19 Temmuz 2022 Salı

Galatasaray 0-0 FK Pardubice, 2 yeni kazanım


Skorlar iyi görünmese de, futbolcu kazanımı noktasında verimli bir kamp dönemi. Eksikleri biliyoruz. O eksikler giderilmeden bir şeylerin değişmeyeceğinin de farkındayız. Orta saha sorunu çözülmeden, bu takımın herhangi bir maçı kazanması tam anlamıyla "bireysel yeteneklere" bakar. FK Pardubice karşısında da tatsız bir maç oynandı ama bazı kazanımlar var. Metehan Baltacı ve Kazımcan Karataş'ın performanslarını konuşmak lazım.

Emin Bayram'ın sakatlığı şanssızlık ama korkutucu düzeyde değil. Emin Bayram, bu kamp döneminin en iyi isimlerinden. Stoper rotasyonuna transferi düşünmediğimi hatırlarsınız. Emin Bayram ve Metehan Baltacı'nın alternatifler olabileceğini düşünüyordum. Emin Bayram'ın görüntüsü iyiydi, Metehan Baltacı da yapabileceğini gösterdi. Galatasaray'ın bu noktadan sonra alabileceği herhangi bir yerli stoperin, bu 2'liden iyi olabileceğini düşünmüyorum.

Kazımcan Karataş da sol bek için ciddi bir potansiyel. Forvet temelinden kalma zaten iyi bir fiziği var. Hücum temposu yüksek, orta kalitesi iyi ve teknik de bir bek. Çok rahat rakip eksiltiyor. Anlamadığım şu, bırakalım da 90 dakikayı tamamlasın. Zaten az süre alan isimlerdendi. 45'de Ömer Bayram'a dönmeyi çözemedim. Kazımcan Karataş, bu ivmelenmeyle birlikte maç içinde özgüvenini daha da törpülerdi.

Ne ilk yarıda, ne 2. yarıda saha içi tarafında konuşulabilecek başka bir şey yok. İlk yarıya bakınca, Cicaldau ve Morutan yine kayıptı. Berkan Kutlu da geçen sezon olduğu gibi, sorumluluk alan tek orta saha oldu. Bu kadar fazla sorumluluk alınca da hata yapıyor. 2. yarıda oyuncu değişiklikleri geldi, Hamza Akman'ın dikine çıkışları elimizdeki tek kozdu. Tek başına tabii, orta saha yok. Hamza Akman da bu kamp döneminin en büyük kazanımlarından.

Bireysel yeteneklere baktık yine. 2. yarıda Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün zorladılar. Organizasyon olmayınca, onlar da duvara çarptı. Forvet etkisizliği de fena. İlk yarıda Oğulcan Çağlayan'la oynamak zorunda kaldın da, 2. yarıdaki Gomis görüntüsü daha felaket. Hareket etmeye dahi hali yok gibiydi. Seferovic geldi, 1 isim daha alınacak. Galatasaray'daki transfer hareketliliği hız kazanmalı. Kamp döneminde, konuştuğumuz tüm eksikler ortadaydı.

9 yorum:

  1. Diger basliklarda yazdigim gibi bu takimda kilit acabilecek oyuncu yok, Yunus ve Kerem'in ayagina bakiyoruz o zaman da önlem almasi cok kolay bir takim oluyorsun.
    Orta sahaya üst düzey skorer ve kilit acan bir 10 numara alinmaz ise skor anlaminda gecen seneden farkli bir sezon gecirecegimizi düsünmüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Metehan keyif verdi. Ama merak ettiğim Bardakçı nerede, vazmi geçildi
    Atıl bir transfer mi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden vazgeçilsin. 2 hazırlık maçında kimden vazgeçilmiş. Midesi rahatsız, bu yüzden yoktu.

      Sil
    2. Denayer zaten Torino ile anlasmis bence Emin Bayram güven verince pahali stoperden vazgectiler, dogrusu da bu zaten tek kulvardayiz ve Grillitch gelirse o da stoper oynayabiliyor.

      Sil
    3. Midesi rahatsız olduğunu bilmiyordum. Bazen tuhaf işler yapabiliyoruz.

      Sil
    4. Eldeki stoper rotasyonunu yeterli görüyorum ben.

      Sil
  3. Okan Hoca genç oyuncuları kazanacak gibi.Emin ,Metehan,Kazimcan ve Hamza geniş kadroda olmalı. Bu takıma çok iyi 6 ve 9 numara ile 10 numara şart görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans verdiği birçok isim oldu. A takımda da yerleri olacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir