2 Haziran 2022 Perşembe

Polat Yaldır & Galatasaray, sanki bu transfer adına erken


Polat Yaldır'ın Galatasaray için adı geçse de, sanki bu transfer adına erken. Samsunspor'da da kendisini tam anlamıyla kanıtladı diyemem. Samsunspor'un A takımında ve rotasyonunda yer alan bir isim. Sezon içinde yer yer şans buldu, son döneme doğru da 11'de kullanılmaya başlandı. Mutlaka potansiyeli var. Hızlı, patlayıcı gücü yüksek bir kanat. Tanımayanlar için andırması açısından yazıyorum, tarzı Aydın Yılmaz'a benzer. Allah "sakatlık" durumunu benzetmesin diyelim.

Aydın Yılmaz da ciddi bir potansiyeldi ve uzun süre takımda kalmayı başardı. Yer yer net katkıları da var hala. 2011 - 2012 sezonu şampiyonluğunu hatırlayın, takımın en iyi 12. numarasıydı. Tam parladığı sıralarda öyle sakatlıklar yaşadı ki, her seferinde daha da geri attı. Sakatlıkların yanında, aldığı sözleşmeler de çok konuşuldu. Şu an düşünülünce hakkındaki algı kötü olsa da, vurgulamak istediğim nokta potansiyeli.

Bugünlerde ters ayaklı kanatları, kanat forvet gibi izleriz. Aydın Yılmaz ise sağ ayaklı, sağ kanatta, yani çizgide oynayan bir isimdi. Polat Yaldır da öyle. Sağ ayaklı, sağ kanatta oynuyor ve çizgiyi iyi kullanır. Çok hızlı, patlayıcı özelliği var ve gole de yakın. 16 maçta 4 golü var gibi görünse de, bunları kısıtlı sürelerde yapıyor ve sahada kaldığı her an da gole yakın. Fiziği ve bitiriciliği gibi geliştirmesi gereken özellikleri olacak. Öncelikle kendisini Samsunspor'da kanıtlamak zorunda.

Samsunspor'un da hedefi Süper Lig. Bu uğurda iyi bir takım kurulacak. Yani orada da şans bulması o kadar kolay iş değil. Yeni teknik adamın, bu tip gençlere bakış açısı önemli. Rotasyonda mutlaka yer alacaktır da, bulacağı süreler çok değişmeyecek gibi. Samsunspor tarafında asıl potansiyelin Yunus Emre Çift olduğunu düşünüyorum. Henüz 18 yaşında ve bir stoper için muazzam top tekniği var. O daha çok süre buldu ve gelişim sağladı. İşlenmesi halinde, bambaşka bir şey ortaya çıkar.

Her yazı sonrası;
Blog'daki tanıtımlara da 1 tık atalım.
Desteğinizi bekliyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir