1 Haziran 2022 Çarşamba

Onyekuru'dan ancak alternatif üretirsiniz


Onyekuru, Olympiakos'ta iyi bir dönem geçirmedi. Galatasaray'a ilk geldiği günden bu yana, ne zaman başka bir takıma transfer olsa, iyi dönem geçiremiyor. Gerçi Galatasaray'a 2. ve 3. dönüşünde de istediğimizi aldık diyemem. Ara ara parladığı anlar olsa da, o ilk sezonki çıkışını bir daha göremedik. Takımın başında da Fatih Hoca vardı. Fatih Hoca için, Onyekuru adına en büyük şans diyorduk. Onyekuru adına sıkıntı nedir bilmiyorum.

Geçen yaz dönemi adı geçerken de bu transferi istememiştim. İsteyeni çoktu, mutlaka almalıyız dendi ama bu hamle ile Kerem Aktürkoğlu'nun önünü tıkayacaktın. Şansı Kerem Aktürkoğlu buldu ve müthiş iş çıkardı. Onyekuru ve Kerem Aktürkoğlu, bambaşka 2 tarz. Biri biraz daha gole dönük ve savunma arkası koşularıyla var oluyor. Diğerinin ise topla ilişkisi çok iyi ve yer yer tek başına takım. Onyekuru'yu transfer etmemek o gün için doğruydu.

Bugün ise, Kerem Aktürkoğlu'nun ayrılığından söz ediliyor. Bence onun yeri yine Onyekuru ile dolmaz. Söylediğim gibi, farklı oyuncular. Yalnız şöyle bir şey var, Onyekuru'dan alternatif üretirsiniz. Hücumunuza farklı bir yön getirir. Savunma arkası koşuları, gole yakınlığı gerekli. Galatasaray hücumunda böyle bir koşucu yok mesela. Bu alternatifsizliği de sezon içinde hissettik. Farklılık oluşturamıyorsunuz.

Onyekuru'nun hala yaşı genç. 24 yaşında henüz ve maliyeti de olabilecek en düşük seviyelere geldi. Fırsat bir yerde. Bunu değerlendirmek gerekiyor. Teknik direktör kim olursa olsun, Onyekuru'nun Galatasaray'da başarılı olabileceğini düşünüyorum. Yeter ki kiralık gelmesin ve burada kalıcı olacağını bilsin. Bu yaz dönemi transfer olacağını da düşünüyorum. Galatasaray dışında pek bir seçeneği kalmayacak gibi.

4 yorum:

  1. Onyekuru bizde is yapar hem aidiyet var hem ligi taniyor hem de cok iyi kosucu zaten bu sene böyle alternatiflerimizin olmadigi icin orta saha göbeginden de sifir gol katkisi alinca bu hallere dustuk, Omar'i gönder Onyekuruya yer ac mesela, umarim gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ona uygun bir hücum kurgusu gerekiyor. Finalde o olmalı. Bu lüksü de veremiyoruz. Bence alternatif olur.

      Sil
  2. Türkiye'de sırf gazete sayfaları boş kalmasın diye yazılan bazı oyuncular var. Sorloth, Onyekuru, Muriqi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir