5 Temmuz 2022 Salı

İlk 4 haftanın 3'ü deplasman ve en kötü ihtimal 10 puanı görmek zorundasın


Fikstür şansı diye bir şey var elbette. Antalyaspor deplasmanını, ligin ilk haftasında oynamak şanssızlıktır mesela. Ağustos sıcağında, Antalya'da zorlu bir deplasman bizi bekleyecek. Ligin ilk 4 haftasında da 3 deplasman var. Bu olaya da nereden bakacağınız önemli. 3'de 3 ile başlayıp, Trabzonspor deplasmanından 1 puan çıkartılabilse büyük avantaj. Momentum büyük olacak. Şu 4 haftada sallanırsan da, ilerisi adına sorun var.

Okan Hoca'nın Başakşehir'de kazandığı şampiyonluk sezonunda, lige kötü girip, sonrasında müthiş bir ivme kazandığını görürüz. Tabii oradaki hedef ve beklentiyle, burası bir değil. Bence iyi başlamak çok önemli. İyi başlamak, yarına daha heyecanlı bakmak demek. Fikstüre bakınca, ilk 10 haftada deplasmanı bol olsa da, zor bir durum yok. Buradan iyi çıkabilirse de, ligin 2. yarısındaki o 10 haftanın avantajı büyük olacak.

Galatasaray'ın şu an bir omurgası yok. Olmadığı için de, fikstürün herhangi bir avantajı olmaz. Hadi Fenerbahçe sezonu erken açacak da, transferleri hızlı yapıyor. Trabzonspor ve Beşiktaş, sezonu bizler gibi açıyor. Hatta Beşiktaş'ın Avrupa macerası da yok ama neredeyse transferi bitirdiler. Galatasaray'da ise kamp başlayacak, bizler hala transfer bekliyoruz. İddialı isimler konuşuluyor, gecikme süresi elbette olacak da, ortada bir omurga yok.

O omurga da orta saha. Galatasaray'ın orta sahası yok hükmünde. Sayabileceğimiz isimler var, kimi gelişim de sağlayacak ama fark oluşturulması gerekiyor. Bu da 6 - 8 - 10 numaraları değiştirerek olacak. Bu tarz hamleler bir an önce gerçekleşmeli ki, taktik idmanlarla da birlikte uyum sağlansın. Sonrasında lige iyi başlarsın. Sadece lig mücadelesi vereceksin, tek amacın şampiyonluk. İlk 4 haftanın 3'ü deplasman. Bu 4 haftada en kötü ihtimal 10 puanı görmek zorundasın.

8 yorum:

  1. Galatasarayda bu transferleri kampa yetiştirememe maalesef kronik bir durum oldu artık, çoğu transfer dönemlerinde yönetim kim olursa olsun futbolcuları elden çıkaramıyor ve yeni futbolcuları kamp başlamadan (hatta lig başlamadan) yetiştiremiyor. Tabii bunlarım elbette bi zorluğu vardır ama yönetim değişsede bunların değişmemesini mantığım almıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her dönem aynı. Bu konuda benim de beklentim olmuyor haliyle.

      Sil
  2. Belli ki ciddi maddi sıkıntılar var öyle 4-5 tane direkt 11'e yazılacak transfer umutlarımız, şampiyonluk umutlarımız rafa kalktı. Antalya, Basaksehir, ADS dahil cok rakibimiz var üst sıralar için ve çoğu bizden daha hazır. Avrupa başarı olur. Okan Hocaya yazık oldu keşke biraz daha iyi koşullarda gelseydi, ama iyi iş çıkarıp eksiklik kadrodan nispeten iyi verim alıp kariyerini ilerletebilir yine de.

    YanıtlaSil
  3. geçen sezon başı k.paşa ve ts maçları 2-0'dan 2-2'ye gelmişti. o iki maçı almış olsak sezona 4'te 4 ile başlamış olacaktık ve çok farklı bi hikaye bizi bekliyor olacaktı. ama genç oyuncu sayısı da fazla olunca çabuk kırılmaya başladık. tabi fatih hoca gidene kadarki hakem katliamlarını da unutmayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ilk kırılmaydı. Katılıyorum yorumuna. Sonrası dikiş tutmadı.

      Sil
  4. Lige iyi başlamak önemli fakat sonlara doğru form tutmak daha önemli. İlk resmi maçlarımız lig maclari olacak ve ben ilk haftalarda puan kayıpları bekliyorum. İlk dört maç 10 puan zor gibi. Lig bizim için Trabzon deplasmanıyla başlar tam anlamıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de iyi başlayalım ki, şu olumsuz havayı bir dağıtalım. Sonlara doğru form tutarız da, o ara taraftar algısı tehlike olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir