25 Temmuz 2022 Pazartesi

Galatasaray'ın net bir forvete ihtiyacı vardı


Galatasaray'ın net bir forvete ihtiyacı vardı. Seferovic transferini de bu anlamda önemsiyorduk. Kasımpaşa karşısında gösterdiği performans ölçüdür de ve daha fazlasını bekleyeceğiz. Takıma uyum sağlayıp, 90 dakikalık tempoyu yakalayacak. Sakatlık etkisinin yaşanacağını düşünmesem de, alternatif üretilmesi gerekiyor. Galatasaray'ın kulübesinde hücum yönünde kalite eksikliği var. Bu yönde de hamleler bekliyorum.

Geçen sezon, forvet rotasyonunda büyük bir karmaşa vardı. Ligin ilk yarısında "o ara kim formda" derken, formayı giyen isim sürekli değişti ve istikrar oturmadı. Bu da oynayacağın oyunu etkiliyor işte. Forvetine göre odaklanman lazımken, 3 farklı forvet tipiyle oynadın. Ligin 2. yarısında ise iş günü kurtarmaya yöneldi ve Gomis'i alarak "günü" kurtarmış oldun. Yeni sezona geldiğinde ise, ilk 11 için Gomis de yetersiz.

Diagne'den çıkmak doğruydu. Her seferinde kazanmaya çalışıyorsun, gel diyorsun geliyor, git diyorsun gidiyor da, sürekli bir karmaşa. Mostafa Mohamed'in ayrılığı da doğru. Belki kiralama şartları kötü de, kafası burada değil, her dönem gitmek istiyor. Forvet rotasyonunun bütünüyle yenilenmesi gerektiğini düşünüyordum. İmkan olsa, Gomis'ten de çıkarım. Şu tabloda, son 15 - 20 dakikalar adına etki verir. O da oyunu rakip yarı sahaya yıktığında.

Seferovic, beklediğimiz gibi iyi başladı. Ön alanda çok hareketli, rakibi hataya zorluyor. Attığı gol de bu şekilde geldi. Bitirirken de oldukça sakindi ve topla çok fazla haşır neşir olmaması güzel olan. Uzun atıyorsun, bunları topluyor. İlk yarıda geriden çıkarken zorlandık. Seferovic olsa, belki onu uzun görecektik. Yarın, kenar ortalarına da iyi yükselecek. Gollerinin çoğu bu şekilde geliyor. Golle başladı, böyle de devam edecektir. Hazır görüntüsü mutlu etti.

18 yorum:

  1. Seferovic tam bir forvet değil gibi. O netlik bence yok onda. Net forvet diyince aklıma nedense Baros dışında çok çok az isim gelir. Seferovic yanlış mı kesinlikle hayır oynadığı takımlarda kanatlarının yükselmesini ortasahasının yükselmesini sağlayan bir adam. Frankfurt Meyer gol sayılarına bakalım. Yahut açıp birkaç golünü izleyelim illaki bu arkadaş pozisyon içerisinde. Ama biz seferovic katkısı bekliyorsak öncelikli olarak 6 numara şartımız var ve yine aynı pozisyon için birde rotasyona almamız gerekir. Okay neden düşünülmedi anlamış değilim eski temposu belki yoktu lakin Türk ve müthiş bir alternatif olabilirdi. 6 numarayı takıma almadan ne kanatlarımız kanat ne forvetlerimiz forvet. Bireysele bakar 6 numarasız oyun geçen yıl tecrübe ettik gördük. Senin hep söylediğin gibi orta sahan kadar varsın ne kadar doğru bir cümle. Kümeden düşen takımların bile 6 numaraları bizden daha iyiydi. Geçen yıl Kerem olmadaydı senaryosunu düşünmek istemiyorum. Bu sebeple seferovic etki etsin istiyorsak 6 numara şart ve belirtmek istiyorum ki geç kalındı. Çok geç kalındı. Fernando Reges Ayarında bir isim konuşulmuyor medyada. Fernando ayarında bir oyuncuyu getiremiyorsan da çok geç kalındı. Carvalho son gün gelecekse gelmesin gerçekten. Zaten dinamizmi sönmüş. En az 2 ay toparlanmasını bekleriz. Bize Lemina deniyor ne kadar kendisini sevsem de bu adam 2 ay evvel bile getirilebilirdi. Yani her seferinde aynı soruna düşüyoruz Cica 6 da denedik mesela. Yani ne yazık ki kendisi kafasında futbolu bırakmış gibi hareket ediyor. Selçuk İnan son yılı gibi kendisi topa şiddetli dokunamıyor. Seferovic ve onun dahil olacağı bir sistem istiyorsak. 6 numara yarından tezi yok gelmiş olmalı. Yoksa fikstür yorucu ve hazır olmayan bir oyuncu ile ciddi zorlanır hatta gereksiz puanlar kaybedebiliriz. Demem odur ki Seferoviç orta sahamız kadar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum zaten attigimiz gol karambol sonucu Seferovic'in önüne düsen toptan geldi orta sahada basamazsan her mac olabilecek seyler degil mutlaka orta alan baskisini artiracak hareketli 6 numara alinmasi lazim, bu mac bizi yaniltabilit kendi evinde 2 tane her zaman olmayacak holle yendin Kasimpasa'yi Fener, Trabzon ve hatta Besiktas cok daha fazla zorlar, bu kadro hepsinden geride su anda.

      Sil
    2. Baros diyorsunuz da, Baros da Galatasaray'a gelene kadar net bir forvet değildi. Milli Takım'da Koller yanı 2. forvetti. Kulüp performansları, gol istatistiğinden zaten uzaktı. Galatasaray'da kendini buldu. Seferovic'te de böyle olacaktır. Belli yaş haddinden sonra, gol sayısı yükselir.

      Sil
    3. Kesinlikle doğru katılıyorum lakin söylemek istediğim, Baros ortasahasız oynamadı hiç. Seferovic neler yapabileceği ortada olan bir oyuncu. Tek bir kuşkum yok. Hatta topu net oynaması ezmemesi. Kerem ve Yunus için çok çok faydalı olacaktır. Arkası yok defans ve hücüm hattı ile bu oyun oynanamıyor. Bağlantı problemi aşırı ortada. Bunu herkes biliyor görüyor bana bu gün seferovic mi ortasaha mı diye sor - Ortasaha. Dubois mi ortasahamı sorusu da aynı cevabı alır benden. Kimse kanat rotasyonunu konuşmuyor bile. O derece yoksun bir ortasaha sorunu var. Senin dediğin yere geliyoruz her seferinde Orta sahan kadar varsın 😊

      Sil
    4. Baros orta sahasız oynamadı mi, iyi düşün. Gol kralı olduğunda orta saha hattı Topal, Barış Özbek, Ayhan Akman idi. Yokluktan Meira dahi kaç maç orta saha oynadı. Mehmet Güven 'ler şans buluyordu. O yapıda gol kralı oldu.

      Ama çevresinde de Kewell, Arda ve Lincoln vardı. Çok iyi bir 4 2 3 1 hücum hattı.

      Sil
    5. Kewel, Arda, Lincoln 3 lüsü ligin üstünde bir yapıydı üstat yapma 😂 Kewell Lincoln Arda 3 oyuncu da kilit açma uzmanı gözüm yaşardı şimdi. Şu an alınacak 10 numaraya bağlı olarak o hat netleşecek. Ya kerem gibi yırtan 9,5 numara tarız bir adam alırsak Seferovic sadece oyuna yön verir büyük görev düşer. Ama net bir 10 numara alırsak o zaman baroş etkisi kaçınılmaz. Yunus Kilit açabilen bir oyuncu harika pasları var. Lakin Kerem için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Heyecanlandıran nokta da bu zaten. Uzun zamandır böyle güzel iki kanat oyuncumuz olmamıştı. Her türlü oyunu oynayabilirsin. Ama ortasaha 3 oyuncu ile desteklenmelidir

      Sil
    6. Orta saha değil ama bu isimler, hücumcu. Fark bu :) Sen orta saha diyorsun.

      Sil
    7. Belki kızarsınız ama Barış Ayhan Mehmet geçen yıl ki orta sahamızdan birkaç gömlek üstteydi. 😂 O günkü Mehmet Topal olsa bu gün bu kadar 6 demiyor olurduk. Lazım olurdu ama şart olmazdı görüşündeyim.

      Sil
    8. Yok kızmam da, o gün bizdeki Topal da iyi düzeyde değildi. Fenerbahçe 'deki Topal için katılırım.

      Sil
  2. Böyle orta sahasız oynamaya devam edilecekse bırak seferovic Ronaldo gelse de bir şey fark etmez. 6 yok iki yönlü 8 yok. 10 numara falan değil bizim ihtiyacımız çok iyi 8 e ve 6 ya ihtiyacımız var. Ayrıca seferovic net forvet değil. Olsa olsa pivot forvet olur dolayısıyla çevresine skor yapacak adamlar yerlestiremezsen gol yükünü tek başına çekemez. Seferovic hakan şükür gibi oynuyor yani top indirir sırtı dönük top alır pozisyona sokar ki yanında arif erdem gibi ceza sahasında seri bir adamla çok verimli bir ikiliydiler. 442 nin ideal pivot forvetidir seferovic. Net forvet drogba dir baros tur gomis tir jardel dir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pivot da değil, çalışkan forvetidir. Net forvet Drogba da değildir, asıl o pivottur :)

      Sil
    2. Galatasaray, Drogba'sından bahsediyorum tabii. Burak Yılmaz'dı net olan, Drogba onu tamamlıyor, yükseltiyordu.

      Sil
    3. Çalışkan forvet nedir bilmiyorum ama net forvet dedigin ekmeğini taştan çıkarmaz örneğin jardel ceza sahasında her yerden vurur ve gol olurdu. Keza ilk geldiğinde gomis böyleydi tek vuruşlarıyla çok golü vardır. Drogba da öyledir bence sen farklı düşünüyor olsanda. Seferovic böyle bir adam değil. Benim gönlümden geçen yada favori formasyonum da diyebilirim 442 dir her zaman. Seferovic tam bunun santroforu mesela. Yanına hareketli kısa boylu bir forvetle müthiş ikili olurlar ama ne yazık ki bu ülke futbolunda 4231 milli ve yerli formasyon haline geldi ve yerli hocaların 442 oynayabilecek yeteneği de yok bence. Galatasaray en başarılı dönemlerinde 442 oynadı. Şimdi bunu oynanabilecek yetenekte ne oyuncu grubu var nede yerli teknik direktör. Bu ligin bug ı 4231 dir. Örneğin bu sene Beşiktaş valerian ismael in 343 takıntısı nedeni ile büyük hezimetler yaşayacak. Ha Seferovic okan hocanın basaksehir de crivelli ye oynattığı oyunu oynayabilirse ve kerem yunus ve orta sahaya yapilabilecek 8 transferi ayağı düzgün bir adam olursa gol problemi çözülebilir. Ama okan hoca bunu burada başarabilir mi çok emin değilim bunda .

      Sil
    4. Jardel'in de bugün için gideri yok. Aşırı hareketsiz. Seferovic bu lig için net forvet değil, net forvetin babası :) Senin tanimladigin çoğu forvet net forvetliği Türkiye 'de yakaladı.

      Sil
  3. Seferoviç beklenen katkıyı yapacak gibi görünüyor. Kanatları ve arkasındaki oyuncuları da rahatlatabilir tarzıyla. Oraya hiç düşünmeden gözü kapalı yazılabilecek bir santrafor olması çok iyi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun tarzı uyuyor. Lig ve hocanın forveti demem bundandı.

      Sil
  4. bu yazının altı güzel bi sohbet odası gibi olmuş. jardeller, baroslar...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir