20 Haziran 2022 Pazartesi

Fernando & Galatasaray, Ocak değil de bugün olmasının sebebi var


Antalyaspor'a transfer olmadan önce, 6 ay boşta kalmıştı. Yaz dönemi gelse, beklentiler öyle uçuktu ki, isyan edenler olacaktı. Ocak ayı alsan, 6 aydır boşta olan ismi mi alıyorsun denilecekti. Yazın ve Ocak ayında yapılan 6 numara transferleri kötüydü. Assunçao olmadı ya da oldurmaya çalışmadık, Pulgar işi bir mana getirmedi. Fernando da o günlerde Antalyaspor'a gitti ve yeniden doğdu. Şimdi ise Galatasaray'a transfer ihtimali konuşuluyor.

Nuri Şahin'in Antalyaspor'u müthiş bir performans verdi. Oyuncu gelişimleri bir yana, Ocak ayı hamleleri de etkili oldu. İddialı hamleler içinde de, Fernando bana göre başı çekti. Sözleşmesinde "1 milyon avro'ya serbest kalır" maddesi var ve bunu kaldırmak için uğraşıyorlardı. Bu sürede teklifler geldi, takımda kalacak mı, gidecek mi diye konuşuldu. Galatasaray'ın bu teklifi sonrası, Antalyaspor'da kalacağını düşünmüyorum.

Fernando, Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu tarzda bir orta saha. Merkezde maalesef pas bağlantısı, oyunu yönlendirecek bir isim bulamadık. Seri gelse üzerinden hayaller kuruluyordu da, Fernando da o hayalleri karşılar. Seri ne durumda bilmiyorum bir de. O işin maliyeti daha yüksek. Fernando ise gözünün önünde, daha düşük maliyetli ve direkt katkı verebilecek bir orta saha. Pas bağlantını sağlayacak, oyunu yönlendirecek, tabelasını yapacak. Defansından öte, hücum özelliği daha tatlı.

Tatlı sertliği de var, oyunun diğer tarafında da katkılı. Tabii önemli olan topla meziyeti. Biz bu tarz bir orta sahayı sezon boyunca bulamadık. Cicaldau'dan beklerken, o da kayboldu. Galatasaray'ın orta sahası yok hükmünde gibi. Berkan Kutlu'ya dokunulabileceğini düşünüyorum. Onun dışında kalan isimlerden pek umudum kalmadı. Tabii bu tabloda, Berkan Kutlu da 11'deki yerini kaybeder. Fernando'nun artılarından biri de, müthiş bir duran top kullanıcısı olmalı. Antalyaspor'da da gördük.

Hangi formatta oynayacağımızı da görmek lazım. Fernando'yu 6 - 8 - hatta 10 gibi kullanabilirsin. Benim görüşüm 8 olduğu da, Antalyaspor'da 6 numarada, derin oyun kurucu gibiydi. Yine Seri örneği verelim, onun 6 numaraya çekilmiş halini hatırlayın. Geriden oyunu o yönlendirdi ve sık sık hücuma da destek vererek etkili oldu. Duran topları müthiş kullandı, şut özelliğini gördük. Geçmişi de iyi, kariyerli futbolcu. Antalyaspor'da hayata döndü.

Her yazı sonrası;
Blog'daki tanıtımlara da 1 tık atalım.
Desteğinizi bekliyorum :)

9 yorum:

  1. 1M€ çıkış maddesi varmış yani bedavaya 6 numara sorununu çözmüş olacağız.

    YanıtlaSil
  2. Fernando getirilecekse marcaodan gelen para diğer bölgelere daha çok dağıtılacaktır. Mert müldür?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Müldür'e o paralar verilmemeli bence :(

      Sil
  3. Abi yanına peki pas özelliği mi yüksek yoksa topla dribbling özelliği mi yüksek bir oyuncu gerekir? Emre Akbaba 10-9.5 Fernando 6-8 gibi bir kurguda yanlarına 3. isim ekleyip 4-2-3-1 oynanır mı? Hayalindeki kurgu nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanına daha sert, orta sahayı kapatacak, defansif bir oyuncu gerekir.

      Sil
  4. abi şu berkan'ı da bi çıkar artık aklından ya. yok işte önüne, yanına, arkasına iyi oyuncular koyarsak, berkan iş yapar filan diyorsun hep. taylanla, berkanla filan zor o işler. rakipler bu sezon çok daha güçlü geliyor. bizim de ona göre kadro kurmamız lazım. bi takım orta sahası kadar vardır. sen orta sahada yine aynı isimlerle oynarsan şampiyonluğu unut.
    Galatasaray orta sahası melo, selçuk, fernando, lemina vs gibi üst düzey oyunculardan ibaret olmalıdır. orta sahaya 6-8-10 ya da nasıl oynayacaksak artık, mutlaka üç tane kaliteli oyuncu şart. (tabi kaliteden kastım illa etiketli isim değil).
    çok zor bi sezon bizleri bekliyor, okan hoca'ya mümkün olan en iyi kadroyu vermeliyiz. biraz uzattım abi kusura bakma ama yazdıklarımı tek cümleyle özetliyim: sen böyle berkanların filan Galatasaray'ı şampiyon yapacağına inanıyor musun gerçekten ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor bu sene orta sahada dönüşümlü olarak Berat, Siopis ve Dorukhan'ı oynattı ve şampiyon oldu. Bu oyuncuları ana parça olarak koyarsan aynı Berkan'ın yaşadığını yaşarlar, ama bir sistem içinde büyürler.

      Sil
    2. Gayet iyi yerli, neden çıkayım. Gelişecek isim. İşin hücum tarafında aşama kaydetmesi lazım. Bence değerli bir yerli alternatif. Kimsenin sorumluluk almadığı yerde, sorumluluk alıp da hata yapması mi suç oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir