28 Temmuz 2022 Perşembe

Doğru bir forvetle oynamanın anlamı başka


Doğru bir forvetle oynamanın anlamı başka. Geride baskıyı yediğin ve çıkmakta zorlandığın an, forvetine uzun atıp, opsiyon oluşturabiliyorsun. Geriden kısa pasla çıkmak değerlidir de, tek opsiyon olmamalı. Sonrası hata çünkü. Elindeki oyuncu profili de, böyle bir oyuna tam uygun değildi ve özellikle ligde sorun yaşadın. Bazı zamanlarda Seferovic'e uzun atacaksın ve o da indirdiği toplarda, Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün gibi kanatları kullanacak.

Bunu yapmaya da uygun kanatlar. Hızlı, çok hareketli, topla meziyetleri çok yüksek. Seferovic de bu özelliği gösterebilecek bir forvet. Bu b planını cebe atabilmek değerliydi. Orta sahan değişecek, Dubois uyum sağlayacak derken, elin güçleniyor. Kısa pasla da geriden daha iyi çıkabileceksin. Biraz daha pas temeli yerine, direkt oynamayı da cebe atalım. Kastım bu. Salernitana maçını bu anlamda değerli buldum.

O uzun toplar, doğaçlama değildi. Seferovic topu indirdikten sonra, koşular ezberdi, çalışılmıştı. Barış Alper Yılmaz ve Oğulcan Çağlayan da o alanları iyi kullandı. Barış Alper Yılmaz sağda, Oğulcan Çağlayan ise biraz daha 2. forvet gibiydi. Emre Kılınç'ı özellikle ilk yarıda iyi bulmadım. Karar mekanizmasında yanlış kararlar verilmese, bu maç kazanılırdı da. Seferovic'in golü var, 2 de kaçan pozisyon.

Ülkemiz için net forvettir bir de. Türkiye'de bu tarz forvetlerin büyüyüp, müthiş işler çıkardığını hep izledik. Seferovic'in de gol sayısı noktasında müthiş bir sayı yakalayacağını düşünüyorum. Yeter ki sahada kalalım. Onun için de, oynanan 2 hazırlık maçındaki etkisi oldukça yüksek. Tecrübe ve kalitesiyle katkısı büyük olacak. İyi bir forvetle, daha doğrusu "oyununu büyütecek" forvetle oynamanın keyfi başka.

4 yorum:

  1. Daha öncede yazdım mario gomez etkisini 3 sezon bekliyorum, benficada 25 gol atan forvet bizim ligin içinden geçer nokta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de transfer olduğu günlerde benzer şeyler yazmıştım. Katılıyorum.

      Sil
  2. En uçta böyle güven veren bir santrafor olması çok güzel. Aynı tarz olmasa da Elmander'in verdiği güveni veriyor kendisi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir