4 Temmuz 2022 Pazartesi

Gomis harici, forvet rotasyonu neredeyse değişmiş oluyor


Okan Hoca, tecrübeye önem veriyor. Takımın bu tarafta ciddi eksiği var. Tecrübeli isim deyip, takımın en çok kazananları, geçen sezon beklentinin uzağındaydı. Bu anlamda, Gomis de tuttuğu isimlerden biri. Hem takım içi liderliğine, hem de saha içi katkısına güveniyor. Son 25 - 30 dakikalar adına, ya da maçına göre katkı bekliyorum. Geçen sezon yarım sezonda, o ölü hali ile 9 golü var. Yaşı ne olursa olsun, şu an kamp görüyor ve mutlaka geçen sezonun üzerine çıkacak.

Teklif olur, gitmek ister, o vakit kal denmez. Gitmeyecekse de, katkı alınacaktır. Bu noktada Diagne'nin önünde. Diagne'den mutlaka çıkılacaktır. Mostafa Mohamed'in de Fransa hayali bitmedi gitti. O tarafta da satış ve iyi bir bonservis girdisi bekliyorum. Gomis harici, forvet rotasyonu neredeyse değişmiş oluyor. Elde 4 tane forvet olacaktır. Gomis ve Eren Aydın'la mevcutta 2 isim var. Joao Pedro diğeri olur, diğer ismin kim olacağına bakacağız.

Botheim deniliyor da, o konuda anlamadığım taraflar var. Potansiyeli güzel, gelecek adına umutlu olsam da, peşinde beklediğim ayarda takımlar yok. Hukuk süreci de var. Okan Hoca'nın daha garanti ve ne katkı alabileceğini kestireceği bir forvet alacağını düşünüyorum. Bunun tarzını bilemem tabii. Şu 3'lü arasına bir pivot beklerdim. Hoca da bu forvet tarzını çok tutuyor. Diğer yanda da Umut Bozok konuşuluyor. O da mesela bir bağlantı forveti.

Joao Pedro'yu çözdükten sonra, forvet işi biraz daha sarkabilir. Orta saha ciddi anlamda öncelik ve forvetti, sağ bekti gibi konuları bir an önce çözmek gibi bir gereklilik yok. O işler sarkabilir. Alternatifler var çünkü. Orta saha ise sarkamaz, daha fazla bekleyemeyiz. Bu futbolcuların bir an önce denkleme girmesi ve taktik çalışmalara katılması lazım. Çünkü omurgadan bahsediyoruz. İyi hamleler yaptık da, omurga hala yok.

6 yorum:

  1. Ben de Gomis'i tutup Mostafa yerine Umut Bozok olsun diyorum ve elbette orta sahamiz belli olduktan sonra oyun tarzina göre son dokunuslar yapilabilir bunlara su an karar vermek zorunda degiliz ama orta sahayi hemen olusturmaya mecburuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet işinin acelesi yok. Orta saha elzem o anlamda.

      Sil
  2. Oyuncu bizi beklerken elimiz de güçlüyken Umut Bozok işini bitirsek güzel olur.

    YanıtlaSil
  3. İmkan olsa Gomisi göndermek en mantıklısı hem yaş haddi hem de yüksek kontrattan sebep, ama işte bu adam başka yerde bu kontratı bulamayacağı için gitmez
    Mesela bence muslera da yaş haddi ve yüksek kontrat sebebiyle gitmeli Okan veya Batuhan gibi yerli kaleciye geçmeniz lazım artık
    Kontratı aldıktan sonra düştü çok, ama muslera o kontratı bırakıp asla gitmez, zira ona şu an verecekleri ücret brüt 800.000 Euro’yu geçmez, burda vergisiz kazanç varken bırakıp gitmez
    Bence takımda 30 yaş üstü en fazla üç isim olmalı onlarda 31-33 yaş arası, artık burası kıyak emeklilik yeri olmamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'yi göndermek bence daha mantıklısı. Gomis'in 1 yılı kaldı ve katkı da alırsın. Giderse, kal demem tabii.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir