21 Temmuz 2022 Perşembe

Hazırlık kampının, Emin Bayram ve Metehan Baltacı gibi 2 kazanımı oldu


Emin Bayram'ın hazırlık maçlarındaki performansı oldukça iyiydi. Beklentimin olduğu, rotasyonda mutlaka yer almalı dediğim bir futbolcuydu. Boluspor'da 1.5 sezon izlemenin yanında, altyapı döneminde de potansiyelini biliyorduk. Son oynanan hazırlık maçında şanssız bir sakatlık yaşadı ama neyse ki ciddi bir şeyi yok. Metehan Baltacı'yı izledik o andan itibaren ve bana sorarsanız, rotasyon için 1 ismi daha yazmış olduk.

En başında da aynı şeyi söylüyordum. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı'nın lig adına iyi bir stoper tandemi olacağını düşünüyorum. Abdülkerim Bardakcı için, 2 hazırlık maçı üzerinden anlamsız eleştiriler yapılıyor da, çok erken ve gereksiz eleştiriler. Ne gördünüz de, gelecek için umudu kestiniz? Emin Bayram / Metehan Baltacı 2'lisiyle stoper rotasyonunun tamamlanabileceğini söylemiştim. Emin Bayram'ı görmüştük, Metehan Baltacı'yı da cebe attık.

Hem iyi bir fiziği var, hem çekingen değil, hem de topla seni iyi çıkartıyor. Hamle zamanlamasını ve orta sahaya kadar yaklaşmasını çok beğendim. O da geçen sezonu kiralık olarak ve istikrarlı şekilde forma giyerek geçirdi. Sadece lig oynayacaksın, çok derinlikli rotasyonlara ihtiyacın yok. Alternatifleri, kendi içinden halledebiliyor olman gerekli. Alternatif olarak alabileceğin herhangi bir yerli stoperin, elindeki isimlerden daha iyi olacağını düşünmüyorum.

Nedense, ısrarlı bir stoper isteği var. Okan Hoca da bunu söylüyor. Umarım fikri değişmiştir. Alternatif olarak, stoper için para harcamaya gerek görmüyorum. Nelsson'a bir şey olursa diyorsunuz, alternatifi Emin Bayram işte, tarzlar aynı. Bu isimlerin önünü tıkaya tıkaya, nereye kadar yol alabiliriz? Mevcut içinden orayı doldurup, alternatif oluşturabiliyorsan, o isimlerin önünü tıkamayacaksın. Hazırlık kampının, Emin Bayram ve Metehan Baltacı gibi 2 kazanımı oldu.

10 yorum:

  1. Teknik direktörler oyuncu yetiştirmek kazanmak adına çok az çaba harcıyorlar akıllarında fikirlerinde hep transfer var. Madem Abdülkerim'e güvenmyeceksin niye aldırdın. As oyuncular transfer yedekler transfer olunca bu gençlere yedegin yedeği olmak kalıyor ve sadece sezon öncesi hazırlık kampında görüyoruz ancak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif stoper işine inanılmaz soğuk bakıyorum. Hele ki yerli olarak alacağın bir stoperin, eldekilerden daha iyi olma şansı yok bence.

      Sil
  2. Amaç şampiyonluksa yedek stoper transfer edilmeli. Amaç gelecek yılların galatasarayını inşa etmekse edilmemeli. Bence amacımız ikincisi olmalı. Fenerle trabzonu bu yıl geçmemiz çok zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence şampiyonluksa da transfer edilmemeli. Çok gerekli değil, eldeki alternatifler yetecektir.

      Sil
  3. (Emre)
    Kaan Arslan var iyi oyuncu bildigimiz, hazirlik maclarinda gørmesek de. U-19'da Mehmet Aslanboga var altan gelen. Stoper rotasyonumuz en saglam bølgemiz oldugunu dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işık Kaan Arslan sakat maalesef, bu kamp dönemini kaçırması şanssızlığı oldu.

      Sil
  4. Emin ve Metehan ikilisinden birini takımda tutup diğerini kiralık olarak göndermek daha mantıklı.Oynayarak tecrübe kazanıyor bu oyuncular ve iki genç oyuncuyu yedek olarak tutmak gelişimlerini engelleyebilir. Işık kaan 'da var ve o da kiralık olarak gönderip tecrübe kazanmasını sağlamalıyız.Emin 'in kadroda olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin Bayram kalacak o zaman, olacağı kadar oldu çünkü :)

      Sil
  5. Bence okan hoca Abdülkerim Bardakçı ya çok güvenmiyor belki transferinede çok gönüllü değildi inşallah gençlerden biri öne çıkar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl güvenmiyor, 2 maçta mı karar verdi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir