27 Temmuz 2022 Çarşamba

Galatasaray 1-1 US Salernitana, cebe atılan b planı


Seferovic'e uzun at, indirdiği toplarla da boşalan alanları değerlendir. İlk yarıda bu planı iyi uyguladık. İyi başladığımız bir maç değildi. 1-0 geriye de düştük ama 1-1 reaksiyonu erken geldi. Sonrasında da fena olmayan bir Galatasaray izledim. Geçmiş hazırlık maçlarının ortak noktası, kendi yarı sahamızda baskı yediğimizde yaptığımız hatalardı. Bugün ise, Okan Kocuk ile Seferovic'e uzun ve doğru toplar atıp, geriden bu şekilde çıkmayı denedik. 

Botheim'i durduramadık. Ekmeğini taştan çıkaran, özel forvet. Dar alanda müthiş çalımlar attı. Salernitana'nın de tek hücum opsiyonu buydu. 1-1 sonrası, özellikle Seferovic'e atılan uzun toplarla, açılan alanı iyi kullandık. Planlı bir işti bu. Baskıyı yeme ihtimaline karşı çalışılmış. Seferovic'in indirdiği toplarda, doğaçlama koşular yoktu çünkü. Barış Alper Yılmaz da, Oğulcan Çağlayan da çok doğru koşular attılar. 

Cicaldau da kayıp değildi mesela, sorumluluk aldı. Taylan Antalyalı'yı da iyi buldum. 4-4-1-1 gibiydi düzen. Pivot forvetin arkasında, çalışkan forvet gibi düşünün. Zaten çok fazla pas temelli oynamadık, daha direkt bir oyun vardı. Bekler hep hücumda işin içine giremedi. Emre Kılınç'ı da ilk yarıda çok iyi bulmadım. Oyun da kanatlardan çok, merkezden ilerledi. Barış Alper Yılmaz'ın kanattan zorlamaları biraz daha bireysel ama başarılı işlerdi.

Barış Alper Yılmaz, müthiş bir maç çıkarmış olsa da, şu karar mekanizmasını geliştirmeli. Çok güçlü, yıka yıka gidiyor. Çizgiye indin, oradan da içeri girdin. Pası çıkar artık. O ise 2-3 kişiyi daha çalımlamayı deniyor ya da pası çok geç atıyor. Potansiyelini de, geliştirmesi gereken tarafı da yansıttı. Oğulcan Çağlayan da kamp döneminde iyi buldum. Çalışkan, gider diye beklediğimiz çoğu ismin önünde.

2. yarıya bakınca da pozisyonlar var. Seferovic'in kafası, Emre Kılınç'ın kaleye vurmayıp da pas düşündüğü pozisyonlar gibi. Kalite olarak biraz daha düşük bir 11'le sahadaydık. İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum ve geriden çıkarken atılan uzun topları da, b planı olarak cebe attık. Bu anlamda verimli bir hazırlık maçı. Fiorentina maçı artık net prova olacak ve mevcut içindeki lig kadrosunu orada göreceğiz.

8 yorum:

  1. Luyindama için bir parantez isterdi bu yazı. İstiyor formayı ve bunu çabası gösteriyor tek sorun çok fazla istemesi bazen çok gereksiz yerlere terk ediyor alanını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çabası var gerçekten. Rotasyonda kalması asla üzmez.

      Sil
  2. Seferoviç uzun topları indirdikçe rakipler de önde basma konusunda kararsız kalacaktır bu da her türlü fayda sağlayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru yorumladın. Opsiyon elde ettin. Bu da yediğin baskıyı kıracak.

      Sil
  3. Daha alternatif denilebilecek kadroyla nispeten oyunun biraz daha gelişmiş gibi görünmesinin sebebi ilerde Seferovic'in oynaması olabilir. Tüm takımı etkiliyor en uçtaki oyuncunun tarzı ve kalitesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun içi katkısı yüksek bir forvetle oynamanın artısı büyük olacak.

      Sil
  4. Yeni transferler takıma kalite kattı.Farklı formatları oynamak Okan Hoca'nın elini güçlendirir. Farklı format ise kaliteli oyuncu ile oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 2 3 1 - 4 4 2 arası oynayacağız gibi görünüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir