3 Haziran 2022 Cuma

Pistolis'in bu maç özelinde, kaybedilen 2 maçtan müthiş dersler çıkardığını gördük


Geçen sezon küme düşmekten, ancak sondan 1. maçta kurtulmuştuk. Oradan döndük, bir yapı oluşturalım dedik ve çekirdeği harika kurduk. O takım da, sezon başında bazı kararları mecburen alamamasına rağmen (Ekrem Memnun'la devam etmek gibi), çekirdeği iyi kurduğu ve doğru akılla yönetildiği için bugün bu noktada. Takımın aidiyeti, mücadelesi ve ruhu üst düzey. Müthiş de bir coach bulduk ve kendi kurmadığı bu takıma dokunabileceğinin en yüksek derecesinde dokundu.

Karşımızda Avrupa şampiyonu var. Şampiyona karşı da müthiş bir basketbol oynayıp, onları çok zor durumlara soktuk. Serinin 2-1'e gelmesi kırılma olabilirdi, buna imkan vermedik. Harika bir geri dönüş ve 2-2 ile seriyi son maça taşıdık. Tribün de mükemmeldi, kimse umutsuzluğa sürüklenmedi. Pistolis'in de bu maç özelinde, kaybedilen 2 maçtan müthiş dersler çıkardığını gördük. Ndour'un kullanımı da bunun en başında.

Dunston'un seriye dahil olduğu 2 maçtan bu yana, Anadolu Efes adına en büyük farkı oluşturan oyuncu olduğunu söylemiştim. Uzunlar tarafında daha üstün kaldılar ve Larkin / Micic gibi isimleri o 2 maçta durdurabileceğimiz düzeyde durdurmamıza rağmen, pota altında kaybettik. Kravish'in hücumda artıları olsa da, savunmada ağır kalıyor. Ndour da 2. maçta doğru kullanılmadı. Bu maçta ise, Ndour'u kenardan getirdik, Sadık Emir Kabaca / Blackshare ile çifr 4 numara oynadık.

Blackshare, Pleiss karşısında iyi durdu ve ona şut imkanı tanımadık. Dunston genelde şut atmaya sürüklenen uzunlarıydı. Hücumda da bu çift 4 numaranın hem içeride, hem dışarıda etkisi büyük. Bu da denge bozuyor. Ndour da kenardan gelerek, enerji kattı ve atletizmi ile, bu sefer Anadolu Efes karşısında pota altında güçlü kalmamızı sağladı. Larkin ve Micic'in hücum performansları iyi olsa da, Dee Bost ile buna iyi karşılık erdik. O 12-0'lık seri de bu maçı kazanabileceğimizi göstermişti. 

Melo'dan katkı alamıyoruz mesela. Biraz olsa da alabilsek, şu an finali kutluyorduk. Hücumda onun yokluğuna rağmen, bir şekilde iyi istikrarımız var. Dee Bost'u alev aldığında durdurmak zor. Canaan da belki bu maçta istikrarlı şut performansı ile oynamadı ama mücadeleci. Bu maçta Anadolu Efes yüksek skor bulmasına rağmen, hücumumuzla kazandık. Bir önceki maçta ise düşük sayıda tuttuk, biz hücum edemedik. Artık iş biraz da taktik, tekniğin dışına çıktı. Mücadele ruhu, inanmışlık çok daha ön planda.

8 yorum:

  1. Şu takımın tek eksiği caydırıcı bir pivot. Kravish'le yolları ayırıp daha sizelı bir uzun bulabilirsek daha çok can yakarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 pivot hatta. Ben Ndour da net katkı olmadı.

      Sil
  2. Pistiolis gerçekten iyi hocaymış. Basketbolda en son Oktay Mahmudi ve Ergin Ataman'la bu kadar mutlu olmuştuk. Fakat Pistiolis çok başka şeyler vaad ediyor yaptıkları ile. Bi tık daha iyi bir kadro ile bambaşka seviyeye çıkabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turgay Zentingöz'e inanmak lazım. Çok büyük akıl. Hangi hamleyi yapsa, bir bildiği vardır derim.

      Sil
  3. Ne kadar güzel bir planlama ya... Eldeki imkanlarla yapılan oyuncu seçimlerinden koçuna kadar. Emeği geçen herkese teşekkürler. Başarının cezasız kalmadığı canım kulübümde inşallah bu insanların önüne taş koymazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erden Timur'un bu hevesle devam etmesi dileğiyle :)

      Sil
  4. finale çıkar mıyız ?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir