17 Temmuz 2022 Pazar

Florian Grillitsch & Galatasaray, sürpriz ve sevindiğim bir gelişme


Galatasaray gündemi bir anda alev aldı. Alev alan gündem içinde de, bazı sürprizler var. Florian Grillitsch ismi benim için sürpriz. Adı pek geçmeyen, medyada okumadığımız bir futbolcuydu. Trabzonspor'la adı anılırken, acaba biz niye düşünmüyoruz diye de konuştuk. Fiorentina'ya transferi gündemdi asıl. Futbolcunun menajeri olan babası ile anlaşamamışlardı. Galatasaray'a transferi benim için sürpriz ve çok sevindiğim bir gelişme.

Joker özelliğin olur da, bazı pozisyonları daha az iyi oynarsın. Grillitsch'i 6 - 8 - 10 olarak izlemenin yanında, son dönemde stoperde de sık izledik. 3'lü savunmaların merkezinde oynatıldı ve orada da iyi iş çıkardı. Asıl pozisyonunun 8 olduğunu bilsek de, elinizde çok büyük bir joker var. Oynadığı tüm pozisyonlarda oldukça iyi ve takımın oyun şablonuna uyabiliyor. Hocanın, oynatmak istediği oyuna göre kurgu alıyor. 

Pas ve defansif aksiyon anlamında da, Bundesliga'nın en iyi orta sahalarından biri. Çok isabetli pas oranı var ve defansif müdahalelerde de, bizimle adı geçen çoğu 6 numaradan daha iyi istatistiklere sahip. Tam bir takım oyuncusu diyelim. Topa biraz daha sahip olmak isteyen takımlar adına ideal parça. Sergio Oliveira ile de iyi bir 2'li olacaklardır. 2'si de aslında benzer tip 8 numaralar. Sergio Oliveira, bu hamleyle birlikte biraz daha hücuma kayabilir.

Böylelikle de, 2 yıl önce Porto'daki gol istatistiğini yine hatırlar. Grillitsch de orada hem bağlantıyı sağlar, hem de merkezi kapatmaya çalışır. Şu yapıya bir de, topla çıkabilen, dripling özelliği yüksek bir orta saha eklenirse taşlar yerine oturur. William Carvalho tarzı bir 6 gelirse ise, iş 4-3-3'e döner ve Carvalho önünde 2 tane 8 numara izleriz. Ön taraf hareketli olduğundan, bu kurgu da sırıtmaz. İyi bir jokeriniz olunca, her türlü formasyon ve oyuna uyabiliyorsunuz.

Madem bu kadar iyi oyuncu, nasıl oldu da bize düştü diyebilirsiniz. Sakatlık geçmişi biraz kabarık. O da geçen sezonu, tam anlamıyla istediği gibi geçiremedi. 2-3 ay öncesine kadar Arsenal'in gündemindeydi. Bundan 15 - 20 gün önce Fiorentina ile görüşüyor ve iş bitmek üzereydi. Çok iddialı bir futbolcu. Galatasaray'a getirebilmek de büyük iş. Yaşı henüz 26. Her açıdan büyük kazanım. Uzun yılları hayal edebilirsiniz.

19 yorum:

  1. Hayırlı olsun.Gerçekten büyük iş.Henüz 26 yaşında ve üst düzey liglerde oynama potansiyeli çok yüksek olan bir oyuncu.Bizde umarım başarılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnandığım, beğendiğim bir orta saha oldu daima. Bu hamle beni çok mutlu etti.

      Sil
  2. abi 4-3-3 demişsin ve topla dripling yapan bi oyuncu istemişsin ama okan hoca'nın sistemi genelde orta sahada 2-1'li oluyor. yani bi oyuncu forvet arkasında konumlanıyor. o yüzden akbaba, joao pedro tarzı bi oyuncu alınır bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence dripling özelliği olan bir isimle işler daha iyi yürürdü. Saf bir 6 almadan, çift 8 oynayarak.

      Sil
  3. Defansif olarak cok iyi hamle ama esas kanayan yaraya ilac olacak bir hamle degil gol atacak ve kilit acacak adam yine yok, anlasilan sag bek de defansif özellikli Okan Hoca defans yaparak üst siralari zorlayacagini dusunuyorsa yaniliyor, Yunus haricinde ekstra yapacak oyuncun yok alinacak 10 numara da gol katkisi olmayan Harit diyorlar bu orta saha Berkan Taylan orta sahasindan hücum anlaminda belki 1 tık ilerde olur onu da Sergio saglar ama bu kadro ilk 3'e giremez Trabzon ve Fener'in yaratici oyunculari cok ileride üzülerek söylüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defansif açıdan da iyi hamle, hücum tarafında da. Müthiş bir oyun aklı bu adam, niye hücum açısından eksik oluyor?

      Sil
  4. Senin de belirttigin gibi Sergio benzeri bir oyuncu kesiciligi cok iyi ama gole katkisi düsük, yaraticiligi düsük. Bu kadroda orta sahanin gole katki yükünü kim cekecek abi yine sakat bir kadro muhendisligi kimse kusura bakmasin devre arasi transferinde 10 numara arar bu yönetim buraya yaziyorum.
    Bu sezon bizim orta sahada 10 gole yaklasabilecek belki Yunus olur, Kerem düsüste baska da oyuncun yok, Bakasetas, Hamsik, Visca, Fener'e giden Joao Pedro bunlarin hicbirinin özelliginde oyuncumuz yok alacaga da benzemiyoruz halen gole katkisi olmayan Harit haberleri dolasiyor inanamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaratıcılığı nasıl düşük :( Ben bunu nerede belirttim. Gayet oyunun 2 tarafında etkili isim. Tarz olarak yorumlanır da, yaratıcılığı düşük değil.

      Sil
  5. Bu yaşta bonservis ödemeden kadroya katmak güzel iş olur. Sakatlık durumunu bilmiyorum ama araştırılır o da umarım. Merkezde farklı farklı oyunlar oynatabilecek olması da bir avantaj.

    YanıtlaSil
  6. Ortasaha için (analizlere bakılırsa) nokta atışı takviye olmasınin ötesinde, geçen seneki yetiştirme modelinden savrulup biraz son sözleşmesini yapacak oyunculara yönelmiştik (en azından adı çıkanlar) , 2-3 seneye yine kadroyu sil baştan kurma tehlikesi beliriyordu, bence bir iki kendini üst düzeyde kanıtlamış ama 30 altı isim almak önemliydi o yönden de çok güzel haber. Mustafa gidip Seferovic + sprinter forvet gelirse umutlarımi raftan indirip tozunu almaya başlarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son sözleşmesi olacak isimleri almıyoruz aslında :) 26 - 27 yaş aralıkları gayet iyi.

      Sil
  7. Yine hatalı kadro kuruluyor. Yine gol yollarında etkisiz forvetini topla bulusturamayacak kişisel becerilerle ve kaos futbolu ile gol atabilecek bir yapı oluştu. Yine saç baş yolmaya devam edeceğiz bu sene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıya aynısını yazdım abi, esas sorunun Bakasetas gibi 15 gole etki edecek adamının olmaması ilk onu alman gerekiyordu böyle oyuncular zaten az bulunuyor, onu da rakibine kaptırdın savunarak kazanamazsın Fatih Terim Hocamın da mottosudur.

      Sil
    2. Onu da almalısın zaten. Bu hamle ile o ihtiyaç niye karşılaştırılıyor, niye kaos futbolu? oyuncuyu tanımamak maalesef bu. ezber yorum.

      Sil
  8. Ali Naci Kucuk'un son dakika haberine göre Super Ligden bir kulûp Florian Grillitsch icin girisimde bulunmus, kulübün Besiktas oldugu söyleniyor umarim yönetim bu sefer ön protokol vs yapmistir. Joao'dan sonra bunu da kaptirirsak büyük olaylar cikar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Josef sonrası ona gitmeleri çok doğal :(

      Sil
    2. Haklisin, Besiktaslilar 2 ay diyorlar Joseph icin ama o yaşta böyle bir sakatliktan geri dönmesi kolay degil minumum 4 aya hazir olur deniliyor genelde, birkac eski yorumcudan benzer süreler duydum.

      Sil
    3. Josef'in yaş haddi de var. Geri dönüşü kolay değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir