9 Temmuz 2022 Cumartesi

Evander & Galatasaray, farklı farklı alternatifler olmaz


Joao Pedro, 10'dan 9.5 numara dedik. Forvetin arkasında ya da yanında, 2. forvet gibi konumlanacak futbolcu. Bu transfer olmazsa da, alternatifinin yine bu tarzda olması gerekir. Bir oyun düşüncesi vardır, transfer de buna göre şekillenir. Alternatif diye düşünülen futbolcu da bambaşka bir tarzda olmaz. Evander iddiaları var da, Joao Pedro ile bir alakası yok. Joao Pedro olmasa, bu tarzda bir 9.5 numara beklerdim.

Evander işi biraz daha Cicaldau'nun transfer sürecine benziyor. Geçen sezon, Cicaldau da bu beklentilerle gelmişti. 8 - 10 oynar, tabelası yüksek, geleceğe yönelik bir yatırım. Evander'in de tabelası yüksek. Gol / asist katkısı ciddi seviyede. Teknik özelliği üst düzey, topla driplingi olan, çok hareketli bir orta saha. 24 yaşına kadar, hala Danimarka Ligi'nde kalmasını anlamadım. Belli başlı defoları var mutlaka. O da, daha büyük takım veya liglerde, istikrar ve takıma uyum noktasında gibi.

Bence Cicaldau'dan yetenekli ama, geçen sezon bu tarz bir yatırım yapmışken, yenisini yapmam. Orta saha hamleleri olarak, daha tecrübeli isimler düşünürüm. Joao Pedro'yu da orta saha olarak düşünmeyin, o adam forvet. Evander'li oyun başka bir şey olur. Çift forvetli düzeni unutur, 4-2-3-1 ya da 4-3-3'e geçersiniz. Kreatif oyuncu, keyfi de büyük. Galatasaray'ın öncelikleri ise biraz daha başka gibi.

8 numaraya Sergio Oliveira geldi. 6 için Gueye ya da William Carvalho beklentisi var. 10 numara diyeceğimiz isim de, forvet özellikli olacak. Joao Pedro hamlesini bu açıdan bekliyoruz. Farklı bir alternatifinin olacağını düşünmüyorum. Bu pozisyonlar adına tecrübe daha ön planda. Belli ki net hamleler yapılıp, kaliteyi üst seviyeye çıkarmayı deneyecekler. Evander'e dönersek, ciddi bir maliyet de karşınıza çıkacak.

2 yorum:

  1. oliveira dan sonra carvalho umarım olmaz. çok ağır kalırız o bölgede. daha hareketli bir 6 lazım bence. gueye çiçek gibi olur. yazıda bahsi geçen oyuncuyu tanımıyorum ama sadece adından dolayı heyecan yaratıyor. tam Brezilyalı teknik futbolcu adı var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carvalho için o tarz bir algı var da, yanlış algı maalesef. Gueye bence de en iyisi, o başka.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir