6 Temmuz 2022 Çarşamba

Haris Seferovic & Galatasaray, sakatlık etkisinden çıktıysa


Seferovic'in geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıklar çok ciddiydi. Ondan öncesine kadar, kabarık bir sakatlık geçmişi olmasa da, geçen sezon yaşadığı sakatlıklar mutlaka düşündürücü. Şu an iyi durumda tabii. Seferovic'le alakalı yaşanan korku, "ya bu sakatlıklar nüksederse" üzerinden gerçekleşmiştir. Yoksa futbolcunun kalitesiyle alakalı söylenecek bir şey yok. Ondan önceki sezon da, toplamda 48 maçta 26 gol 7 asisti vardı. Lig performansı, 31 maçta 22 gol 7 asist.

Okan Hoca'nın forvet tarzını konuşmuştuk. Ön alanda, pivot özelliğiyle öne çıkacak ve çalışkan isimleri seviyor. En azından forvetlerinden birini bu tarzda kullanmak istiyor. Seferovic de buna yatkın. Ön alandaki çalışkanlık düzeyi fena olmayan, fizik olarak güçlü, hareketli ve sana o alanda servis yapabilecek bir forvet. Asist rakamları da bunu gösteriyor. Bitiriciliği belki üst düzey değildir, onu da fena değil diye geçeriz de, oyun içi katkısıyla öne çıkacak.

Seferovic'in yanına Joao Pedro'yu da yazınca, ön alanda istediğin çalışkanlık düzeyine kavuşuyorsun. Ön alanın olduğu yerde beklemiyor, çalışkan oluyor. Joao Pedro, Serie A içinde, ön alanda en çok top kazanan futbolculardan biri. Seferovic de fizik gücüyle, rakip stoperleri yıpratabilecek bir forvet. Onun açtığı alanı da, Joao Pedro ile doldurursun. Tabela özelliğiyle yaşıyor çünkü. Asıl olayı oyun kurmak değil, bu adam 10 numara asla değil. 9.5 numara, bu unutulmasın.

Seferovic, sakatlık etkisinden çıktıysa, ligimiz adına kaliteli bir forvettir. Gol sayısıyla da mutlaka ön plana çıkar. Oyun içi katkısıyla kendisini daha çok konuşuruz. Elimizde, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün gibi kanatlar da varken, forvetinin servis yapabilmesi, sırtı dönük oyunu çok değerli. Seferovic'in yanına ve arkasına, gole yakın isimler koyacağız. Ön alanda bu hareketliliği sağlayınca, orta sahan da defansif anlamda rahatlayacak.

10 yorum:

  1. (Emre)
    Abi yanlisim varsa duzelt, ben hatirladigim kadariyla yorum yapiyorum. Seferovic ve Admir Mehmedi birbirine cok benzer degil mi? Ben øyle hatirliyorum. Seferovic'in Mehmedi'nin daha kaliteli versyonu oldugunu dusunurum. Oyuzden Seferovic alinirsa mukemmel is yapmis oluruz. Mehmedi sakatlik yuzunden Luiz Adriano ve Fernando kadar konusulmadi, ama toparlarsa seneye o da cok iyi is yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmedi, kanat özellikli forvet. Seferovic farklı, fiziğiyle ön planda.

      Sil
  2. Sakatlık riski sıkıntı. Forvette biraz daha beklersek bonservis veren çıkmazsa Muriqi'i kiralık vermeye razı olur Lazio bence. Ayrıca Umut Bozok da bir an önce alınmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu iyi araştırmak lazım. Bu yüzden transfer kiralanma ihtimali üzerine.

      Sil
    2. Umut Bozok ayni mac sayisinda Muleka'nin iki katindan fazla gol atmis bence de kesinlikle alinmali, Mostafa gitti diyorlar onun yerine de fizikli bir forvet aldik mi potaya gireriz.

      Sil
    3. Muleka biraz daha kanat forvet gibi, Bozok ise bağlantı forveti. Tarzları da başka.

      Sil
  3. Kimi alicaz bilmiyorum ama Besiktas Muleka'yi da acikladi orta ve ileri ucu düsünürsek cok ilerimizdeler su an iyice gecikiyoruz Besiktas gibi geliri ve taraftari bizden az, borcu bizden cok fazla olan bir kulüp nasil 5 transfer yapiyor da bizde 1 tane bile aciklanan oyuncu yok aklim almiyor.

    YanıtlaSil
  4. Bence kötü forvet Frankfurt zamanında sakar bir adamdı bedavaya uygun maaşla aldı benfica yaşı 30 oldu şimdi bir de para kazanacaklar. Verdiğin bonservisin dönüşü yok hiçbir zaman klas santrafor olmadı maaşı da düşük değil Adrian Knup'a benziyor 97-98 de oynamıştı bizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü değil bence, kalitesi belli bir forvet.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir