19 Haziran 2022 Pazar

Keita Balde & Galatasaray, menajerler bu ara pr peşinde


Bazı transfer haberleri de "menajer" kaynaklı geliyor. Adı geçen bazı isimler adına mantık oturmuyor çünkü. Forvet transfer ediyor olsan, Serie A'da Cagliari forması giyen Keita Balde'yi transfer etmezsin. Sözleşmesi bitti ve takımdan ayrıldı. Sezou da 3 gol 2 asistle tamamladı. 1 önceki sezonunda da 7 golü var. O eski Keita Balde yok artık. Lazio'da parlayan, Monaco'ya büyük paralara gitmiş, arada Inter'in denediği o isim uzaklarda kaldı.

27 yaşında tamam da, maliyeti var bu işlerin. Bonservisinin olmaması önemli değil. Alternatif olarak lüks kalır, 11 için düşünsen büyük ihtimalle yetersiz. "Biz onu ayağa kaldırırız" düşüncesi üstünden harekete ise zamanımız yok. Kanat oynar, forvet oynar, hızlıdır, atlettir, kağıt üzerinde hücumuna alternatif getirir de, formda dönemlerinden uzakta. Yeniden ayağa kalkması adına Türkiye iyi bir adres. Bunu ise Galatasaray pek baraşamaz.

Larin'i konuştuk mesela. O daha farklı. Benim Larin'i isteme nedenim, ölü diyeceğimiz halinin dahi 10 gol bandında dolaşması. Diri hali ise zaten 20'yi zorlar. Larin biraz daha çalışkan, fizik olarak güçlü, uygun hücum formatında katkı verecek isim. Arka direğe yaptığı koşularla çok gol bulur, bekler adına daima ters eşleşmedir. Keita Balde de fiziğiyle öne çıkar, hızlıdır ama devamlı değildir. Ağırlıklı olarak 9 bir de. 9 için de gol sayısı çok aşağıda.

Hadi bazı transferler için teknik direktörü beklemezsin diyeyim. Fırsat doğar ve alırsın. Yeni gelen teknik direktör de hayır demez bu isimlere. Keita Balde gibi bir ismi ise, yeni teknik direktör belli olmadan alamazsın. Hangi oyun formatına göre alacaksın mesela? Geldi teknik adam ve bu transferi istemedi. Nasıl elden çıkartacaksın? Bunun örnekleri yaşandı. Menajerler bu dönem pr peşinde. Buna imkan vermemeli.

2 yorum:

  1. Skor katkısı düşükse olmaz. Türkiye'de hemen bal yapmaz arı derler eleştirirler. Giouanni dos Santos'a da böyle demiştik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son dönemde hiç yok neredeyse. Bal yapmayan arı da diyemezler, ortada arılık da bir şey yok :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir