29 Haziran 2022 Çarşamba

Tanguy Ndombélé & Galatasaray, o kadar ufak bir ihtimal ki


Adı geçen futbolcular arasında en zor transfer olabilir mi? Tottenham'da kazandığı büyük bir ücret var. Bonservisini hayal edemeyeceğin için, kiralama durumunda da, o yıllık ücretin belli bölümünü karşılaman lazım. Gerçi zamanında Galatasaray forması giymiş Seri ve Nzonzi adına da bu yorumları yapıyordum. Menajer kafaya takarsa, çok minik bir ihtimal olsa da olabilir deriz de, bu hamle gerçekten zor. Düşüşte olsa da, yaş 25 henüz.

Tottenham onu 60 milyon avro'ya transfer etmişti. Geçen sezon Lyon'a kiralık olarak geri döndüğü bir dönem oldu ve şu an yeniden Tottenham'da. Lyon, opsiyonunu karşılamadı. Opsiyon rakamını ise bilmiyorum. Tottenham'da devam edeceğini düşünmesem de, maaşını karşılayabilecek takımlar arasında yer alabileceğimizi de düşünmüyorum. Talisca için mantık bulamayıp, Ndombele adına bulurum da, imkanlar işte.

6 - 8 -10. 3 pozisyonda da müthiş etkiliydi. Fizik olarak çok güçlü, atlet, topla dripling özelliği yüksek, teknik bir orta saha. Oyunun 2 yönündeki katkısı muazzamdı ki, Tottenham da onun için 60 milyon avro ödedi. Orada tutunamamasına da şaşırmıştım. Büyük profil çünkü, tam Premier Lig orta sahasıydı. Belli sakatlıkları oldu da, uzun bir ayrılık yaşamadı. Şu an düşüşte görünüyor. Yükselmesi adına ise ipler onda, yaş henüz 25.

Transfer döneminin sonlarına doğru yaklaşsak ve Ndombele de hala bir yerlere imza atmamış olsa, o an fırsat doğar. Biz o kadar bekleyebilir miyiz ya da beklemeli miyiz derseniz de, hayır derim. Avrupa yok belki de, bence her şartta zamanımız yok. Ndombele de ufak bir ihtimal, kesinliği yok. Kesinlik var desek, bekleyelim, risk alalım derdik de, gerek yok. Önümüze bakacağız ve olması muhtemel ihtimalleri zorlayacağız.

4 yorum:

  1. Maç içindeki temposu premier lige hafif geldiği için beklenen etkiyi oluşturamamıştı. Türkiye Ligi'nde işler değişir. Luiz Gustavo'nun bitik halinin bile iş yaptığı ligde Ndombele orta sahada 4-1-5 bile oynatır takımı :)

    YanıtlaSil
  2. Kimse için beklememek lazım. Her sene buluyoruz böyle bir isim, takıyoruz kafayı ona, ya fahiş bedelle alıp, katkı noktasında yeterince yararlanamayıp faydalanamıyoruz, ya da bir sebepten alamıyoruz. Gedson örneği çok yeni. Olmuyorsa, olmayacaksa zorlamanın manası yok. Dünya kadar futbolcu var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklesen bile, işin olur tarafı olmalı. Yoksa niye bekledik demem.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir