9 Haziran 2022 Perşembe

Kim, hangi sıfatla, kimin için bu görüşmeleri yapıyor?


Cenk Ergün'ün bir başkan adayı için, İtalya'da bazı Galatasaraylı futbolcuları pazarlamaya çalıştığı söyleniyor. 2 adayın da Cenk Ergün'le çalışma meyli olduğu söyleniyor da, bir tek Eşref Hamamcıoğlu'nun ağzından bu ismi duyduk. Adnan Öztürk, kendisiyle çalışmayacaklarını söylemesine rağmen, Eşref Hamamcıoğlu ertesi gün bu konuda farklı konuşmuştu. Cenk Ergün'ün bu ekiple çalışacağını düşünüyorum.

Galatasaray'ın bazı gençlerine teklifler gelmesi doğal. Bu tekliflerin ağırlığı İtalya'da olunca, ilk paragrafta yazdığım iddialar eşiğinde "acaba mı" diyorum. Yunus Akgün için Roma iddiasında bulunulmuş ve 7 milyon avro'luk bonservis bedeli belirlendiği söylenmiş. Kim, hangi sıfatla, kimin için bu görüşmeleri yapıyor? Bir başkan adayı, o ilk etapta bulunması gereken sıcak para için, bu satışlardan mı medet umuyor?

Galatasaray'ın gayrimenkulleri satılıyor diye yangın yapanlar, "sat sat sat" mantığı ile, bu tarz futbolcuları mı satacaklar? Dursun Özbek tarafı, ilk etapta bulunması gereken sıcak para kaynağını açıkladı. Kasa kolaylığı ile, ilk etaptaki o girdabın içinden çıkacaklar. Kadro mümkün olduğunca korunup, üzerine kaliteli transferler yapılacak. Sat sat sat ile, tüm takım değişir. Mevcut kadro şu hali ile 13. iken de, bütünü ile değişmiş takımın toparlanması ne kadar sürer?

Yunus Akgün için 7 milyon avro da çok komik bir rakam. Yunus Akgün, A takım ilk yükseldiğinde dahi, Anderlecht'ten 2.5 - 3 milyon avro'luk teklif almıştı. Az daha gidiyordu da. Şu an parladı, büyüdü, müthiş bir sezon geçirdi, Milli Takım'a kadar yükseldi ve rakam sadece 7 milyon avro mu? Kur büyük de, Avrupalının cebinden çıkan rakam aynı. Yunus Akgün, şu gün dahi daha fazlasını eder. En az 1 yıl kalıp, gelişimi devam ederse de çok daha fazlası.

6 yorum:

  1. boşuna uğraşıyorlar, çok büyük ihtimalle dursun özbek seçilecek.

    YanıtlaSil
  2. Yunus'u 7 milyona satarsın ama Yunus gibi katkı verecek bir oyuncu bulabilmek için 17 milyon harcaman gerekir. 7 milyon böyle gelecek vaat eden bir kanat forvet için çok komik bir para günümüz futbolunda.
    Dediğin gibi eldeki kadro ile 13. Olduk eldekileri satınca seneye hedef ne olacak en fazla ? Ligde kalmak mı?

    YanıtlaSil
  3. Eski liseli zihniyet gelirse halimiz çok kötü.Önceki seçimde neredeyse Eşref Hamamcıoğlu kazanacaktı.Umarım kazanmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zihniyet, son olaylardan sonra daha da çirkin göründü :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir