11 Temmuz 2022 Pazartesi

Diri bir Emre Akbaba


Sturm Graz maçının, Galatasaray adına iyi yüzlerinden biri de Emre Akbaba'ydı. Geçtiğimiz sezonu Alanyaspor'da kiralık olarak geçirdi ve ciddi anlamda toparladığını görüyorduk. Sakatlık etkisini aşmıştık artık. Sorun tam anlamıyla mental taraftaydı. Özgüvenini yeniden kazandı ve iyi futbolcu olduğunu hatırladı. Haliyle de Galatasaray'a güçlü şekilde geri dönmüş oluyor. Şu an, onu en iyi şekilde kullanabilecek bir teknik adamla çalışacak.

Emre Akbaba'yla alakalı sorunlardan biri de, onu yanlış yerde kullanmamız. 4-3-3 içinde, 8 numara gibi kullanmaya çalışırken, iyi olan özelliklerini törpüledik. 8 için de aşama kaydedemedi. Bunda mutlaka yaşadığı sakatlıkların da etkisi olmuştur. 2 ciddi sakatlığı vardı ve geri dönüşü kolay olmadı. Sakatlık dönüşü kötü oynarken de, taraftar tepkisi başladı. Bu da onu mental anlamda aşağı çekti. Alanyaspor'a kiralık olarak gidişi, kendisi ve bizler adına çok doğru hareketti.

Sturm Graz karşısında, 4-2-3-1 gibi oynadık ve Emre Akbaba da iyi olduğu yerdeydi. Forvetin arkasında, gole olabildiğince yakın şekilde. Prese de katıldı, orta sahasına destek verdi. Sorun şu, tek başına hücum etmek durumunda kaldı. Kanatlar etkisizdi, soldan bir tek, o da tek tük şekilde van Aanholt'un zorlamaları vardı. Buna rağmen, hücumu tek başına, bir noktaya kadar da taşıdı. Attırdığı gol, tam bir akıl işiydi.

Galatasaray'ın yerli rotasyonu sıkıntılı derken, Emre Akbaba en önemli kozlarımızdan biri olacak. +3 yerli kuralında, ciddi anlamda şans bulacaktır. Şu aşamada önüne yabancı bir isim düşünülse de, bakarsınız forma onda kalır. Farklı orta saha planları da düşünülüyor. Şu an ne düşündüğümüzü kimse kestiremez gerçi. Emre Akbaba açısından bakınca, iyi bir sezon onu bekliyor. Yerli kalitemizi arttıran isimlerden biri olacak.

4 yorum:

  1. Geri dönmüş ve tam anlamıyla performans veren bir Emre Akbaba beni o bölgeye yapılacak herhangi bir transferden çok daha fazla mutlu eder

    YanıtlaSil
  2. 10 numara transferi gerçekten gereksiz.Emre ve Cicaldau o bölgenin oyuncuları.Fatih Hoca bu iki oyuncuyuda 8 gibi oynatmak için çabaladı ve geri gitmelerine neden oldu. Umarım 10 numara transferi yapılmaz ve iki oyuncuyu asıl pozisyonlarında değerlendiririz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gereksiz değil, bence gerekli. Orada iyi bir rekabet ve kalite lazım. Ama 6 ya da 8 kadar, hatta sağ bek kadar da büyük ihtiyaç değil. Ona katılırım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir