16 Temmuz 2022 Cumartesi

Galatasaray 2-0 Sigma Olomouc, daha derli toplu görüntü


Sergio Oliveira'nın varlığı dahi bir şeyleri farklı kılmaya yetiyor. Tek başına yeter mi, elbette yetmez. Yine de hazır olmayan haliyle dahi, sorumluluk almasıyla, çehreyi biraz olsun değiştiriyor. Daha pas yapabilen, topun kıymetini bilen bir takım izliyoruz. Yine de yetmiyor işte, eksik çok. Eksikleri tek tek saymak istemiyorum, herkes biliyor. İlk yarıya bakınca da bunu gördük. Özellikle de, ön alanda topu tutamaması noktasında. 

Gomis'i 11'de kullanmak sakıncalı. Son 15 - 20 dakikalarda ön plana çıkar derken, söylemek istediğim bu. Galatasaray'da ilk 11 oynayacak forvetin, ön alanda daha hareketli olması olmazsa olmaz. Gomis, hareketsiz kalıyor, top tutamadı. Emre Akbaba da etkili olmayınca, ön alanda organizasyon şansın kalmıyor. Yunus Akgün / Kerem Aktürkoğlu bu durumda bireysel çabaları ile etkili olabilir. O da 1'e 1 etkilerine bakar.

Forvetin top tutamadı, arkasındaki isim kayıp. Kanatların sürekli içeri kat ediyor, beklerle oyunu açman lazım. Omar sık sık çizgiye kadar inse de, van Aanholt'la o alanı pek açamadın. Bekleri kaçırabilsen, Sergio Oliveira'nın uzun pasları da ön plana çıkabilirdi. 2. yarıda güzel bir hamle vardı. Kerem Aktürkoğlu forvetin arkasına geçti ve Emre Kılınç sol kanattaydı. Emre Kılınç, sol tarafta çizgide oynayınca, alanı açmış oldun.

Kerem Aktürkoğlu da, forvetin arkasında daha özgürdü. Yunus Akgün'e yaklaşınca da, bu 2'linin uyumu daha net şekilde ortaya çıktı. Sonra da Yunus Akgün ile sonuca gittin. 2. yarıdaki görüntü daha derli toplu oldu. Yaptığın 1 değişiklik, taşları yerine oturtabiliyor. Eksiklerin olsa da, yetenekli hücumcuların var. Şu an uyumu arıyoruz. Yunus Akgün'ün Kerem Aktürkoğlu'nu, Kerem Aktürkoğlu'nun da Yunus Akgün'ü savunma arkasına sarkıtmak istediği anları da izledik. Bu hücum opsiyonu uyum istiyor.

Savunma tarafında iyi maç çıkarmamız da mutlu etti beni. İlk 2 hazırlık maçında kolay gol yiyorduk. Nelsson / Emin Bayram tandemi çok güçlü kaldığı gibi, Omar'ın da müdahaleleri kritik oldu. Cicaldau da 6 numarada fena bir görüntü vermedi. Yetmez tabii, bu maç özelinde yapılan bir yorum. Biraz daha derli topluyduk diyelim. Onda da hazır olmayan Sergio Oliveira'nın dahi, orta sahada ne denli etki edebildiği ortaya çıktı. Hamleler geldikten sonra, görüntü daha da değişecektir.

6 yorum:

  1. Sergio cok klas, gerideyken baski yedigi yerde 3 kere cevresini kontrol etti Taylan otursun bu adami izl esin, cok begendim gercekten bu adamdan olur. Yunus ve Emre Akbaba da cok iyi, PVA da gayet yeterli ama Kerem eski Kerem degil.
    Emre kilinc, Omar, Omer, Cicaldau bunlarla olmaz abi kesin kararimizi verelim artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu toparlar. Bazı ağır söylemler var, bence çok yersiz.

      Sil
  2. Bu takıma 6 ve 9 numara alınırsa büyük aşama kaydedilir.Avrupa'da oynamayacagımız için çok geniş kadroya gerek yok.Mohammed'in aklı Fransa 'da, Gomis çok yaşlı,Diagne ise istenen seviyede değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 9 alırsan, kanatlarını da daha aktif kullanır, önde topu tutar, oyunu orada oynarsın. 6 ile merkezi kapatırsın, bu tüm takıma sirayet eder.

      Sil
  3. Oyun istenen seviyenin çok uzağında. Orta saha transferi bu takımı biraz daha iyi hale getirebilir istenen seviyeye yükselebilmek için beklerden alınan katkı çok yetersiz. Bir de top ayagimizdayken daha hareketli olmak zorundayız

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir