3 Temmuz 2022 Pazar

Efecan Karaca & Galatasaray, etiket algısını dibine kadar yaşıyor


Etiket algısını dibine kadar yaşayan futbolcuların başında gelir. Anadolu'da yer alan bazı futbolcular için "büyük takım futbolcusu" deriz. Efecan Karaca da öyle. Ligin en istikrarlı 3-4 futbolcusundan biridir. Son yıllarda çizgisini düşürdüğünü görmedim. O arada haklı şekilde Milli Takım'a da yükselmişti. Beklediğimden uzun süre Alanyaspor formasını giydi. Belki de bayrak adam olmak istedi, bilinmez. Bir sonraki seviyeyi hak edeli çok oldu.

Galatasaray, bir yandan alternatif arıyor. Kanatlar adına, farklı bir alternatif üretmek değerli. Emre Kılınç kanatta olmadı, Morutan desek bambaşka bir tarz. Yunus Akgün / Kerem Aktürkoğlu'nu 11'de düşünüyoruz. Kanatlarda biraz daha oyun içi katkılı, çizgiyi kullanabilecek, asist katkısı olacak bir alternatif değerli olurdu. Efecan Karaca'nın sağ bek ve orta sahada da oynayabilme durumu var. Elinizi oldukça güçlendiriyor.

Geçen sezon 39 maçta oynadı ve 6 gol 15 asisti vardı. Kendisi adına en iyi sezonlarından biri aslında. Çizgiyi müthiş kullanıyor, çok çalışkan, oyun içi katkısı yüksek. Bu çizgide katkı verecek en az 2 sezonu da var. Kendisine bakıyor. İstikrarını ancak bu şekilde koruyabilirdi. Galatasaray çıkışlı zaten. Bu transferi çok daha öncesinden isterdim. Alanyaspor'dan ayrılmak adına geç kalsa da, Adem Büyük tarzı bir katkı almayı garanti görüyorum.

Tabii bu işin maliyeti önemli. 32 yaşındaki bir futbolcu için olmadık bonservis ücretleri istenmez. Alanyaspor ise yükseklerden uçuyor. Efecan Karaca, bu transferi çok istiyor. Alanyaspor'a müthiş katkılar verdi. Hatta sözleşmesi bittiği dönemde böyle bir trnasfer yapabilecekken, Alanyaspor ile yola devam etmişti. Futbolcunun önünü açmaları gerekiyor. Bu transferi de makul bir bonservis + takasa bitirebilmek gerekli.

10 yorum:

  1. Alanyaspor akıllı yönetilen bir takım.Kolay kolay bırakmazlar.Gelse çok iyi olur. Iyi bir alternatif.Hem de altyapıdan çıkan bir oyuncu olması önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakmazlar ayrı da, futbolcu 32 yaşında, çok emeği var. Önünü açmak yakışırdı onlara.

      Sil
  2. Oyunculuğuna ve profesyonelliğine hiçbir sözüm yok, ama Galatasaray geri dönüşü olmayan bir transfer yapma lüksünü sanırım Joao Pedro'da kullanacak. Takasla dahi 1 milyon euronun altında bonservis isteyeceklerini zannetmiyorum. Böyle bir para vermeye gerek yok. Galatasaray gelecekte değer oluşturacak futbolcuları almalı. Elimde Morutan, Yunus ve Barış Alper varsa 32 yaşına gelmiş ve maddi olarak geri dönüş sağlayamayacak bir Efecan'ı istemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efecan'da maliyet konuşur ama. Düşük maliyetler ya da iş takas ile çözülürse alırsın. Maliyeti zorlamaz seni. Joao Pedro bambaşka isim :)

      Sil
    2. Joao Pedro'ya çok memnun olurum ama aynı hisleri Efecan'ın yaşından dolayı paylaşmıyorum. Efecan bu kadar ön plana çıktığına göre Solbakken işi yalan olacak. Tabii Yunus, Kerem ve Solbakken bir arada nasıl olur bu da önemli bir soru. Okan hocaya da hak veriyorum. :)

      Sil
    3. Solbakken işi yalan olmaz.

      Sil
    4. Hepsi bir arada nasıl olacak peki? :)

      Sil
    5. Niye olmasın. Rekabet lazım.

      Sil
    6. İnşallah dediğiniz gibi olur. Ben iki kuzeylinin de geleceğine pek ihtimal vermiyorum. Yorumlar için teşekkürler. Selamlar, sevgiler. :)

      Sil
    7. Ben teşekkür ederim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir