3 Temmuz 2022 Pazar

Isı haritalarına da bakınca, ne kadar benzer görüntü değil mi?


Isı haritalarına da bakınca, ne kadar benzer görüntü değil mi? 2'si de topu iyi kullanıp, çıkmayı seven stoperler. Sol bölgede de hakim oldukları alanlar hemen hemen aynı. Marcao'nun biraz daha defansif aksiyonu iyiyken, Abdülkerim Bardakcı'nın ise hücum aksiyonu öne çıkıyor. Grafiğe göre konuşuyorum tabii. Takımların oynadıkları oyunlar daha farklı olsa da, takım içi görevleri hemen hemen aynıydı.

Marcao, benim için üst düzey stoper olmanın 1 tık gerisinde. O kabuğu da Sevilla'da kıracak gibi. Abdülkerim Bardakcı ise kırması gereken kabuğu Galatasaray'da kıracaktır. Benim için muadili olmayan bir stoperdi. Marcao giderken, yerini en doğru şekilde doldurduk. En iyi şekilde demiyorum, en doğru şekilde doldurduk. Çünkü bu tarzda, yerli bir stoper aldık. Yerli stoperler arasında da, bu tarzda 2. bir sol stoper yoktu.

Abdülkerim Bardakcı, büyük takım stoperidir. Tarzıyla ve özelliğiyle bunu kanıtladı. Galatasaray'da da başarılı olacağına inanıyorum. Marcao'nun yerine direkt olarak o oynayacaktır. Temastan kaçmaması da değerli. Galatasaray orta sahası olmayınca, rakipler direkt olarak stoperlerle baş başaydı. Ligin en çok gol yiyen takımlarından biriydik. Bu da stoperlerimizin defansif aksiyonunu yükselten unsurlardandı. Yoksa defansif rakamlar da birbirine yakın olacaktı.

Abdülkerim Bardakcı'nın artılarından biri duran toplardaki etkisi olacak. Hem savunmada, hem de hücumda. İyi bir savunucu olduğu kadar, hücumda da gole bir o kadar yakın. Sadece bu da değil, topla çıkışlarında, bek ya da orta saha edasıyla asist de yapabiliyor. Bu özgürlüğü Galatasaray'da da bulması lazım. Çok iyi bir stoper aldık. Katkısı yüksek olup, yeniden Milli Takım'da yer alacaktır. Muadili olmaması itibarıyla da, bence maliyeti dahi uyguna geldi.

4 yorum:

  1. 'Marcao'nun biraz daha defansif aksiyonu iyiyken, Abdülkerim Bardakcı'nın ise hücum aksiyonu öne çıkıyor'
    Defansif aksiyonu o kadar iyi olan 2 stoper varken bir çok maçta rakibin ilk hatta bazen tek atağı gol oluyordu... hücum aksiyonu iyi dedigin adam dönemezse rakipler cezayı tek golle değil bir kaç golle taclandirir... bu sorun sadece iyi bir 6 numara olmamasiyla alakalı da değil. Marcao yu açıkta yakalarsan geri dönmesi sorunlu olan bir oyuncu olmasından kaynaklanıyor. Abdülkerim de ondan farklı değil. Hücuma çıkan stoper derken kaç gol hediye edeceğini de düşünmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahayı güçlü kılacaksın burada. Yapın güçlenecek, arkada daha güçlü duracaksın. Haliyle de stoperinin o hücum aksiyonu işine çok yarayacak.

      Sil
  2. Marcao'nun yerini yerli bir oyuncuyla doldurmak istiyorsak tek doğru isimdi Abdülkerim. Maliyet anlaminda da zorlayıcı bir maliyeti yok. Umarım Nelsson'la uyum sağlarlar. Ayrıca başarı için takım savunmasının da iyi olması gerekiyor. Okan Hoca bunu da çözer umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki en iyi isim değildi de, en doğru isimdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir