16 Temmuz 2022 Cumartesi

Dil öğrenmesi, ülkeye alışması gibi unsurlar daha önemli


Morutan'ın gelişim sağlaması gerekiyor. Gelişim sağlaması için de, öncelikle ülkeye uyum sağlaması lazım. Olay sadece forma giymesi değil. Dil öğrenmesi, ülkeye alışması gibi unsurlar daha önemli. Ham bir futbolcu. İşlenip, parlatılması gerekiyor. Asla değersiz bir potansiyel değil. Geçtiğimiz sezon, neler yapabileceğine yönelik kesitler izlemiştik. Şu an Galatasaray'da pek şansı yok. O şansı oluşturması için, kendisini kanıtlaması gerekecek.

Yunus Akgün, bunu başardı. Morutan da başarabilir. Bunun için, ülke içerisindeki en doğru takıma kiralamak gerekiyor. Montella'nın Yunus Akgün için dokunuşunun ardından, bu tarz her kiralama için Adana Demirspor denilse de, herkesi isteyecekler diye bir kural yok. Gaziantep FK olabilir mesela, her dönem iyi Romanyalı futbolcuları oluyor. Morutan'ın uyum sağlayabileceği ortamlardan biri. Sivasspor'un da bu transfer için istekli olduğunu biliyoruz.

Rıza Çalımbay söz konusu olduğunda, kendisinin iyiliğine bir iş yapmak benim de içimden gelmiyor. Galatasaray'dan neredeyse nefret ediyor diyeceğim. Bunu her fırsatta dile getiriyor. Galatasaray söz konusu olunca, oldukça antipatik bir teknik direktör. İşin teknik adamlık meziyeti tarafında ise hakkını vermem lazım. Ülkenin en istikrarlı isimlerinden. Morutan'ı da geliştirebilecek yegane teknik adamlardan. Bir de işin bu boyutu var.

Galatasaray'ın da mutlaka kanat transferi yapması lazım. Yunus Akgün / Kerem Aktürkoğlu 2'lisi tamam da, alternatif yok. Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan, Barış Alper Yılmaz gibi isimler bekliyor. Oraya, en az 11'de oynayacak bu 2 kanat ayarında bir alternatif lazım. Maç içinde aksiyon almak, hamle yapmak için kaliteyi arttırmalıyız. Adana Demirspor'da geçen sezonu geçen Vargas geliyor aklıma, tam kalemimiz değil mi?

14 yorum:

  1. Eyüpspora gitseydi keşke. Sivassporda da tutunamama ihtimali var.

    YanıtlaSil
  2. Ne Rıza Çalımbay ne de Sivas kulübü bizim dostumuz. Parasıyla, oynatma garantisiyle kiralayacaklarsa buyursun gelsinler, profesyonel olarak görüşelim, yoksa yallah başka kapıya demek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda hissi bakamıyorum maalesef. Morutan için en iyi 2 adresten biri :(

      Sil
  3. Sivas'da surekli 11 oyuncusu olmasi zor bence de, eger olursa zaten bize cok iyi sekilde geri döner de zor gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana net şekilde oynayacak gibi geliyor.

      Sil
    2. Cok sevinirim zira beni heyecanlandiran bir yetenekte umarim Yunus gibi ayaga kalkar güven tazeler Sivas'da dedigin gibi.

      Sil
  4. Gerçekten inanıp oynatacaksa Rıza Hocaya bile verilmeli. Kötü bir sezon geçirdi, milli takımda değil, öyle inanılmaz genç de değil, bir sene daha verimsiz geçirirse umut ettiğimiz sıçramayi yapması çok zor. Problemli kadro planlaması eldeki oyuncuların değerini piyasasını da düşürdü maalesef, hem BAY hem Ogulcan hem Morutan'i almanın pek bir mantığı yoktu dönüp bakınca

    YanıtlaSil
  5. Sivasspor oynatmayacak olsa 650bin euro ücret ödemeyi göze almaz.Çok iyi iş çıkarabilir ve Yunus gibi dönebilir. Sivas'ın Avrupa'da oynacak olması piyasası açısından önemli.Direk para kazandırarak transfer olabilir.Rıza calimbay Galatasaray düşmanı olsa da Morutan gibi bir oyuncuya sahip olması onu için büyük avantaj olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka kullanacaklar. Ne yapacak, bizden intikam almaya mı adam alıyor. O da kendi başarısına bakacak.

      Sil
  6. Bana sorarsanız ben Fatih Karagümrük olsun derim. Bir İtalyan'ın elinde sanki daha iyi gelişim gösterir gibime geliyor. Galatasaray büyük bir camia ve psikolojik baskı bir o kadar fazla. Morutan'ın olgunlaşması lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir