28 Temmuz 2022 Perşembe

Potansiyelini de, eksiğini de net şekilde gördüğümüz bir hazırlık maçı


Salernitana karşısında, Barış Alper Yılmaz'ı çok beğendim. Potansiyelini yansıttığı birçok an var. Randers karşısındaki performansı hatırlarsınız. 1-0 geride olduğumuz maçı, 2. yarıda çevirmemizde temel etmenlerden biriydi. Sonra o performansın üzerine koyamadı mesela. Şans bulduğu anlar olsa da. Bu da biraz kısıtlanmasıyla alakalıydı. Barış Alper Yılmaz'ı sağ kanatta kısıtlı buluyorum. O pozisyonda, sadece fizik gücü üzerinden gittiği için.

O işi iyi yapar da, karşısına güçlü biri çıkınca da, durdurulması zor olmaz. Daha da güçlenir, büyür ayrı konu. Yine de sağ kanatta kısıtlı kalır. Salernitana karşısında da ağırlıklı olarak sağ kanatta oynadı. Fizik gücüyle yıktı geçti, sık sık çizgiye inip, oradan içeri girdi. Sorun da burada başlıyor. Pas anına geldiğimizde, ya 2-3 kişiyi çalımlamaya yine çalıştı, ya da o pası geç attı. Karar mekanizması yanlış olunca, o içeriye girişler anlam ifade etmiyor.

Potansiyelini de gördük, eksik yanlarını da. Bunu zaten konuşuyorduk. Özgüvenli çocuk, uğraşıyor, forma için savaşıyor. Rotasyona yazabilmeyi çok isterim. Karar alma noktasında gelişim göstermeli. Bence sağ kanattan çok da, sol kanatta oynamalı ki, kat edebilmesini de cebe koysun. Keçiörengücü'nde sol kanatta oynayıp, ciddi gol sayısına ulaşmıştı. Uzak köşeye iyi vurur, fena bitirici de değildir. Sağda oynarken, bundan uzak kalıyor.

Sağ kanatta opsiyon tek çünkü. Sol ayağı belli ki iyi değil, orada kat edemez, sadece çizgiye inebilir. Karar alma tarafında gelişirse yine katkı verir, çizgiyi kullanabilmesi de opsiyondur. Yine de kendi potansiyelini yarı yarıya yansıtmış olur. Bu şekilde devam etmesini dilerim. Transfer için +1 kanat düşüncesi vardı. Stoperde o düşünce ertelendi gibi, kanatta da ertelenmesini isterdim ama yine de kaliteli bir hamleye ihtiyaç olacak gibi.

8 yorum:

  1. Bu çocuk net bir şekilde forvete evrilmeli. Bana birebir Burak Yılmaz'ın Antalyaspor dönemini hatırlatıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol kanat ya da forvet diyorum ben de. Sağda sınırlı kalıyor maalesef.

      Sil
  2. Burak Yılmaz gibi santrafora dönüşmezse işi zor gibi. Karar verme işi temel bilgi. Umarım kırar zincirlerini. Ona güvenen ve doğru yönlendiren bir hocanın elinde büyüyebilir. Ben olsam kiralardır. Geçen seneyi boş geçti. Bu sene bence bizde oynaması mümkün değil. Gitsin süper ligde bir takımda 1 veya 2 sene oynasın Yunus gibi geliştikten sonra gelsin.

    YanıtlaSil
  3. Burak yılmaz çok net iyi bir bitiricidir, çok iyi topauz oyun oynar, frikik atar, iyi penaltıcıdır ve en önemlisi winner bir karaktere sahiptir. Barış alperin önğnde çoook uzun bir yol var. Açıkçası ben sağda oynamasının solda oynamasına tercih ederim, keçiörengücünde ne yaptığının pek önemi yok çok çok fazla seviye farkı var. Solda oynamak sağda oynamaktan sağ ayaklı biri için daha çok teknik donanım ister çünkü içe katetmekte gerekir yine aynı çekilde çizgiyi kullanmakta, barış daha sağ tarafta sadece çizgiyi kullanırken çok basit karar hataları yapıyor mesela topu gereksiz ayağından açıp kaybediyor, pas zamanlamasını kaçırıyor, gereksiz zorluyor, topsuz oyunda yeterli değil ama bunlar aşılamayacak konularda değil çok iyi bir fiziği, kondüsyonu ve patlayıcı gücüyle hızı var. Ama bahsettiğim eksikliklerde aşama kaydetmesi lazım ve verdiğim sebeplerden sağ taraf daha uygun barış için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitiriciliği sonradan ortaya çıktı. 25 26 yaşından sonra hatta. Bu saydığın isimler hep sonrasında gelişti. O da sağ kanatta oynayan ve kısıtlı kalan bir isimdi.

      Sil
  4. Hırsı ve çalışkanlığı çok yüksek. Kamp döneminde de iyi çalışmış belli oluyor. Fiziksel olarak iyi. Oyun aklını ve taktiksel zekasını artırabilirse çok daha iyi olacaktır

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir