9 Temmuz 2022 Cumartesi

Jérôme Boateng & Galatasaray, Lyon şu yüksek maaştan kurtulayım derdinde


Galatasaray'ın stoper gündemi bu denli yoğun olmalı mı bilmiyorum. Hadi o yoğunluk var, yeni bir yabancı ismin gerekliliği var mı? Denayer'in maliyeti söz konusu iken, Jerome Boateng'i bedavaya mı almayı düşünüyorlar? Yaş 33, Lyon'la sözleşmesi devam ediyor ve takımının da en çok kazanan futbolcusu. Düşüşte bir stoper. Lyon'da da formayı kaybetti ve yedeğe düştü. Çok maliyetli ve gereksiz bir iş.

Nelsson / Abdülkerim Bardakçı oynarken, bu isimlere ancak alternatif üretirsiniz. Onun da maliyeti belli ölçüde olur. Hadi rekabet arayın, aynı ayarda bir stoper alın. Onda da istikrar ararsınız. Ozan Kabak işine hayır demezsin mesela. Hadi Denayer'e de deme. Kaan Ayhan'ın stoper performansını beğenmem, onda da birçok pozisyonda oynayabilme avantajı olsun. Jerome Boateng, bu açıdan da mantıklı görünmüyor.

Bayern dönemi yaşadığı sık sakatlıklar vardı. Lyon'da bunu yaşamamış olsa da, eski havasında değil işte. Hız düşüyor, atletizm yavaştan kayboluyor. Fizik güç tamam, topla ilişkisi, geriden oyun kurabilmesi hala iyi de, eski çevik günlerinde de değil. Bu adam düşüş yaşamaya da devam edecek. Yaşa takılmayayım desem de, hala eski atletizmini koruyabilen isimlere yönelirdim. 6 numara için düşünülen Gueye gibi.

İnat kırmak adına mı bu tarz bir isim gündeme atıldı? Bu da olabilir. Denayer'le görüşüyorsundur, bak senin alternatifin var, olmazsan da olur mesajı da veriliyor olabilir. Mantıklı durmuyor çünkü. Galatasaray gidip de böyle bir stoper hamlesi yapmaz. Okan Hoca da bunu istemez. İstikrar yok, bunu kaybetti. Bu saatten sonra toparlaması da güç. Lyon, elden çıkarayım da, şu yüksek maaştan kurtulayım derdinde.

6 yorum:

  1. İsmin büyüklüğüyle doğru orantılı olarak para verilmek zorunda kalınacak kendisine. Fakat bu isimle aynı doğrultuda bir performans almak çok mümkün değil. Aynı zamanda gelirse yedek birakamazsin bu da Nelsson'un önünü kesmek demek olur ki bu da çok mantıklı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif gibi düşünülüyor bir de. Hiç gerek kalmıyor.

      Sil
  2. Alınacaksa bir stoper kesinlikle hızlı bir stoper olmalı mümkünse de genç olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübeli alırım, o sorun değil de, böylesini almam.

      Sil
  3. Ozan Kabak alinabiliyorsa cok iyi olur bence yerli durumundan acayip kadro esnekligi saglar olmuyor diyelim Denayer halen cok degerli isim. Boateng bence senin de dedigin gibi fiyat dusurme politikasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok isterim ama Avrupa'da devam etmek istiyor sanki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir