3 Haziran 2022 Cuma

Roberto Mancini ve Roberto De Zerbi ile görüşüldüğü yazılıyor


Dursun Özbek cephesindeki gelişmeleri yazıyorduk. Eşref Hamamcıoğlu cephesinde de, "teknik direktör" seçimi noktasında bazı gelişmeler paylaşılmış. İşin gerçekliğini bilmiyorum, hatta çok ihtimal de vermiyorum ama ortaya atılan isimler fazlasıyla iddialı. Gerçekleşmeleri durumunda da, kimsenin hayır demeyeceği, alkışlanacak isimler. Roberto Mancini ve Roberto De Zerbi ile görüşüldüğü yazıldı. Bunlar büyük teknik direktörler.

Roberto Mancini'yi zaten konuşmaya gerek yok. Başarılı bir İtalya Milli Takım kariyerine devam etmekte. Son Dünya Kupası'na katılamamış olmaları hayal kırıklığı olsa da, orada devam edeceği açıklanmıştı. Şimdi ne oldu da, İtalya'dan ayrılıp Galatasaray'a gelecek bilmiyorum. Prandelli geldiği dönemde görevine son verilmişti de gelmişti. Mancini'nin orada devam etmesi isteniyor. Galatasaray'ı ne kadar severse sevsin, benim mantığıma çok oturmadı.

Galatasaray'dan ayrılışı da, istediği kadronun kurulamayacak olmasından ötürüydü. Müthiş bir davranış gösterdi ve tazminat dahi almadan takımdan ayrıldı. Bu davranışı da asla unutulmayacak. Bugün gelse, istediği kadro nasıl ve hangi şartlarda kurulur bilmiyorum. Mutlaka transfer isteyecek ve o kalitenin artması da ciddi maliyet gerektirir. Mancini'nin geçmiş kulüp kariyerine bakınca, transfer sirkülasyonun bol olduğunu görebilirsiniz.

Ze Derbi ise biraz daha farklı. İtalya'da tırnaklarıyla kazıya kazıya bir noktaya geldi ve konuşulur oldu. Sassuolo dönemi çok başarılıydı. Farioli'de onun tedrisatından çıkma mesela. Belli bir formasyona sınırlı kalmadan, pasa dayalı oyun felsefesini uygular. İtalya'da 3'lü savunma tercihlerini çok görürken, Shakhtar'da 4-2-3-1 gibi de oynadı. Shakhtar'da başarılıydı, iyi de puan ortalaması vardı. Ciddi de kazanıyor bu arada. Savaş ortamı, oradan ayrılmasına sebep olacak.

42 yaşında, genç bir teknik adam. Modern futbolu iliklerine kadar yaşayan ve bunu geliştirme potansiyeli var. Dokunacağı, geliştireceği birçok futbolcu olur ve iyi futbol izleriz. Shakhtar ona kazanma alışkanlığı, şampiyonluğa oynama tecrübesi de getirdi. Gelmez diye adını çok anmıyordum da, ihtimali beni heyecanlandırdı. Şu ana kadar adı geçen teknik adamlar arasında da bence en iyisi. Tabii onu getirmenin de bir maliyeti mutlaka olacak. Transfer dönemi de oldukça hareketli geçer.

2 yorum:

  1. Bana tamamen pr için yapılmış haberler gibi geliyor eşref bi yandan maliyetleri düşüreceğim altyapıya yöneleceğim diyor bi yanda da bu isimler çıkıyor mantıklı değil maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru da deniyor. Bilemiyorum. Zaman gösterecek..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir