18 Haziran 2022 Cumartesi

Jason Denayer & Galatasaray, Marcao giderse ilk düşünülmesi gereken isim


Denayer İstanbul'a gelmişken, bu işi konuşmak lazım. Kimin için geldiğini bilmiyorum. Denayer ismi söz konusu olunca, ister istemez Galatasaray'a yoruyoruz da, bu işler belli olmuyor. Galatasaray'ın elinde Nelsson / Marcao 2'lisi var. Her 2 stoperin ayrılık durumlarından bahsedilse de, Marcao o ayrılığa daha yakın gibi. Marcao'nun ayrılığı da, Galatasaray adına handikap. İddialı bonservis bedellerini reddetme lüksümüz yok, handikaptan kastım saha içi. Yerini doldurabilmek lazım.

Yabancı sayısı da çok değişken. 7+4'e dönmeyecek gibiyiz, şu an 8+3'ün devamı daha yakın. Bir yandan da, 11'deki yabancı sayısının daha da artabileceği ve 9+2 olabileceği söyleniyor. Bu olursa, tüm strateji değişir. 7+4 üzerinden, Marcao giderse yerini yerli bir stoperle doldurmalıyız diyordum. Yabancı kuralı yeniden 8+3, hatta 9+2 olursa, o vakit Marcao yeri yabancı ile dolar. Denayer'in de sözleşmesi bitmişken, en azından onu elden kaçırmamak gerekir.

Elbette bir maliyeti olacak. Lyon'da geçirdiği dönem oldukça başarılıydı ve kendisi Belçika Milli Takım futbolcusu. Galatasaray'dan ayrılırken ki etiketi büyüdü artık. Yıllık + imza ücreti noktasında önemli rakamları konuşuruz. Yine de bonservisi olmayacak, bu önemli bir detay. Marcao'yu +15 milyon avro'ya satabilsen, bu parayı direkt olarak orta saha transferine aktarabilirsen. Diğer pozisyonlar adına, yapabileceğin "bonservissiz" transferler avantajına olacak.

Denayer, hızlı ve atlet bir stoper. Oyunu da bir o kadar iyi kurar, topla çıkışları etkilidir. Yer yer bek de oynatabilirsin. Nelsson ile de gayet iyi bir 2'li olur. Marcao'nun sol ayağı avantaj olsa da, illa sol stoper olarak "sol ayaklı" birinin oynaması şart değil. Denayer'le de o topla çıkışları yaparsın. Hızıyla da Nelsson'u tamamlar. Nelsson da hava hakimiyetiyle, Denayer'e artı sağlar. Marcao giderse, ilk düşünülmesi gereken isimdir.

9 yorum:

  1. Maalesef Beşiktaş veya Fenerbahçe bizden önce davranıp alır.Bizdeki yöneticiler herseyi o kadar ağırdan alıyor ki bizde oynamak isteyen oyuncuları rakiplerimiz elimizden alıyorlar.Denayer gerçekten çok iyi bir stoper.Lyon'da yıllardır 11'de.Avrupa'da çok talibi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle olur, son 10 yılda rakiplerin ilgilenip bizim kaptigimiz tek bir oyuncu yok, rakiplerin hocası belli, transferleri isabetli ve erken başladı, biz daha hoca açıklayacagiz.Bu sezon da bilhassa Trabzon ve Fener'e uzaktan el sallarız.

      Sil
    2. Bakalım, zaman ne gösterecek. Kaptıracağımızı çok düşünmüyorum. Marcao / Denayer değişimi müthiş olur.

      Sil
  2. Denayer bizim için gelmiştir de biz adamı elimizle Beşiktaş veya Fenerbahçe'ye hediye ederiz.
    Yeni yönetim şimdilik eksiye doğru gidiyor. Hocayı belirleyemediler bir türlü. Umut Bozok Galatasaray için Kasımpaşa'yi reddetti. Trabzon almak üzere biz beklerken. Halil Dervişoğlu yakın zamanda başka bir takıma gider biz de hiçbir hocayi getiremeyip bu kadar oyuncuyu elden kaçırıp en son Fatih Terim'le kasedi başa sararız.

    YanıtlaSil
  3. Marcao'nun Sevilla ile anlastigi soyleniyor. Arkadaşlara katiliyorum sonucta Okan Hoca ya da Fatih Hoca gelecek gibi duruyor bu hocalarin ikisi de Denayer'e hayir demez bas imzayi al gitsin ya da ön protokol imzala bir seyler yapalim artik gercekten gecikiyoruz Dursun Baskan en iyi secenekti ama saniyorum ekibi kararlari yavaslatiyormus Okan Hoca'ya karsi olan grup gelmesin diye Fatih Hoca.kartini bile oynamis ki bence Fatih Hoca artik gelmemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao / Denayer değişimi, bize maddi anlamda büyük artı katar.

      Sil
  4. Marcao nun muhtemel transferi durumunda yerine diogo leite ismi geçiyor olabilir mi sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum. Futbolcu hakkında çok bilgim yok, araştırmak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir