7 Temmuz 2022 Perşembe

Bu tarz futbolcular bir yerlerde defo verecek ki, senin gündemine girsinler


6 numara için birçok alternatifi konuşurken, 8 numara adına çok fazla isim üstünde durmuyorduk. 6 kadar, 8 de ihtiyaç. Galatasaray'ın orta sahasında kalite eksikliği var ve geçen sezon bu sorun her şeyin sonuydu. 8 numara deyince, Morgan Sanson'u ilk etapta konuştuk. Biraz daha 10 özellikli, oyunun 2 yönünü oynamaya çalışan, topla çıkışları etkili bir orta sahaydı. Premier Lig'de pek topa değmemiş olsa da, Marsilya günlerini unutmamıştık.

Bu tarz futbolcular bir yerlerde defo verecek ki, senin gündemine girsinler. O da çok tartışılıyor. Futbolcuyu konuşurken, şu takımda oynayamadı, burada böyle olmuştu gibi yorumlar geliyor. Zaten orada oynayabiliyor olsa, bugün gündemine gelmeyecekti. İddialı isim kovalayıp, çok büyük paralar harcamak istemiyorsan, bu tarz isimlere yöneleceksin. Yoksa git potansiyel ara, yatırım yap. Orada da, takım yatırımlık futbolcu kaynıyor. Biraz da tecrübe ve direkt etkiye ihtiyaç var.

Sergio Oliveria ismi konuşulduğunda, Fenerbahçe'ye daha yakın olabileceğini düşünmüştüm. O da, Jorge Jesus faktörüyle. Galatasaray'la, 6 ve 8 numara hamleleri noktasında isimler çakışıyor. William Carvalho da her 2 takım adına konuşuluyordu mesela. Çıkan haberlere bakınca, Sergio Oliveria ile bir noktaya gelmişiz ve transferi bitmek üzere. Net bir 8 numara hamlesi olacak ve Sanson'a göre de daha çok içime siniyor.

Sergio Oliveria, biraz daha "prime Selçuk İnan'ı" andırıyor diyelim. Savunma tarafında çok mücadele içine girmez ama aklıyla savunur. İyi pozisyon alır, alanını kapatır. Hücum tarafında ise, çok iyi bir yönlendirici. Pas ve teknik özelliği iyi seviyelerde, çok hareketli olmasa da, topu yönlendirme konusunda çok seri. Şutunun oluşu da kıymetli. Galatasaray'ın en önemli eksiklerinden biri buydu. 6 numara işi belli olsun da, orta sahayı bütünüyle yorumlamak lazım.

14 yorum:

  1. o kadar bekledik bu muydu yani. kötü oyuncu değil ama ben fernando-ndiaye-belhanda ayarında bi orta saha kurulur diye bekliyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Roma zamanlarini izleyin bizim Taylan Berkan'a göre sihirbaz diyebilirim topu saklamasi iyi cok iyi de oyun yönlendiriyor ama Gedson gibi kosup da basmasini beklemeyin iyi bir 6 alinirsa sevi atlatir.
      Diger baslikta da ben yazmistim 4.5 cok diye ama saniyorum 3milyon verilmis zaten 1.5 kiralamaya aliyorlar 3e satin almak cok mantiksiz degil zira surekli degismektense ayni oyuncularla 2 3 yil devam edilmesi lazim bizim sorunumuz kadro istikrari ayni zamanda.

      Sil
    2. Sergio Oliveira alabileceğin en iyi 8'lerden biri. İnanılmaz bir taraftar profili var. Ne olsa memnuniyetsiz :)

      Sil
    3. evet abi memnuniyetsizim ben ndombele'yi istiyorum :)

      Sil
    4. Ben de De Bruyne'yi istiyorum.

      Sil
  2. Şimdi carvalho ve joao pedroda gelirse çok ağır ve yaşlı bir ortasaha olmayacak mı toplayacaklar yine 30 yaş üstü oyuncuları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Carvalho olmayacak daha dinamik birisi olacak saniyorum hem Sergio hem Carvalho olmaz umarim.

      Sil
    2. Ağır olmayacak. Top sende, bunu iyi kullanacak, alanını kapatacaksın.

      Sil
    3. Belkide bu transferler cicaldau ve berkana extra motivasyon yapar

      Sil
  3. Geçen sene yaz transfer dönemi kapanmadan istedik alamadık; Porto ile yaşadığı sorun büyük ihtimalle oyuncunun uzun süreli ve yüksek bir maaş istemesi veya yıldız muamelesi görmek istemesi, bu da bizim en iyi yaptığımız şey:) Mert ve PVA/KAzımcan gibi hücuma katılmayı seven bekler ve birbirini tamamlayan bir forvet ikilisiyle Oliveira en iyi sezonlarından birisini yaşayabilir diye düşünmemek için elimizde hiç bir sebep yok. Okan Buruk fantezi peşinde koşmadan direkt şampiyonluk olmak istiyor bu çok belli, Oliveira da bu doğrultuda bir transfer. Cicaldau'dan farklı bir profil ve rotasyonda birlikte ciddi katkı verebilirler. Ben Carvalho'nun gelmesi durumunda nokta atışı bir transfer olacağını düşünüyorum; bazı kaynaklar Gueye ve Ndombele'den sonra üçüncü tercih olduğunu yazsa da bu bence doğru değil, Sorloth-Pedro ikilisiyle oynayacaksak bence orta sahada iyi pozisyon alan ve topu oyuna hızlı ve etkili sokabilen klasik bir 6 numara arıyoruz. Sezon başında Raskin-Gueye-Sanson gibi Emre-Suat-Okan benzeri dinamik bir üçlü orta saha oluşturmak istediğimizi düşünüyordum; ama geldiğimiz noktada Okan Hoca'nın aklında daha çok şampiyonluk olduğu Başakşehir takımına benzer bir yapı var gibi gözüküyor. Bence Morutan'ı sol kanatta deneyecek, belki oraya Amine Harit gibi bir transfer daha isteyecek, sağ kanatta ise ters ayaklı hızlı bir isim kullanacak, Yunus, gelirse Solbakken, belki Emre Kılınç gibi isimler orada kullanılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu döneme kısmet demek ki. İyi bir isim aldık bence. Katkısı net olacaktır.. 6 numara da geldikten sonra daha sağlıklı yorumlarız.

      Sil
  4. Genç takıma tecrübeli oyuncu gerekiyordu.Iyi bir transfer. Iyi bir 6 ile çok iş yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artik alinacak 6 numara hayati önem tasiyor, 6 numara, Umut Bozok ve Joao harici tranfer olmasin ama en iyi 6 alinsin bu kadro ucar Okan Hoca ile bunlar haricinde önemli eksigimiz yok belki olursa rotasyon icin sag bek.

      Sil
    2. 6 da mesela tecrübeli olmalı, 10 numara da. Kaliteden ödün veremeyiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir