11 Temmuz 2022 Pazartesi

Gueye'yi 6 numara gibi okusak da, PSG'de biraz daha oraya kayıyor


Galatasaray'ın şu an ne tasarladığını bilmiyorum. Orta sahada değişimi yaparken, hangi formasyon planı dahilinde bu iş gerçekleşecek? Joao Pedro diyorduk. 2. forvet gibi oynayacak bir isimdi ve 4-2-2, 4-4-1-1, 4-2-3-1 tarzı formasyonları kullanacaktın. Sonrasında ise, Gueye ile William Carvalho birlikte isteniyor dendi. Burada da 4-3-3 oynarsın ve Sergio Oliveira hamlesini de düşününce, Nzonzi / Lemina / Seri'li orta saha hattı akıllara geliyor.

Tabii bu işi sadece orta saha üzerinden okuyamayız. Nzonzi / Lemina / Seri hattının kanatları Feghouli / Babel, forveti de Falcao'ydu. Beklerinde de Mariano ve Nagatomo vardı. Yani olabildiğince temposuz ve hareketsiz hat. Bugün ise kanatlarında Yunus Akgün / Kerem Aktürkoğlu olacak. Forvetinde bir arayış var, sağ bek hamlesi de gelecek. Ayrıca kurulmadı düşünülen bu orta saha hattı da daha kaliteli. Tempo tarafında benim de ilk tercihim olmaz. Yine de birlikte olmazlar diye bir şey yok.

Gueye'yi 6 numara gibi okusak da, PSG'de biraz daha oraya kayıyor. Messi, Neymar, Mbappe'li hattı taşımak zorunda kaldı ve doğal olarak topla ilişkisi de en alt düzeye indi. Oysa topla çıkışları, dripling özelliği güçlüdür. Rakip kaleye yaklaştığı an da, hiç de fena bir bitirici değildir. 8 gibi oynar yani. Seni öne taşıyacak futbolculardan biri olur. Sergio Oliveira'nın da ciddi bir tabela etkisi var. Düşünülen bu kurguda, o da hücuma yakın oynar, ciddi skor katkısı sağlar. Korkulardan biri de, merkezden skor katkısı alamamaktı.

Yine de benim tercihim, Joao Pedro tarzı bir 9.5 numarayla, 4-2-3-1 / 4-4-2 arası bir oyun oynamak. Gueye / Sergio Oliveira ile orta sahayı tamamlar, ön alanı gole yakın isimlerle kurgularım. Carvalho / Gueye / Sergio Oliveira yapıldığı an, bu takımın forveti de olabildiğince golcü olmalı. Çalışkanlık ya da hareketlilikten ziyade, gol etkisi öne çıkmalı. Kanatların skor bulur da, forvetinin de 20 golün altına inmemesi gerekir.

4 yorum:

  1. Kerem, Yunus... Ana kanat oyuncularımız bunlar olacağını düşünürsek, 4-4-2 gibi bir düzenin kanatları olarak oynayabilirler mi sence? 4-2-3-1 veya 4-3-3 kanatlarına daha uygunlar sanki, yani kanattan çok kanat forvet gibi bu oyuncular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynarlar, neden olmasın. Merkeze de kayarlar, savunma katkısı da almaya bakarsın. Bence de 4-2-3-1 gibi formata daha uygunlar ama rakamlara takılmıyorum. Tarz önemli.

      Sil
  2. bence 9,5 - 10 numaralı sistemden ziyade fernando-ndiaye-belhanda gibi bi 3'lü merkez daha iyi olur. gueye-ndombele-oliveira gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir. Mantıklı ama hocanın oyun yapısı daha farklı. 2. forvet gibi bir ismi kullanmak istiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir