26 Haziran 2022 Pazar

William Carvalho & Galatasaray, para verilmesi gereken transfer için şartlar zorlanacaktı


William Carvalho için Fenerbahçe'yi beklerken, Galatasaray'ın da uğraş verdiği ortaya çıktı. Her geçen 6 numara hamlesi için "en iddialısı" desem de, yeni isim sürekli o iddiayı yukarı taşıyor. Sözleşmesinin bitmesine sadece 1 yıl kalması, bu transferi mümkün kılıyor. Futbolcu 30 yaşında ve bu dönem onun için belki de "büyük sözleşme" adına en ideal zaman. Real Betis'i bağlamak sorun olmaz da, William Carvalho'yu ikna etmek gerekiyor.

Erden Timur, para verilmesi gereken transfer için şartların zorlanacağını söyledi. Bu da böyle bir hamle. Şöyle bir yorum yaptım. Sert bir ön libero olduğu kadar, çok da iyi bir regista. Geçmişte daha tempolu ve hareketli bir futbolcuydu. Yaşadığı sakatlıklar onu yavaşlattı ama gücünden bir şey kaybetmedi. Çok sert, fizik özelliği üst seviyede, defansif aksiyonu üst seviyede. Çalışkanlığı ve hızı ise düştü. Defansif olarak, pozisyon bilgisiyle ön planda. Alanı iyi kapatıyor.

Pas ve teknik özelliği de bir 6 numara için gayet iyi. Geriden oyun kurulumunda ve oyunu yönlendirme tarafındaki katkısı büyük olur. Burada da sorun hız, orta saha çizgisinin önüne pek çıkmaz. Belli bir alanda oynar ama o alanı da iyi korur. Net bir 4-3-3 6 numarası aslında. 4-2-3-1'de de olur, 4-4-2 için ise orta sahada çalışkanlık düzeyi soru işareti. Partneri önemli tabii, takım ne derece hareketli ve savunma katkısıyla oynayacak.

Hücuma çıktığında da, becerisiyle net etki ediyor. Az çıkıyor belki de, hızı haricinde komple bir 6 aslında. Takımın seviyesine katkısı büyük olur. İkna etmek mühim. Yatmaya geleceğini düşünmem, mutlaka katkısı büyük olur. Sakatlık geçmişinin kabarıklığı da son dönemde gitmeye başladı. Biten sezonda 49 maçta 4 gol 5 asisti var. Tabela katkısı da var yani. Galatasaray orta sahasının kanayan yaralarından biri de bu.

4 yorum:

  1. Teknik olarak çok iyi bir oyuncu, ama yavaşlığı ve temposuzluğu beni çok korkutuyor. Gs 6 numarası tempolu olmalı. Nzonzi'de yaşadığımız sıkıntıyı yaşayabiliriz. Temposuzluktan dolayı takımın ağırlık noktasını geri çekiyordu. Bu çok büyük bir risk. Ayrıca kasadan en az 4-5 milyon çıkacak bonservisi için, bence bu kumarı oynamaya değmez. Onun yerine doğru bir scoutingle daha genç ve dinamik oyuncular bulunabilir. Lig için 6 numara çok önemli kabul ediyorum her yorumumda da ortasahanın önemine değiniyorum, ama önde oynayan oyuncular top kaybına müsait oyuncular ve Carvalho'nun ağırlığı geçiş savunmasında risk oluşturabilir. Artı arkada Abdülkerim ve Nelsson'da çok hızlı oyuncular değil. Böyle bir kadro mühendisliğinde her geçiş, her kontra tehdit oluşturur. Kendi adıma Carvalho transferi için çok iyimser değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da oyun aklıyla kapatıyor işte. Alanını öyle kapatıyor ki, o tempoyu aramıyorsun. Temposu da olsa zaten adı Casemiro oluyor :)

      Sil
  2. Nispeten yavaş bir oyuncu Türkiye ligi için birçok maçta hiçbir sorun çıkarmaz bu yavaşlık. Gueye mi Carvalho mu deseler Gueye derim. Ama Caevalho da olur kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş da, bambaşka özellikleri var. Bir yerlerden defo olacak ki, bu tarz adamlar ülkeye giriş yapsın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir