6 Temmuz 2022 Çarşamba

Bu tablo da, Galatasaray'da sağ bek transferini gerektirdi


Galatasaray'ın sağ bek transferi yapacağı kesin gibi. Mert Müldür dışında bir isim konuşuldu mu bilmiyorum da, alternatif üretileceğini tahmin ediyorum. Sağ bek transferi boş geçilmeyecektir. Omar dışında bir sağ bekimiz yok. Ona da ne kadar güveneceğimizi bilmiyorum. Yaşadığı hadiseden, olabilecek en güçlü şekilde döndü. Fizik anlamında sorunu olmamasından ziyade, mental olarak çok güçlü çıktı. Ligin 2. yarısında forma giydiği dönemi, beklentinin üzerinde geçti.

Yeter mi derseniz, bence de yetmez. Omar, şu aşamada ancak alternatif olur. Tabii kamp görüyor, mutlaka seviyesini yükseltecek. Şu aşamada, takımda kalacağı kesin diyelim. Sağ bek için yerli transferi düşünülmesinin sebeplerinden biri de, 8+3 durumuydu. İlk 11 adına 3 yerli karşılanıyor olsa da, o rotasyonu bütünüyle güçlendirmek istediler. Onur Bulut, o maliyetlere olmaz. Bünyamin Balcı desek, çok ciddi maliyet. Mert Müldür konusunda da sesler kesildi gibi.

Boey'e dönersek. Kendisi İstanbul'a gelmiş olsa da, kadro dışı bırakıldığı haberleri vardı. Tam akıbetini bilmesem de, takımdan ayrılacağı kesin gibi. O da "cin olmadan adam çarpma" peşinde. Bonservisimi verin gideyim diyor. Oysa bu takımın kendisine yatırımı vardı ve yaşı çok genç. Bu neden yakılsın? Bonservis bedeli getirecek ve takımdan öyle ayrılacak. Bu rakam elbette düşük olacak da, en azından bedava ayrılmayacak.

Kafa olarak kopmuş artık. Strasburg'a öyle odaklanmış ki. Kendisine Bundesliga'dan teklif getiriliyor, onu dahi görmüyor. Fransa'ya dönecek. Uyum sağlayamadı, tutunamadı diyelim. Sakatlıklar onu mutlaka geri attı da, kafa olarak da koptu. Bizlere de yolu açık olsun demek düşüyor. Sezona iyi girmiş, fiyat performans anlamında müthiş iş derken, her şey sıfırlanmış oldu. Bu tablo da, Galatasaray'da sağ bek transferini gerektirdi.

13 yorum:

  1. Yerli gelecek vaadeden Ridvan tarzi bir genc de bulamiyor muyuz TFF 1.Ligden falan Omar ile rotasyona girsin yeter, potansiyeli olsun mukemmel olmasina gerek yok zira Onur'a o paralar verilmez.
    Emre Tasdemir ile de yollar ayrilmis diye duydum saniyorum Kazimcan orayi yek basina yedeklyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulamıyorsun, yok maalesef.

      Sil
    2. Altyapı da da mı yok Yusuf Erdem Gümüş var bilmiyorum gerçi son durumunu, tabi esas Ali Turap Bülbül var ama o da sanırım 16 yaşında henüz daha erken (tabi bunlarda bonservisini alıp gitmezlerse- ki gitmemeleri için önlerinde örnek olmalı altyapıdan çıkıp oynayan)

      Sil
    3. Yeterli düzeyde değiller demek.

      Sil
  2. Altınordunun sagbeki Furkan Metin alternatif olarak düşünülebilir mi

    YanıtlaSil
  3. Belki ne yapsak adapte olmayacaktı ama kulübün başıboş, kaotik halleri de Boey, Muhammed gibi isimleri soğuttu mutlaka. Çok takdir edilecek transferdi aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğuyan adamlar da sorunlu adamlar ama. Soğumayan neden soğumuyor.

      Sil
  4. Boey'in uyum sorunu var. Sanırım ülkeye alışamadı. Öyle de olsa bu bizi ilgilendirmez. Potansiyeli geçen sene az çok belli oldu. Bu potansiyeli bedavaya bırakmak saçma olur. Bonservis artı sonraki satıştan pay konulmalı mutlaka. Yoksa kalsın takımda. maaşı çok yük olacak maaş değil çünkü

    YanıtlaSil
  5. Belki Nellsson'u satıp Ozan ve Kaan'ı alacaklar, Mert Müldür de gelince üç yerli sınırını savunmada bitirip ileride rahat olacağız. Forvet için Umut Bozok da bizimle anılıyor, Sorloth ve Joao Pedro da gelecekse, Akbaba, Kerem ve BAY gibi forvet ikilisinde kullanabileceğimiz yerli oyuncuları düşünürsek, kalabalık bir rotasyona sahip olacağız. Orta dörtlü içinde geniş ve kaliteli alternatif oyuncu rotasyonumuz olacak; Morutan, Yunus, Berkan, Taylan, Emre Kılınç ve Cicaldau.. Dar defans rotasyonu ve kalabalık orta saha/firvet rotasyonu Başakşehirin son 5 yılki kadro mühendisliğinin tipik görüntüsü, ve bu beş yıla damga vurdukları ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum Nelsson satılsın. Marcao satıldıktan sonra, Nelsson için izin verilmez, doğru şekilde Dünya Kupası beklenir.

      Sil
    2. Bu dediğinin olduğu gün yabancı sınırı kalkar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir