14 Haziran 2022 Salı

Marcao için ayrılık zamanı geldi gibi


Marcao için ayrılık zamanı geldi. Kendisi de bunu düşünüyor. Daha önce de söyledim. Yaş 26'ya geldi ve Galatasaray'da ulaşabileceği en maksimum seviyeyi gördü. Bundan sonra aynı çizgide devam eder, bir süre sonra da düşüş eğrisi yaşanabilir. Çünkü bu sezon transfer olmazsa, Galatasaray formasını uzun yıllar giyer. Kalmak isterse kalsın tabii, böyle bir sol stoperi kolay kolay bulamayız. Ayrılmak istediğini düşünüyorum. Bu ayrılık da yaşanacaktır.

Dursun Özbek yönetimi, mümkün olduğunca kadro istikrarını korumak istiyor. İmkanları var çünkü, sat sat sat demek zorunda değiller. Marcao'yu da tutmak isterler ama ısrarlı bir ayrılık isteği karşısında yapacak bir şey yok. İstenilen teklif geldiği an, bu transfere izin verilir. O teklif ise, 15 - 20 milyon avro arasında gider gelir. Sevilla durumunu yazmıştık, kendisi adına müthiş iş olur. Brezilya Milli Takım'ı hedefi var ve fırsatı kaçırmak istemiyor.

Telles'de olduğu gibi bir kariyer çizgisi çizebilir. Telles de Galatasaray'dan Porto'ya gittiği zaman, potansiyelini tam anlamıyla yansıtmış ve Avrupa'nın en iyi sol beklerinden biri olmuştu. Önce Brezilya Milli Takım'ını gördü, sonra da Manchester United'ı. Marcao da bunu başarabilir. Sevilla onun adına büyük bir basamak. Maalesef Galatasaray'da gelebileceği maksimum sınırlar buralar. Bunu da dile getirmek lazım.

Kerem Aktürkoğlu'nun zamanı var mesela. 1 yıl daha devam etmesi, gelişimine devam etmesini sağlar. Bu takımdaki gerçek sınırına henüz ulaşmadığını düşünüyorum. Mutlaka 1 adımı daha olacak. Sonrasında onun da transferini konuşup, büyük rakamlar kazanmaya bakacağız. Bu satışlarla da o çark dönecek. Önümüzdeki sezon şampiyonluk hedef olduğundan, iddialı olmaktan geri adım atmamak gerekiyor. Bu da, kadrodaki iyi isimleri ağırlıklı olarak tutmak anlamına geliyor.

6 yorum:

  1. Kerem kalmalı bir sene daha ama Marcao artık gitmeli seneye Avrupa da yok. Sonra da yaşı 28 olacak o yaşta oyuncuya da bugün verilen bonservisi kimse vermez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao için ideal zaman geldi. Bunu kendisi de biliyor.

      Sil
  2. 15-20 arası teklif varsa verilmeli

    YanıtlaSil
  3. Marcao gidip yerine Denayer alınmalı.Emin ve Metehan da yedek stoper olarak düşünülmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer boşta iken büyük bir fırsat. Ya da orayı yerliyle de geçebilirsin, o imkan ve isimler var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir