31 Temmuz 2022 Pazar

Fredrik Midtsjö Galatasaray'da


Bir konuda yanlış anlaşılma var. Alternatif olarak alındı derken, "yedek" olarak yazmıyorum. Futbolcu tiplemelerine, profillerine bakın. Galatasaray orta sahasında, topla driplingi olan, dikine çıkacak, seni orta sahanın önüne taşıyabilecek kaç tane isim var? Bir tek Hamza Akman dersiniz, o da hücuma daha yakın. 6-8 gibi oynayıp da, bu özelliği gösterebilecek başka orta sahan yok. Bu da, özellikle baskı yediğinde, çok önemli bir özellik. Alternatifi buraya oluşturmuş oluyorsun.

6 da alınacak, alınmayacak değildir. Alınmalı. 10 da alınmalı hatta. Sonra da maçına göre kurgu alırsın. Biri biriyle oynar, öbürü bekler. 3'ü bir arada oynar, başka opsiyonlar da kullanılır. Orta sahadaki kalitenizi arttırıp, opsiyon oluşturuyorsunuz. Sadece 11 değil, alternatif tarafında da sorunlar yaşayabiliyorsunuz. Dar rotasyon iyi de, güvenilir 15 - 16 futbolcunuz olmak zorunda. Bu yüzden de, "şu kadar bonservis verilir mi" gibi sorgulamaları yanlış buluyorum.

Diğer bir ön yargı da, "Taylan Antalyalı'dan ne gibi farkı olacak merak ediyorum" oluyor. Sonra sorunca da, adamı izlemedim ki oluyor. Maçını izlemeyin hadi de, açın Youtube'yi 1-2 videosuna bakın. En azından izlenim edinirsiniz. Elbette futbolcuyu o videolardan izleyerek yorumlamak imkansız. Yine de izlenim edinirsiniz, hiç tanımamaktan iyidir. Şu adamın topla çıkışları üzerinden dahi, mevcut orta sahalarınızdan farkını görebilirsiniz.

Okan Hoca'nın kafasında, ön alanda baskı yapmak var. Bunu yapabilmek için, biraz da Midtsjö için ısrarcı oldu. Çok tempolu ve hareketli bir orta saha. Hücumda da belli meziyetleri var. Özellikle de pas özelliği gibi. Uzun topları da iyi atıyor. İyi bir alternatif kazanmış olduk ve tekrar yazıyorum, alternatif dememin anlamı "yedek" olduğu değildir. Opsiyonu arttırıyorsun, kaliteyi yukarı çekeceksin. Galatasaray'a hayırlı olmasını diliyorum.

28.07.2022 tarihli yazı..

31 yorum:

  1. 6'da Midstjo önünde iki sekiz çok dinamik bir orta saha olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 da sanmıyorum. Önünde 2 8'in de profili mühim.

      Sil
  2. kesinlikle kaliteyi yukarı çekecek bi isim değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle takımın oyununu yükseltecek isim.

      Sil
  3. gueye, ndombele gibi isimlerden sonra bu oyuncuyu alırsan taraftar tabi ki burun kıvırır. elbette kötü oyuncu değil ama bize takıma direkt kalite katacak oyuncu lazım. merkezdeki oyuncular bizi şampiyonluğa taşımalı. midstjö kesinlikle o isim değil. o yüzden o bonservisi de vermeye hiç değmez. 3,5 bonservisi var. artı maaşı filan da derken önemli bi maliyet. hatta gereksiz bi maliet dersek daha doğru olur. üzerine biraz daha para koy, git A kalite oyuncu getir. 2 tane idare eder adam alacağına 1 tane sağlam adam al. fb yıllardır niye şampiyon olamıyor sanıyorsunuz; bu yüzden işte. umarım bizleri yanıltır bu oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medyanın dile getirdiği isimler onlar. Midstjo ise Okan Hoca'nın A listesinde olan isimmiş. Çok iyi iş bu anlamda. Oynatmak istediği oyuna çok uygun.

      Sil
  4. Videolarını izledim. Ön yargıların aksine fena oyuncu değil aslında. Topla çıkmak gibi iyi yaptığı özellikleri de var. ama inanın onun yapabildiği, hamza'nın yapamadığı hiç birşeyi yok ! Hamza yaşı küçük ve yerli diye bu adamın arkasında sayılıyor galiba. Ayrıca üstteki yorumda olduğu gibi vereceğin o paranın üzerine biraz daha koyarak, kalitesi tartışılmayacak bi oyuncu getirmek daha mantıklı olanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena değil, iyi bir oyuncu gayet. Hamza Akman, 10'a yakın bir 8. Bu futbolcu 6-8. Hamza Akman o fiziği var mı, savunma aksiyonu güçlü mü? Oraya çeksen, potansiyelini düşüreceksin. Birbiriyle alakasız 2 isim. Kıyas yanlış.

      Sil
  5. Etiket sevdasından bir türlü kurtulamıyoruz maalesef. Gueye'yi ayrı tutuyorum ama N'dombele veya Diawara isteyenler bu oyuncuların son durumundan haberdar mı acaba? Yüksek kontratla, sağlık için jogging yapmaya gelen bu tür futbolculardan bıktım usandım artık. Drinkwater örneği, geliyor aklıma, "oooo Drinkwater, ligin içinden geçer, sonunda sallar" gibi cümleler okuduk da ne oldu? Futbol kağıt üzerinde oynanmıyor. Seri/Lemina/N'zonzi üçlüsü de kağıt üzerinde muhteşemdi. Önemli olan hocanın kafasındaki düzen, oyuncuların bu düzene uygun olup olmadığı ve birbirleriyle uyumu. Hocanın oynatmak istediği oyun hakkında zerre kadar bilgi sahibi olmadan, o gelsin bu gelsin, şu gelmesin demek ne kadar doğru? Bu transfer tutar mı tutmaz mı onu hiç birimiz bilemeyiz, sorumluluk tamamen Okan hocada. Israrla istiyorsa taraftar desteğini vermeli. Bir diğer konuda, biz Drogba ve Sneijder gördük argümanı. O devirlerin geçtiğini kabullenmek istemiyoruz bir türlü. Kaynaklar tükendi, borçlar diz boyu, Avrupa'da yoksun, adı süper olan liginin cezbedici hiç bir yanı yok, uzun süreli kontrat ve dolgun maaş olmadan kimse gelmek istemiyor. Tutturmuşuz bir "vasata alışmak". Vasat olan sensin birader! Senin ülke futbolun, senin ligin! Galatasaray ve ülkemizi hepimiz elbette seviyoruz ama birazda gerçekleri görsek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı işlerin gerçekleşmeyeceğini bile bile, isteniyor. Taraftar da beklentisini yüksek tutuyor ama son döneme bak, en büyük zararı da bu tip transferler veriyor.

      Sil
  6. Canlı seyrettiğim bir oyuncu kendisi Milli takımda. Bazen ekrandan izlerken pek şey göremeyiz yahut videolardan. Çok dinamik bir herif sürekli koşu halinde sorumluluktan asla kaçmayan bir adam senin de dediğin gibi takım oyunu oynayacak bir takımda ciddi iş yapar. Ama asla net bir 6 değil net bir 8 de değil dediğim gibi daha çok hamallık işini üstlenecek bir adam. Dinamizm katacağını garanti ederim hatta 6 numara da biraz atlet bir oyuncu olursa bu adamdan tam verim alabiliriz. Lemina bu şartlarda uygun olabilir. Konuşulan isimlerden bahsediyorum. Grilitsh sanki bir tık daha hantal kalır bu yapıda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çarkı iyi kurarsan, o çarkı iyi işletecek futbolculardan biri. Sorumluluktan kaçmaması değerli. Elbette hatalar da yapıyor ama asla hayalet gibi takılmıyor.

      Sil
    2. Gün itibari ile Galatasaray ligi bıraktı. Artık bu ciddiyetsiz ve beceriksiz yönetimlerden bıktık. Bu takımın ihtiyacı 6 numara ilk ihtiyacı 6 numara 2. İhtiyaç ortasaha 3. İhtiyaç yine ortasaha 4. İhtiyaç 10 numara. 10’numarayı biraz sona koydum sebebi şu ki en azından Yunus Morutan gibi oyunculardan oraya alternatif üretebiliyoruz. Yok yapıda en azından bu oyuncular var diyebiliyoruz. Hamza Akman da dahil edilebilir. Neyse demek istediğim öncelikler dışında tüm mevkilere dokunduk. Birilerini getirdik. Dubois ve Sergio abartısız söylüyorum yılın transferleri lakin aciliyet konusunda değil acil. Bu yönetime yazar klüp bir ada peşinde geziyor. Geçen yönetim vizyon dedi misyonları bile yoktu. Bu yönetim de miras derdine düşmüş tabi ki de öz kaynaklarını bırak demiyorum lakin bunlara sezon içinde uğraş. Yada alt yapıdan bir oyuncu 6 numara olarak oynat en azından diyebilelim kendi evladımıza yatırım yapıyoruz. Yemin olsun tüm taraftar da sahip çıkardı yönetime böyle yapılsaydı. Ama medyaya hangi isim yazıldıysa olmada olmuyor olamıyor. Luyindama 6 numara oynamışlığı da var bu arada. Sanırım yönetim bunun rahatlığı ile devam ediyor yoluna. Ne kadar hazır adam getirirsen getir bu günden sonra gelecek tüm adamlar 2 hafta yahut daha fazlasına ihtiyacı olacak. Takım oyunu diye bir gerçek var Okan hocanın sistemi bu. Takım oyunu da 2 haftada olacak iş değil. Olan Okan hocama olacak. Umarım sezonu tamamlayabilir Okan Hoca

      Sil
    3. Katilmiyorum, ilk ihtiyacimiz skorer orta saha. Trabzonspor Sivas'a 4 attti az önce bir de penalti kacirdilar, skor yapmadan nasil rekabet edeceksin bu takimlarla sut atacak oyuncun yok, gecen sene en saglam defans hatti sendeydi ne oldu da 30 puan fark yedin, dogru sorulari sormamiz lazim kilit acacak şutu olan orta saha lazim direkt.

      Sil
    4. Galatasaray ligi falan bırakmadı, niye bıraksın. 6 ihtiyaç, bence skorer 10 da ihtiyaç, ya da 8. Buna katılıyorum. Ama Sergio Oliveira da hücuma kayınca, Porto'da sezonda 20 golü zorladığı anlar oldu.

      Sil
    5. Kendin söylüyorsun 6 ihtiyaç 8 ihtiyaç. Ortasaha ihtiyaç orta saha olmasan defansın dünyanın en iyi defansı olsun. Hücüm hattın dünyanın en iyisi olsun. Ne oluyor geçen sene gördük. Orta saha pozisyonunda geç kalmayı da geçtik bıraktık artık. Nigel De Jong gelmişti hatırlarsınız. Yine o tarz futbolu bırakmamış ama futbol onu bırakmış bir oyuncu gelecek bu saaten sonra hangi mevki gelirse gelsin ne yazık ki takımlarında kamplara getirilmemiş. 3 4 ay geriden gelen oyuncular olacaklar. Tek bir isim söyleyelim takımı ile kampta olup bu gün konuştuğumuz. Ne yazık ki yok. Bu sebeple geç kalmayı geçtik. Okan hoca bu zihniyet ile başarılı olamaz. Yanılmayı çok istiyorum ama Fatih hoca yapamadı bu rezil zihniyet ile Okan hoca nasıl yapsın. Akşam pazarını bekleyen gariban rolü Galatasaray göre değil ihtiyaçlarını edin rotasyonda bu şekil takıl hiç problem değil. Ama bir atasözü vardır eve lazım olan camiye haramdır diye. Sen önce şart olan işleri yap. Sonra forvet mi stoper mi alıyorsun al. PTT takımları bile kadroları tamamladı. Süperlig ortasaha en zayıf takım Galatasaray rotasyonunu bile son güne bırakan aciz bir takıma döndük. Bunlar son saniye adam alsalar da belgeleri yetiştirebilecek kabiliyet yok bunlarda. Tüm korkumuz da bu yüzden.

      Sil
    6. 6 ihtiyaç, 8 ihtiyaç da, dur bunları almadan başka hamle yapmayayım demek olur mu. Bugüne kadar 0 transfer kalabilirdin o vakit. Önüne düşen fırsatı değerlendiriyorsun. Bu senin 6 almana engel değil ki. Transfer yapmasak, şimdiye 6 gelecek miydi diye düşünüyorsun :)

      Sil
    7. Bir de 5 sene önceden verilen örneklerin bugüne hiçbir faydası yok. Aciz bir duruma düştüğün de yok.

      Sil
  7. Ugur Karakullukcu'nun dünkü yayininda Lemina vurgusu yapildi en kötü zamanimizda Lemina ile ayaga kalktigimiz zamanlari yorumladilar Mustafa Demirtas ile ve bence de cok mantikli Lemina'yi ucuza cözüp Midtsjö ile yedekleyip kalan parayla net 10 numara almak en mantikli cözüm gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi fikir bence de. Bu sayede, Lemina'nin olası sakatlıkları da garanti altına alınmış olurdu.

      Sil
    2. Evet son zamanlarda sakatlik sorununu atlatmis gozukse de Lemina konusulan Gueye tarzi isimler haric digerlerine göre iki gömlek üstün ve tecrubeli oyuncu abi cok da yetenekli 6'ya göre zaten burayi da seviyor al gitsin yani, yedegin de var zaten tek kulvardasin uzatma artik şu sureci.

      Sil
  8. Flamengo, Fiorentina'dan Erick Pulgar'ı 2.5 M €'ya transfer etmiş, Pulgar'in 2.5 oldugu yerde Midstjö'ye 3.5 vermek icime sinmiyor acikcasi, maliyet olarak da kariyer olarak da bence bize uygun degil, kisa dönemde gelip oynayacak cunku AZ"ye rest cekmisiz 14 gün daha tutmak istemisler. 6 numaran gecikti diye 3.5 milyon verilmez 14 gün icin, sonucta ilk 11'in degismez oyuncusu olacak diye alinmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye sinmiyor, Pulgar'ın etiketi kaynaklı mı? Pulgar, bitmiş halde şu an. Yıllık ücreti de çok daha yüksek.

      Sil
    2. Etiket degil de oynadigi lig kaynakli abi mesela Jesus Brumayi da begenmiyormus performans olarak, yetenegine kimse bir sey diyemez Bruma'nin ya da Texeira'yi hatirla adim.atacak hali yoktu gecen sene.
      Bende oynadigi lig kaynakli soru isareti var Midstjö icin cok pahali o lige göre. Hollanda Liginden burda parlamis cok fazla isim de hatirlamiyorum cok eskilerden Van Gobbel vardi hahha adamim.

      Sil
    3. Beğenmiyormuş da niye aldırmış o zaman :)

      Sil
  9. İsime takılmıyorum. Atiba bu lige 30'undan sonra geldi, adını bilen yoktu ama Beşiktaş'ın vazgeçilmezi oldu. 6-8-10 nerede gerekirse oynadı. Umarım Midtsjo'da öyle olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay senin düzenin, futbolcunun aidiyeti. Görev adamlarını severiz.

      Sil
  10. Menajer önerisi değil hocanın isteği olduğu, bir plan çerçevesinde transferinin istendiği ortaya çıkınca benim çekincem kalmadı. Kriter bu olmalı, etiket değil. Havalı etiketle gelmeyip müthiş katkı veren çok işim var Süper Lig tarihinde

    YanıtlaSil
  11. Hayırlı olsun.Okan Hoca ve yönetim transferde geç kaldı ama alınan oyuncular seçilmiş ve çok düşünülmüş.Oynamak istediğimiz oyuna uygun ve birbirini tamamlayan oyuncular seçiliyor. İzlediğim kadarıyla takımı ileri çıkarabilecek ve iyi pas yapan bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç kalınsa da, iyi hamleler yapılıyor sanki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir