre Kılınç/Morutan olan bir yere böyle bir hamle yapacaklarsa bu sezon da hayal kırıklığı olacak demektir.
    Hayır cüzi fiyata kiralanan Pulgar transferi için menajere ödenen para takibi yapan araştırmacı gazeteciler ne diyecek bu işe orası da ayrı bir konu. Xeka ile anlaşıldı deniyordu, onun yanına da Raskin'i alıp başka transfer yapmadan şampiyonluk olabilecek bir kadro var elimizde, çok istersen bonservisi elinde Dzyuba'yı da getirir ligi sallarsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum yapacaklarını. Adı çıktı diye yazdım.

      Sil
  5. bu taraftar akıllanmaz hala bu adamı istiyorsa..

    YanıtlaSil
  6. 6 ve 8 transferi yapılmadan ben olsam kimseyi almam ne olursa olsun. elimizde bu kadar golcü varken gidip de santrafor veya kanat veya stopere para gömersek yazıklar olsun. Fatih Terim'in gitmesine sebep olan şeyi orta saha transferi yapmak yerine Nelson'a 8 milyon euro para harcamasıydı. Nelson kötü adam değildi ama bizim acil olarak ön libero ve 8 numara almamız icap ederken gidip de yanlış adamlara yanlış paralar verdiğimiz için rezil bir sezon geçirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsatları değerlendirmek lazım. O fırsatlar, 6 ya da 8 almana engel değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir