5 Haziran 2022 Pazar

Sevilla transferi ona, Brezilya Milli Takım kapısını açacaktır


Marcao ve Kerem Aktürkoğlu hakkındaki düşüncemi yazmıştım. Bu isimleri takımda tutabileceğimizi pek düşünmüyorum. Ciddi talipleri var ve onlar da ayrılmaya meyilli gibi. Marcao özelinde bakarsak, zamanlı ayrılık yaşları geldi mi dersiniz? 25 oldu ve uzun zamandır Galatasaray'da. Burada ulaşabileceği en yüksek seviyeyi de zorlamaya başladı sanki. Özellikle de bu sezonki Avrupa Ligi performansıyla, üst seviyede neler yapabileceğini izletti.

Sevilla konusunu da yazmıştım. Diego Carlos'u sattılar, Kaunde'nin de transferi konuşuluyor. Marcao'nun listelerinde olduğu söylenmiş. Şaşırtmaz, tam oranın kalemi. İlk etapta biraz daha İtalya Ligi düşünsem de, Sevilla gibi takımlarda da büyür. Bu transfer daha doğrusu, ona Brezilya Mili Takım kapısını açacaktır. Galatasaray forması giyerken oraya seçilmek zor. Biraz "lig" etiketi ararlar ve gözlerinin önlerinde olmalarını isterler.

Brezilya Milli Takım'ını gördüğü an da, piyasası çok daha artacaktır. Alex Telles'in kariyerini düşünün. Galatasaray'da göz önünde değildi. Inter'e kiralandı ama kötü bir sezon geçirdi. Sonra Porto'ya gitti, oradan doğru Brezilya Milli Takım'ı ve devamı Manchester United'a transferi. Marcao da az bir potansiyel değil. 2 futbolcunun yolunun Galatasaray'dan geçişi büyük bir scout başarısıdır. Bunun artması gerekiyor. Biten sezon öncesinde yaptığımız transferler de buraya dönüktü.

20 milyon avro bandını zorlamamız lazım. Bunun adına da tok satıcı olmalıyız. Sat sat sat değil de, kadroyu koruyup, üzerine eklemeler yaparak, bizi şampiyonluğa oynatacak ekipler başa gelmeli. O zaman 20 milyon avro'yu zorlarsın. 17  - 18'leri gördüğün an bu transfere izin verirsin ve bu da büyük bir kazanımdır. Elini oldukça güçlendirdiği gibi, stoper tarafında alternatif daha çok, transferde imkanlı hareket edilebilir.

8 yorum:

  1. Bence 15-20 arası bonservis ve %15 ve üstü paya göndermek lazım. Ligde konsantrasyonu çok sallandı, bir üst seviyeyi düşünüyor ki hakkıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pay da mühim tabii. Bir sonraki satışı da mutlaka yapabilir.

      Sil
  2. 15 -20 milyon euro arasında gideceğini düşünüyorum.Kesinlikle bir sonraki satıştan pay maddesi koyulmalı.1-2 sezon sonrası Sevilla'dan 40-50 milyon euro 'ya transfer olursa şaşırmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şaşırmam. Telles, Manchester United'e o paralara gitti.

      Sil
  3. 16 milyon gayet iyi. 4 katına satmış oluyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük para hem de. Yine de daha iyisi olabilir.

      Sil
  4. Haklısın Marcao'nun yaşı geldi. Bir iki sene sonra Avrupa'dan pek. Bakmazlar artık oyuncuya. Türkiye ligi sebepli 20 veren çıkacağını sanmıyorum. 15 ve üstüne sonraki satıştan opsiyonla oyuncudan çıkılabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaşlarda maksimum bonservis kazanılabilir. Sonrası ibre biraz aşağı döner.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir